• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

25.01.2017

13:32

ZVEZDA PODNELA ZAHTEV! Crveno-beli traže da im se prizna "ona" titula!

Crvena zvezda

ZVEZDA PODNELA ZAHTEV! Crveno-beli traže da im se prizna "ona" titula!

Podeli vest

Fudbalski klub Crvena zvezda uputio je zvaničan zahtev Fudbalskom savezu Srbije da joj prizna titulu iz 1946. godine, potvrđeno je agenciji Beta u klubu

Ako FSS uvaži zahtev Zvezde, klub iz Ljutice Bogdana će imati 28 trofeja prvaka države.

Fudbalski savez Srbije je primio zahtev i uputio ga na razmatranje pravnoj komisiji te organizacije. Odluka će biti doneta kada pravna komisija prosledi zvaničan izveštaj i tumačenje tog zahteva. 

- Postoje odredjeni problemi, situacija uopšte nije jednostavna. Odluku ćemo doneti kada dobijemo zvaničan izveštaj i tumačenje pravne komisije - rekao je agenciji Beta generalni sekretar FSS-a Jovan Šurbatović.  

Šurbatović nije mogao da kaže kada će se ceo postupak okončati, zbog toga što je situacija "veoma kompleksna".

Crveno-beli su 1946. godine bili prvi u šampionatu Srbije u tadašnjoj Federativnoj Narodnoj Republici Jugoslaviji  (FNRJ) i dobili pravo učešća u prvom prvenstvu FNRJ za sezonu 1946/47.

Fudbalski savez Hrvatske je na isti način dodelio još jedan trofej Hajduku, pošto je ekipa iz Splita te 1946. godine bila prva u ligi Hrvatske.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sale

pre 7 godina

Naravno, treba a im se vrati, iliti dodeli i ta titula i odobri kredit od par desetina milioncica evra, BESPOVRATNO!

hrvatski mozgu

pre 7 godina

a sto da se ne prizna nesto sto je osvojeno..???? Koji ste vi pacenici, strasno....

Sale

pre 7 godina

Eeeee mozgonja! Citaj ovo pazljivije i ne pali se mnogo!

au hrvati

pre 7 godina

a sta mislis da nam se oduzmu jos 20 titula da bi smo bili egal...????

Ajgor

pre 7 godina

Hravati se uvek bune, a kako li su uzeli dve titule 1985 i 1986 koje su osvojili Vardar i Crvena Zvezda - to je priča za Sud udruženog rada!

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija