• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.S.

08.12.2016

20:27

(FOTO) FENERBAHČE SAMLEO ZVEZDU! Turci naneli crveno-belima sedmi poraz u Evroligi - 87:72

Crvena zvezda

(FOTO) FENERBAHČE SAMLEO ZVEZDU! Turci naneli crveno-belima sedmi poraz u Evroligi - 87:72

Podeli vest

Težak poraz pretrpeli su košarkaši Crvene zvezde u Istanbulu. Fenerbahče je u 11. kolu Evrolige pregazio crveno-bele rezultatom - 87:72

 

Zvezda i Fenerbahče su se do sada pet puta sastali u Evroligi i Turci su svaki put bili ubedljivo bolji. Beograđani su bili konkurentni samo početkom prve četvrtine, Fener se početkom druge deonice odlepio na det poena i do kraja meča je samo uvećavao vođstvo i zabeležio rutinsku pobedu, osmu u Evroligi, dok je Zvezdi ovo bio sedmi poraz, treći u nizu. 

Najbolji u redovima Zvezde bio je Simonović sa 14 poena uz šest skokova i četiri trojke, Dobrić, koji je briljirao u finišu, na kraju imao 10 poena, 12 je dodao Dženkins, Bjelica je imao 11 poena, a Kuzmić 8 poena i 10 skokova. Na drugoj strani, Ekpe Judo je imao 15 poena, 9 skokova i 5 asistencija, Veseli je ubacio 14, a Antić 13 poena. 

Crveno-beli su se dobro držali tokom prve deonice, čak i vodili sa pet poena (14:9), ali su domaćini početkom drugih 10 minuta serijom 12:0 poveli sa 32:18. Nisu nastavali u istom ritmu u drugoj deonici gosti, ispromašivali su se crveno-beli. Ali, nekako su se trgli i sa dve trojke Simonovića i četiri vezana poena Dženkinsa smanjili minus na sedam poena (36:29).  Ipak, to je bilo sve za prvi deo, pošto je Dikson pogodio trojku, a potom je poentirao i Antić, pa je Fener nakon prvih 20 minuta igre imao 10 poena prednosti

Početkom drugog poluvremena Turci su poveli sa 15 poena razlike (46:31), koja je išla i do 18. Domaćini su malo prikočili u finišu utakmice, pa su crveno-beli uspeli da smanje zaostatak ispod deset poena. To je samo Turke nateralo da maksimalno odigraju do kraja.

Euroleague.net

 


FENERBAHČE - CRVENA ZVEZDA 87:72 (20:18,21:13, 27:19, 19:22)

Hala: "Ulker arena". Sudije: Perez (Španija), Roča (Portugal), Traviski (Poljska).

FENERBAHČE: Heršek, Judo 15, Duran, Mahmutolu, Antić 13, Bogdanović, Slukas 10, Arna, Nunali 3, Ugurlu, Veseli 14, Kalinić 8, Dikson 11, Duveroglu 4, Datome 9.

CRVENA ZVEZDA: Volter 8s, Rebić, Dangubić, Mitrović, Lazić 5, Simanić 14, Dobrić 10, Simonović, Rakićević, Dženkins 12, Gudurić, Jović 4, Kuzmić 8, Bjelica 11.

TOK MEČA

Euroleague.net

Četvrta četvrtina

Veseli zakucavanjem diže na noge malobrojne navijače u hali. Pero Antić pogađa trojku iz ćoška, a Naneli zakucava uz faul Dobrića. Turci vode - 86:70. Kraj, trijumf Fenera 87:72!

Pero Antić pogađa nakon tajm-auta, dok je s druge strane neprecizan Volters. Kalinić povećava vođstvo Turaka na 79:65, pa Radonjić traži tajm-aut. Bjelica ne pogađa iz dva pokušaja, ali u narednom napadu nova trojka Zvezde - ko će drugi nego Simonović. Crveno-beli su smanjili na 79:68.

Slukas je bio precizan, ali i Simonović za tri poena. Fener vodi 74:63! Šteta, Dobrić ne pogađa za tri, ali crveno-beli kradu loptu, a Dobrić novim poenima tera Obradovića da traži tajm-aut pri retultatu 74:65.

Dobrić i Volters smanjuju na 68:54. Ali, s druge strane Duverioglu pogađa četiri vezana poena. Fener vodi 72:58.

Euroleague.net

Treća četvrtina

Prekida Veseli niz crveno-belih. Potom Voltersom pogađa svoju prvu trojku, a onda Judo poentira uz faul Lazića. Fener vodi 62:47 na 2,20 do kraja treće deonice. Kalinić lako prolazi pod koš i postiže svoj šesti poen. Rampa Judoa, ali pogađa Kuzmić, međutim Antić trojkom donosi Feneru najveće vođstvo u meču - 68:50.

Snažno zakucavanje Bjelice uz još jednu asistenciju Jovića. I to uz faul. Veseli poentira za prednost Fenera 56:39, a Radonjić traži tajm-aut. Jović ne pogađa za tri. Sada serija Zvezde od 5:0, koja smanjuje na 56:44. 

Dženkins ubacuje trojku, ali odmah peontiraju i domaćini preko Datomea. Novi poeni Zvezdinog Amerikanca, pa Simonović ne ubecuje za tri.  Razigao se Datome pogađa svoj deveti poen i najveću razliku za Fener - 53:36.

Laki poeni za Judoa na početku  drugog dela i to uz faul Jovića, i pogođeno slobodno bacanje. Još jedan faul crveno-belih.  Slukas koristi oba šuta, za najveće vođstvo domaćina od  "plus 15" - 46:31.

Euroleague.net

Druga četvrtina

Poentira Bjelica. Simonović faulira Antića, a nekadašnji centar Zvezde sa linije za slobodna bacanja poentira oba puta. Fenerbahče posle prvog poluvremena vodi 41:31.

Nova trojka Simonovića i Obradović traži tajm-aut. Koša Antića iz teške situacije, pa Dženkins postiže četvrti poen. Novi poeni Zvezdinog Amerikanca uz faul. Beograđani su smanjili na 36:29. Samo što je Zvezda smanjila minus, Dikson vraća deset poena prednosti za Fener.  

Serija 9:0 za Fener. Judo veže pet poena, a još dva dodaje Kalinić za prednost domaćina 27:18. Dikson pogađa trojku, pa poentira i Kalinić, dok s druge stane crveno-bele neće, pa neće, još su bez poena. Konačno, Simonović pogađa trojku i smanjuje na 32:21. 

Euroleague.net

Prva četvrtina

Simonović se upisuje poenima posle kontre, a Željko Obradović odmah reaguje brzim tajm-autom. Slukas je prekinuo seriju Zvezde, potom pogodio i Dikson, a Zvezda izjednačila na 16:16. Međutim, Dikason i Datome donose prednost domaćinu na kraju prvih 10 minuta igre - 20:18.

Dženkins iz teške pozicije pogađa za dva, a Veseli upisuje svoj sedmi poen. Kuzmić nije pogodio, ali Judo pravi faul, Zvezda preokreće na 10:9. Prvo vođstvo crveno-belih. Nesportska Mahmutoglua, a Kuzmić ima dva slobodna bacanja. Maksimalan je i Zvezda vodi 12:9.

Simanić uzvraća nakon zakucavanja Veselog, koji potom donosi domaćinu prednost 5:2. Jović pogađa dvojku posle brze akcije. Dangubić potom šutira za tri, a lopta izlazi iz obruča. Sjajan prodor Jovića li rampa Judoa, koji zatim poentira preko Kuzmića i domaćin vodi 7:4. 

- Košarkaš Tofaša i bivši igrač Zvezde Vasilije Micić biće podrška crveno-belima protiv Fenera. 

 

Informer

- Sat vremena pre početka meča "Ulker arena" je prazna. Ipak, večeras fudbaleri igraju u Ligi Evrope protiv Fejenorda.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
SIMA KOSMOS

pre 7 godina

Prof.dr. Želimir Obradović. mr Jan Veseli. mr Bogdan Bogdanović. Hvala za pobedu nad fmp-om.

a sto se

pre 7 godina

ne zahvalis Novici, Bircevicu, Vanji,Andricu..????

Realnooo

pre 7 godina

Pre nego sto napisem i jedno slovo u komentaru moram naglasiti da sam navijac PARTIZANA ! Da , onaj najgori od sve dece,zakleti Grobar ! Ali ipak , ne mrzim toliko Zvezdu (kako god se zvao ovaj SRPSKI KLUB) , koliko volim Crno-bele.I zato , ne vidim poentu u naslovu : Fener samleo Zvezdu ! Pa , gubili su tamo i Barsa , Real , Makabi , Panata ...Neko i sa vecom razlikom... I nikada nikog nisu samleli ... E Zvezdu jesu ... Cemu to !?!?!? U inat Covicu , Radonjicu ... Neka komsiji crkne krava ! Dokle bre !?!?! Hajde da podrzimo i Cigane i Grobare ... I Dzileta i Radonju... Jovica i Bircevica ... Mozda su to novi Moka i Praja !?!? Mozda je to neko novo zlato !?!? I Oni su gubili sa 15 razlike ... Ali ih niko nikad nije samleo ... Nije , samo su imali los dan , ali smo ih voleli ... i kad gube ...

Izbori 2024

Vesti

Gujon sa poslanicom Bundestaga o dešavanjima na KiM i u regionu!
Politika

Gujon sa poslanicom Bundestaga o dešavanjima na KiM i u regionu!

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon razgovarao je danas sa poslanicom nemačkog Bundestaga Žaklin Nastić o situaciji na Kosovu i Metohiji i predstavio joj poslednja dešavanja u južnoj srpskoj Pokrajini, kao i poziciju Srbije po tim pitanjima.

28.03.2024

15:18

Upaljeni meteoalarmi usled vrućine: Evo koja grupa građana treba da bude na oprezu!
Društvo

Upaljeni meteoalarmi usled vrućine: Evo koja grupa građana treba da bude na oprezu!

Nakon najtoplije zime u istoriji, moguće je da je pred nama zbog klimatskih promena, koje su povećale temperature u svetu za 1 stepen, a u Srbiji čak za 2, jer se naša zemlja brže zagreva, i jedno od najtoplijih proleća, a bogami i leta. Tek što je ovo godišnje doba stiglo, meteorolozi su upalili i prve meteoalarme zbog vrućine koja sledi narednih dana.

28.03.2024

14:50

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija