• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

06.01.2017

20:39

ZVEZDA GAZI REDOM! Crveno-beli ponizili Žalgiris u Kaunasu - 77:61

Crvena zvezda

ZVEZDA GAZI REDOM! Crveno-beli ponizili Žalgiris u Kaunasu - 77:61

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde upisali su osmu, a treću u nizu pobedu u Evroligi, pošto su u Kaunasu deklasirali Žalgiris rezultatom 77:61

Dobro su crveno-beli zapamtili poraz od Žalgirisa u Beogradu (88:79) i vratili Litvancima milo za drago. Pre utakmice su crveno-beli hvalili rivala, nizali komplimente, priznali kako im Litvanci ne leže, a oni su izgleda pomisli da se šampion Srbije prepao, predao...

Zvezda je totalno razbila Žalgiris tokom prvih 20 minuta igre, pa su se začuli zvižduci domaćih navijača pet minuta pre kraja druge četvrtine, a sjajno prvo poluvreme omogućilo je gostima da u nastavku utakmice samo održavaju nivo i bez drame privedu utakmicu kraju.

Zvezda sada ima polovičan učinak 8-8, dok je ovo Žalgirisu bio 10. poraz u sezoni. 

Još jedan sjajan meč odigrao je Marko Simonović sa 16 poena, 4-8 za tri, Branko Lazić je ipak bio igrač utakmice sa 12 poena, 3 skoka, 3 asistencije i 4 ukradene loptem, Dangubić i Kuzmić su dodali po 8 poena, a Gudurić je imao 7. Na drugoj strani, samo je Jankunas bio dvocifren sa 10 poena.

Crveno-beli su posle prvih 10 minuta igre vodili 21:7, maksimalno su funkcionisali odbrana i napad, pa su nastavili rivale da lome tokom druge deonice.  Povukao je Simonović, koji je ubacio dve trojke, Dangubić jednu, pa je Zvezda serijom 11:1 stekla prednost 44:19 na 55 sekundi pre kraja poluvremena. U finišu je imala i 27 poena više, a tačku je stavio Simonović trojkom sa osam metara (47:22)

Litvanci ništa bitno nisu uspeli da urade tokom treće deonice, crveno-beli su nastavili da briljiraju, posebno Branko Lazić koji je izluđivao domaćine, a Zvezda je imala u ovom periodu i plus 28 poena.
Ogromna prednost stečena tokom prvog poluvremena omogućila je pulenima Dejana Radonjića da mirno privedu utakmicu kraju - 77:61. 

U narednom kolu Zvezda dočekuje Fenerbahče, a Žalgiris ide u goste Galatasaraju.

Euroleague.net

 

ŽALGIRIS - CRVENA ZVEZDA 61:77 (7:21, 15:26, 17:24, 22:16)

Hala: Žalgiri arena. Sudije: Gontas (Grčka), Himenez (Španija), Fric (Nemačka).


ŽALGIRIS: Pangos 4, Lekavičijus 6, Vesterman 3, Seibutis 8, Motum 8, Jankunas 10, Javtokas 2, Milaknis 6, Lima, Kavalijauskas 5, Hartenštajn 2, Ulanovac 7.

CRVENA ZVEZDA:Volters 5, Tompson, Dangubić 8, Mitrović, Lazić 15, Dobrić, Simonović 16, Dženkins 13, Gudurić 7, Jović 1, Kuzmić 8, Bjelica 4.

TOK MEČA

 

Četvrta četvrtina

Domaćini su sa nekoliko lakih poena uspeli u finišu samo da ublaže poraz od Zvezde koja je u Kaunasu trijumfovala sa 77:61.

Serija Dženkinsa, druga njegova trojka u nizu, ali ga Milaknis prati, potom Seibutis pogađa trojku. Treću uzastopni napad Litvanaca i treća trojka. Ali, biće potrebno mnogo više od toga da e stigne 74:52, do kraja meča četiri minuta.

Dve vezane trojke Zvezde posle tajm-auta, prvo je pogodio Dženkins, pa Simonović, njegova četvrta trojka večeras. Crveno-beli idu na 69:46.

Lazić nastavlja da briljira, izluđuje Litvance koji nemaju rešenje za izuzetno raspoloženog beka Zvezde. Četiri vezana poena Litvanaca pa Radonjić odmha reaguje i traži tajm-aut (63:43). 

Euroleague.net

Treća četvrtina 

Serija Žalgirisa 6:0, ali okončao je to Lazić trojkom, 59:37 vode Beograđani! Ponovo Lazić, ukrao je loptu domaćinu na njihovoj polovini i lagano poentirao. Zvezda pred poslednjih 10 minuta vodi 61:39.

Dženkins kreće na prodor, iznuđuje aut i očiglednu loptu za Zvezdu, a Šarunas Jasikevičijus protestuje i zarađuje tehničku grešku. Zvezda vodi 56:33 tri minuta pre kraja treće četvrtine

Crveno-beli frustriraju Litvance. Em imaju nedostižno vođstvo, em se za svaku loptu bore kada da su oni u minusu 26 poena (53:27). Posle promašaja Voltersa, Dangubić trčao po loptu i na jedvite jade iznudio još jedan napad za svoj tim. Sa koliko samo želje i enegije ugraju crveno-beli. 

Dangubić je u jednom napadu na momenat ostao bez patike, posle faula Lekavičijusa.

Jankunas je ubacio trojku za Žalgiris, a nije se mnogo čekalo na odgovor gostiju, Volters to momentalno poništava. Igra se četvrti minut treće deonice Zvezda laganom igrom čuva prednost - 53:27.

Novo maksimalno vođstvo Zvezde na početku treće četvrtine. Dangubić pogađa trojku za 50: 22.

Starsportphoto

Druga četvrtina

Mogao bi Žalgiris da prođe kao Zadar pre nekoliko dana u ABA ligi!

Zvezda ide na "plus 27"! Tačku stavlja Simonović trojkom sa osam metara! Kakvo poluvreme Zvezde koja je za prvih 10 minuta primila samo sedam poena, ofanzivno i defanzivno su razbijeni Litvanci.

Zvižduci domaćin navijača ljubimcima posle trojke Dangubića, koji je potom i zakucao. Simonović polaganjem postavlja novo najveće vođstvo - plus 25 (44:19)! Minut do kraja Zvezda vodi 44:20. Radonjić traži tajm-aut.

Idemoooo, druga vezana trojka Simonovića, što ne uspeva da vrati Pengos. S druge strane faul na Joviću, koji sa polovičan sa linije penala. Zvezda vodi 37:19, do odmora 2.20. Bore se crveno-beli, nema izguljene lopte za goste.

Proradio je Simonović, četvrta trojka za crveno-bele i Žalgiris traži tajm-aut. Do kraja poluvremena još tri i po minuta (33:18).

Želgiris je do sada prodao 10 lopti, a Zvezda 4!

Seriju domaćina od 7:0 prekinuo je Bjelica, bili su ovo prvi poeni Zvezde još od trećeg minuta druge deonice. Potom se nadovezao i Somonović za vođstvo gostiju - 30:14.

Žalgirisi tek posle 13 minuta igre stiže do dvocifrenog učinka (26:11). Lekavičijus i Ulanovas poentirali su za domaćine u drugoj četvrtini.

Opa! Volters ubacuje preko Javtokasa. Zvezda je na "plus 19" u 12. minutu (26:7), krivac je Gudurić koji ubacuje drugu trojku za goste! 

Starsportphoto

Prva četvrtina 

Raspucao se Lazić, ubacuje trojku, ovo je njegov peti vezani poen. Tačku na prvu četvrtinu stavio je Gudurić brutalnom blokadom. Zvezda vodi 21:7.

Prva dvocifrena prednost Zvezde - 18:7. 

Gudurić ubacuje prvi trojku za Zvezdu večeras i to uz faul, crveno-beli idu na "plus 9" (14:5). Serija Zvezde od 8:0. Motum prekida nalet Zvezde, ali ne daju se crveno-beli, "ginu" za svaku loptu pa je Lazićpoentirao posle  promašaj Voltersa za novih "plus 9" .Tajm-aut domaćina.

Zvezda je loše počela sa nekoliko promašaja, ali je napravila seriju od 6:0 i povela 6:3. Prišli su Litvanci na 6:5, ali sjajna saradnja crveno-belih i Jović zakucava za prednost od 8:5.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Informer na licu mesta, dečak iz Voluje je živ i zdrav! Hraniteljka na tabletama, evo ko je smislio monstruoznu laž! (FOTO)
Društvo

Informer na licu mesta, dečak iz Voluje je živ i zdrav! Hraniteljka na tabletama, evo ko je smislio monstruoznu laž! (FOTO)

Hraniteljku iz sela Voluja kod Kučeva (ime poznato redakciji), zaprepastila je tragična vest da je maleni A.J. (6) kojeg, kako kaže, voli više od života, tragično preminuo. Naime, u lokalnim medijima se pojavila informacija da se dete zadavilo čepom od soka u utorak 9. aprila i da je sahranjeno sutradan. Reporterka Informera uputila se na lice mesta, kako bi utvrdila šta se zapravo dogodilo.

15.04.2024

22:41

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija