• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

12.01.2017

22:35

LUDNICA U "PIONIRU"! DŽENKINS I KUZMIĆ SRUŠILI TURKE! Zvezda u dramatičnom finišu slomila Fener - 75:73

Crvena zvezda

LUDNICA U "PIONIRU"! DŽENKINS I KUZMIĆ SRUŠILI TURKE! Zvezda u dramatičnom finišu slomila Fener - 75:73

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde vezali su četvrtu pobedu u Evroligi pošto su u 17. kolu pobedili Fenerbahče rezultatom 75:73

Zvezda i Fener su odigrali fantastičan meč u "Pioniru", a  crveno-beli su još jednom briljantom partijom obradovali "delije" pošro su srušili još jednog giganta, favorita, vicešampiona Evrope - Fenerbahče.  Bila je ovo deveta pobeda Zvezde ove sezone u Evroligi prva nad Fenerom od 1998/1999, nakon šest vezanih poraza.

Crveno-beli su tokom treće deonice stekli dvocifrenu prednost, ali su se Turci vratili u meč čak i poveli. Međutim, pitali su se Dženkins u Kuzmić. Amerikanac je 14 sekundi pre kraja pogodio za pobedu sa poludistance, a u poslednjem napadu Kuzmić je izblokirao Judoa i crveno-beli su ostvarili novu veliku pobedu.

Ognjen Kuzmić je bio igrač utakmice sa 21 poenom, 8 skokova i blokadom za pobedu, drugi heroj Čarls Dženkins dodao je 14 poena, 3 skoka i 3 asistencije, dok je Marko Simonović dodao 12 poena i 5 skokova.  Kod gostiju, Datome i Judo su ubacili po 16 poena. Bogdan Bogdanović je dodao 12 (4-8) uz 6 skokova i 6 asistencija. 

Starsportphoto
 

Kuzmić je briljirao od pocetka, ubacio osam od prvih 10 poena Zvezde na startu meča (10:6), koja je održavala minimalnu prednost, ali je Fener došao do preokreta trojkama Diksona i Bogdanovića. Međutim, crveno-beli nisu gubili konce, pa posle prvog dela niko nije bio u prednosti - 23:23. 

Fener je i u drugoj deonici nastavio da služi šut za tri poena, pa su crveno-beli bili u problemu. Međutim, dobro su se držali domaćini i uspeveli da održe egal. Ali, posle poena Bogdanovića sa linije slobodnih bacanja bilo je 37:33 za goste, ali je usledio odgovor Zvezde. Jović je smanjio, Dženkins izjednači, da bi u finišu Dion Tompson prvim poenima doneo Zvezdi vođstvo 44:42. 

Zvezda je furiozno otvorila treću deonicu. Dženkins sa pet vezanih poena i Dangubić odveli su domaćine na  52:44, a imala je Zvezda i deset poena više. Međutim, brzo su se gosti vratili u meč, naravno, trojkama, pa je pred odlučujućih 10 minuta bilo 61:59 za crveno-bele.

Usledio je dramatičan finiš meča, smenjivali su se jedni i drugi u vođstvu, a domacini su bili mirnu i cekali sansu za zavrsni udarac. Onda je Dženkins 14 sekundi pre kraja pogodio za vođstvo od 75:73, da bi  Kuzmić je stavio tačku blokadom za deveti trijumf crveno-belih ove sezone u Evroligi.  

 

Starsportphoto


CRVENA ZVEZDA - FENERBAHČE 75:73 (23:23,21:19, 17:17, 14:14)

Hala:"Aleksandar Nikilić", Sudije: Lotermoser (Nemačka), Koromilas (Grčka), Viklik (Češka).

CRVENA ZVEZDA: Volters 6, Tompson 2, Dangubić 5, Mitrović 2, Lazić 3, Dobrić, Simonović 12, Dženkins 14, Gudurić, Jović 8, Kuzmić 21, Bjelica 2.

FENERBAHČE: Hersek, Judo 16, Mahmutoglu, Antić, Bogdanović 12, Slukas 7, Nunali, Veseli 7, Kalinić 8, Dikson 7, Duverioglu, Datome 16.

TOK MEČA

 

Četvrta četvrtina

Kuzmić blokira polaganje Juda. KRAAAAAAJ - Zvezda je pobedila 75:73!

Kalinić promašuje za tri poena! Dženkins pogađa preko Kalinića i Zvezdu od pobede deli 12 sekundi. 

 Lopta je u autu, sudije gledaju snimak da bi utvrdile čija je lopta. Zvezdina! Jović je iznudio faul, do kraja 43 sekunde. Prvo bacanje promašuje, drugo koristi. Izjednaceno je - 73:73.

Judo vodi Turke na 73:69, ali Kuzmić zakucava uz faul i smanjuje na 73:72.Do kraja utakmice 1:15.

Sada meč mogu da gledaju samo oni sa debelim živcima! Dikson preokreće na 71:69, a Radonjić traži tajm-aut.

Kuzmiiiić! Zvezda vodi 69:67, do kraja meča 3:43.

Posle dva loša napada Zvezde Kuzmić  zakucava na pas Dangubića. Dženkins tera Slukasa na grešku, a Jović je poslužio Simonovića i novi egal u Pioniru -  67:67!

Volters loš u dva napada zaredom, Kalinić ostaje sam na krilu i trojka za preokret 65:63!

Slukas je doneo novo izjednačenje. Bogdanović potom promašuje trojku za vođstvo, pa ne pogađa ni Simonović ali Kuzmić hvata loptu i posle faula Veselog koristi dva bacanja - 63:61.

Starsportphoto

Treća četvrtina

Stižu Turci do egala u finišu četvrtine (59:59), ali Zvezda vodi 61:59 pred poslednjih 10 minuta igre.

Crveno-beli ponovo imaju sedam poena više posle trojke Jovića koji je raspametio delije na tribinama (57:50). Ali, ne da se ni Fener, smanjuju gosti na 59:54, do kraja četvrtine 2.16. 

Sada serija gostiju koji sa dve vezane trojke preko Dastomea i Bogdanovića smanjuju na 54:50.

Serija crveno-belih 7:0 i ima Zvezda dvocifrenu prednost 54:44 posle novih poena Simonovića. 

Proključao je Pionir,  Dženkins ubacuje drugu vezanu trojku, potom Dangubić dvojku i vodi Zvezdu na 52:44.

Dženkins trojkom vodi Zvezdu na plus pet (47:42) i nastaje delirijum na tribinama.

Starsportphoto

Druga četvrtina

Do kraja poluvremena 20 sekundi. Zvezda vodi posle prvog dela 44:42 zahvaljujući prvim poenima Diona Tompsona. 

"Delije" su ovacijama dočekale ulazak u igru Tompsona, novog pojačanja Zvezde.

Ne daju crveno-beli Feneru da se odlepi, Simonović je ubacio trojku iz levog ćoška za novi egal - 42:42! 

Greše crveno-beli a gosti prave seriju od 6:0 i odlaze na 37:33. Ali, Jović i Dženkins uzvraćaju za novi egal, međutim Kalinić ubacuje sedmu trojku za Fener koji vodi 42:39

Poveli su crveno-beli 26:23, pa 31:28, ali Bogdanović pogađa trojku potom nekoliko lakih koševa gostiju i rezultat je 31:31.

Džejms Naneli pravi već treći faul, a Simonović pogađa sva tri bacanja za 26:23 na startu drugih 10 minuta igre. 

Starsportphoto

Prva četvrtina

Fener vodi 21:17 i Radonjić momentalno traži tajm-aut. Mini serija gostiju 4:0. Ali, 30 sekudni pre kraja četvrtine domaćin krade loptu i Volter pogađa za izjednačenje. Kalinić je promašio za tri i kraj četvrtine - 23:23.  

Datome i Dokson trojkama vraćaju Fener u igru do sada su ubacili gosti tri. Sada Bogdanović ubacuje trojku i donosi gostima vođstvo 17:15.

Datome je uzvratio trojkom, ali je Mitrović bio odličan pod košem za 8:5. Kuzmić je povećao na 10:6, ali su gosti trojkom došli na minus jedan, međutim, trojkom Dangubića Zvezda ide na 13:9.

Dobar početak Zvezde. Šest vezanih poena Kuzmića na startu meča. Vodi Zvezda 6:2.

- U hali je i naša osvajačica olimpijske bronze, skakačica u dalj Ivana Španović.

Starsportphoto

- Dejan Stanković, Marko Pantelić i Nenad Milijaš bodriće crveno-bele protiv Fenerbahčea. Nekadašnji fudbaleri Zvezde dočekani su ovacijama. U "Pioniru" je i nekoliko košarkaša FMP-a.

Starsportphoto
Starsportphoto

- Nema sumnje da će "Pionir" biti krcat.

- Asovima ekipe iz Istanbula i bivšim košarkašima Partizana Bogdanu Bogdanoviću i Janu Veselom navijači Zvezde su priredili doček. Kako su kročili na parket "Pionira" usledili su zvižduci i pogrdna skandiranja "delija". 

- Crveno-beli su spremni za okršaj sa Fenerom.

A photo posted by Marko Simonovic (@simke_12) on Jan 12, 2017 at 9:15am PST




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Phd

pre 7 godina

Grobari vam nikad nece oprostiti nasilno degradiranje Partizana uz podrsku najvisih drzavnih struktura. Mozda ne idemo na utakmice u velikom broju zbog poltronskih uprava, ali cutimo i glasamo. A onda...

Djole

pre 7 godina

Tvoj komentar je na nivou nezrelog pubertetlije!Zvezda u poslednjih pet kola igra fenomenalno i na tome im treba čestitati!Igraju kao tim i ginu na terenu,a Radonjić je izrastao u ozbiljnog stručnjaka,pa nisu Vučić i Čović na parketu!U ostalom,Partizan u datim okolnostima igra odlično,Džikić izvlači maksimum iz ovog tima i to je za poštovanje i podršku,a to što ste izabrali nesposobnu upravu i što ste se na onako "divan",način zahvalili Duletu i Peđi govori nešto drugo,zar ne?Imate predsednika koji se ne meša u svoj posao i blage veze nema kako se vodi ni trećeligaški klub,a ne Partizan i onog balvana Todorića koji ne bi ni postojao u Srpskoj košarci,da ga Dule nije šlepao na svojoj grbači!!

GAJA

pre 7 godina

...NAJVEĆI UČINAK U POBEDI JE IMAO KALINIĆ...................

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17