• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.S.

29.11.2016

11:43

ZVEZDA ZA OSAM GOLOVA DALA MILION EVRA! Slab učinak letošnjih pojačanja srpskog prvaka!

Crvena zvezda

ZVEZDA ZA OSAM GOLOVA DALA MILION EVRA! Slab učinak letošnjih pojačanja srpskog prvaka!

Podeli vest

Čelnici Crvene zvezde platiće ove polusezone milion evra za osam golova! Milion evra za prvih šest meseci boravka na "Marakani" dobiće devet fudbalera koji su stigli letos, a za taj novac oni su postigli svega osam pogodaka i imali devet asistencija

U Zvezdu su ove sezone kao slobodni igrači došli Gelor Kanga, Džon Ruiz, Tomas Fibel, Adam Mičel i Andrija Luković. Obeštećenja su plaćena jedino Spartaku za Stefana Miloševića (300.000 evra) i Stefana Ilića (30.000 evra), a Pablo Mouče i Marko Poletanović su dovedeni na pozajmicu.

Zalog za budućnost

Iako je učinak novajlija poprilično skroman, sportski direktor crveno-belih Blažo Raosavljević smatra da je klub dobro odradio prelazni rok. Pogotovo imajući u vidu skroman budžet kojim je raspolagao.

- Nije jednostavno dovesti igrače bez obeštećenja, a da ipak nešto vrede i prave razliku. U takvim okolnostima normalno je da nekad i pogrešite, mada sveukupno gledano, ja sam čak i zadovoljan kako smo prošli. Od tih devet igrača, recimo da su trojica dovedena kao neka vrsta zaloga za budućnost. To su Stefan Ilić, Andrija Luković i Adam Mičel. Verujem da ćemo u narednom periodu od njih mnogo dobiti - ocenio je Raosavljević za naš list. 

Informer

Mouče najplaćeniji

Najveću platu od svih koji su letos dovedeni ima Pablo Mouče, koji će za godinu dana na pozajmici u Zvezdi inkasirati oko 450.000 evra. Slede ga Gelor Kanga sa oko 380.000 evra i Džon Ruiz, koji nema više od 300.000 evra, ali ima rastući ugovor. Štoper Tomas Fibel godišnje prima oko 200.000 evra, dok ostala pojačanja crveno-belih imaju niže plate, ne veće od 60.000 evra na godišnjem nivou.

Kao pojačanje koje će odmah da napravi razliku doveden je bivši reprezentativac Argentine Pablo Mouče. On bi za godinu dana u Zvezdi trebalo da inkasira oko 450.000 evra. Međutim, njegov učinak je poražavajući. Igrao je na 14 utakmica i nije dao nijedan gol, uz dve asistencije. Raosavljević priznaje da je od Argentinca više očekivao.

- Mouče je doveden da odmah donese prevagu, povuče tim, pomogne nam da se eventualno plasiramo u neko od evropskih takmičenja. S obzirom da je na pozajmici, trebalo je letos da "proradi", a ne da čekamo. Ispostavilo se da nije uspeo da se snađe. Inače, igračima koji dođu iz drugog podneblja treba vremena da se snađu, a u Zvezdi se konstantno radi pod pritiskom. Mouče zapravo i nije toliko loš igrač, koliko se nije snašao kod nas - smatra sportski direktor srpskog šampiona.

informer

Kanga povređen

Možda i najbolji utisak ostavio je Džon Ruiz, koji je u pojedinim utakmicama čak i davao odlučujuće golove. Osim njega, dobrih poteza imao je i Gelor Kanga. Gabonac je zabeležio šest asistencija i dao jedan gol, mada će ostati upamćen u crveni karton koji je dobio na poluvremenu revanš meča sa Ludogorecom, nakon čega su Bugari lako eliminisali srpski tim iz Lige šampiona.

- Kanga je pravo pojačanje, odličan igrač i šteta je što se povredio. Kad se oporavi, očekujem da bude najbolji. Pravi je kreator, ume da razdrma ekipu, svuda ga ima. Reč je o igraču koji pravi razliku. Jako sam zadovoljan i Ruzom, koji je iz meča u meč sve bolji i bolji. Naravno, sve bi bilo lakše da smo imali mogućnost da pojačanja dovedemo ranije, da se uigraju, provedu malo više vremena na terenu i naprave nešto u Evropi - zaključio je Raosavljević za naš list.
 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bgd

pre 7 godina

Zašto je doveden Stefan Milošević i plaćen 300.000 EUR da bi grejao klupu i bio TREĆA opcija na levom beku? Ko je tu lud?

Gedža

pre 7 godina

Zadovoljn sa kim i čim? Zemljače zalutao si ti u CZ,jer su za nju kriterijumi mnogo,mnogo visoki a ti ih očito nemaš. Tvoji kriterijumi su za zonsku ligu,doviđenja sad i odmah.

Tropa

pre 7 godina

Nije te pare dala zvezda,zvezda nema sta da da,ti novci su novci svih gradjana ove zemlje bestragije ili bolje da kazem ovaca,posto nas sisaju vec 30 godina a kako stvari stoje i dalje ce.

Miki Serif

pre 7 godina

Ja izracunao svaki gol vredi 125.000 eura. Pa za te pare mogli su da kupe celu omladinsku reprezentaciju Srbije. Grof i Terza genijalci.

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija