• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Stefanović

26.01.2017

10:50

ZVEZDA NAJBOLJA U EVROPI! Cvetković i Đilas oduševljeni igrama srpskog šampiona!

Crvena zvezda

ZVEZDA NAJBOLJA U EVROPI! Cvetković i Đilas oduševljeni igrama srpskog šampiona!

Podeli vest

Košarkaški Crvene zvezde trenutno igraju najbolju košarku u Evropi i zbog toga ruše sve pred sobom, kaže za Informer legendarni as crveno-belih Vladimir Cvetković i bivši predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas

Crveno-beli su u utorak uveče protiv Baskonije došli do šeste vezane pobede u Evroligi (87:69), a već danas (19. 00, Sport klub 1) ih očekuje novi duel, i to protiv Panatinaikosa u "Pioniru".

Posle 19. kola izabranici Dejana Radonjića imaju 11 pobeda i osam poraza i zauzimaju peto mesto na tabeli.

Bolji od crno-belih
Ova Zvezda igra bolje čak i od onog tima Partizana iz 2010, koji je otišao na fajnal-for
Vladimir Cvetković, legendarni košarkaš Zvezde

Mogu među četiri

Cvetković smatra da poslednjih godina nijedan srpski tim nije bio toliko dominantan u ovom takmičenju kao Zvezda ove sezone.

- Igraju izvanredno, sjajni su u odbrani, a dobri su i u napadu. Mislim da skoro jedan naš tim nije igrao tako dobro. Čak ni tim Partizana 2010. godine, koji je otišao na fajnal-for. Možda sam pristrasan, ali u poslednjih 10-15 godina ovo je najozbiljniji tim sa ovih prostora. Stvarno su fantastični. Nije im bitno gde igraju i sa kim - izjavio je Cvetković za Informer.

Strani mediji smatraju da su crveno-beli već osigurali prolaz među osam najboljih timova u Evroligi i da mogu da razmišljaju čak i o završnom turniru u Istanbulu. Cvetković kaže da jedino CSKA sad može da zaustavi Zvezdu na putu ka fajnal-foru.

- Prolaz na fajnal-for će zavisiti od toga kakav će položaj zauzeti u prvih osam i koga će dobiti za protivnika u četvrtfinalu. Smatram da crveno-beli mogu sa svima da se nose, osim sa CSKA. Njih bi voleo da preskočimo. Protiv svih drugih timova bio bih optimista - kazao je Cvetković i dodao:

- U svakom slučaju, ako Zvezda ne ode na fajnal-for ove godine, otići će sledeće, kada Beograd bude domaćin završnog turnira. Lepo bi bilo da Zvezda zaokruži ovaj uspešni ciklus osvajanjem trofeja u Srbiji. Vreme je da neki naš tim ponovo osvoji ovo takmičenje.

Igraju srcem

Zvezda dominira u Evroligi i pored toga što ima najmanji budžet za plate igrača, oko tri miliona evra. Bivši predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas ističe da je uspeh crveno-belih posledica toga što igrači ginu za svoju ekipu.

- Zvezdini košarkaši igraju srcem, za razliku od većine igrača u drugim klubovima. Zbog toga beleže ovako dobre rezultate. Većina košarkaša dođe da odradi posao i zaradi pare, a ovi momci ginu na terenu. Stefan Jović i Marko Simonović se bore za Zvezdu, kao što su se borili za reprezentaciju. I to je ono što crveno-bele čini boljim od drugih. Ti momci imaju poseban duh i zato su 12 veličanstvenih. Njima je samo nebo granica - zaključio je Đilas.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vladimir Grobar

pre 7 godina

Da Đilas nije uništio Partizan...... Obavio je za sta je bio i postavljen sa svojim guruom.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17