• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

30.01.2017

19:42

(FOTO) ZVEZDA JEDVA PREŽIVELA MORNAR! Crveno-beli se mučili tri četvrtine, ali upisali 20. u nizu - 82:71

Crvena zvezda

(FOTO) ZVEZDA JEDVA PREŽIVELA MORNAR! Crveno-beli se mučili tri četvrtine, ali upisali 20. u nizu - 82:71

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezdom teškom mukom su pobedili Mornar u 20. kolu ABA lige 82:71 i izjednačili sopstveni rekord iz pretprošle sezone od 20 trijumfa u nizu
Starsportphoto


Mučio je Mornar srpskog šampiona tokom 30 minuta meča, ali je crveno-bela mašina na vreme proradila, vratila se nakon "minus 15" pobedila Barane i upisala 20 uzastopnu pobedu. 

Šansu da obori taj rekord Zvezda će imati u nedelju od 18.00 časova, u "večitom" derbiju u kojem će domaćin biti Partizan. Orethodno će dočekati Efes, u 21. kolu Evrolige.

Crveno-beli su bili umorni i oslabljeni neigranjem Jovića, Kuzmića i Dangubića. S druge strane Barani su bili raspoloženi za nadigravanje čvrsto rešeni da uzmi još jedan skalp favorita, i imali su šansu, ali su posustali kada je trebalo da nokautiraju rivala.  

Dženkins je bio najbolji sa 12 poena, 3 skoka i 7 asistencija, 15 poena uz 3 skoka dodao je Simonović, Lazić je ubacio 12, Tompson 11 poena i 5 skokova, a Gudurić je imao 8 poena, 6 skokova i 2 asistencije. Na drugoj strani, 15 poena je ubacio Voler, a po 10 su dodali Pavić i Tejtum. 

CRVENA ZVEZDA - MORNAR 82:71 ( 9:23, 27:20, 21:13, 25:15)

Dvorana: "Aleksandar Nikolić". Sudije: Milivoje Jovčić, Josip Radojković, Dragan Kralj.

CRVENA ZVEZDA: VVolters 8, Tompson 11, Mitrović 4p, 13sk, Lazić 12, Simanić, Dobrić 3, Simonović 15, Rakićević, Dženkins 12, Gudurić 8, Kuzmić, Bjelica 9.

MORNAR: Anderson 4, Vitkovac 8, Radunović, Vujošević 5, Čalić 3, Mijović, Tejtum 10, Elis 6, Pavić 10, Mugoša 3, Voler 15, Bakić 7.

Gosti su bili raspoloženi u šutu za tri poena, pa su ekspresno otišli na 15:7 serijom 8:0, a potom došli i do dvocifrene prednosti 18:7.Umornim i oslabljnim domaćinima ništa nije polazilo za rukom, pa su nakon prvih deset minuta igre gubili 23:9, što ne čudi s obzirom na to da su imali čak osam izgubljnih lopti , a Barani briljirali sa linije za tri poena , ubacili su pet trojki. 

Boljom odbranom i još boljim šutem sa linije za slobodna bacanja Zvezda se do kraja poluvremena nekako vratila u meč. Nepogrešiv sa linije za slobodna bacanja bio je Simonović. Iako su Barani u jednom momentu imali 15 poena viška, vodili su 35:20, Simonović, Lazić i Tompson su do poluvremena spustili minus na 43:36.

Gosti su i tokom treće deonice ali 14 poena viška, ali se Zvezda pokrenula u finišu serijom 10:0 prošla na 56:51, dok je preokrenila na 57:56 pred poslednjih deset minuta igre. Gudurić i Bjelica su trojkama pokrenuli domaćine u poslednjoj deonici, Zvezda je u 32. minutu imala 67:58, dok je Lazić trojkom kada je odveo crveno-bele na 74:62 rešio sve dileme.

Starsportphoto
Starsportphoto

 

TOK MEČA

Četvrta četvrtina

Zvezda održava prednost od desetak poena. Jesu se namučili, ali crveno-beli su na kraju slomili Mornar rezultatom 82:71i upisali 20. trijumf u nizu.

Nova trojka Lazića, kojom verovatno rešava potanje pobednika, crveno-beli sada imaju 12 poena više - 74:62.

Volters vodi Zvezdu na 71:62 i gosti traže tajm-aut!

Ponovo Gudurić, ali sa linije za tri poena, konačno pogađa i Bjelica i srpski šampion vodi 67:60.

Zvezda je do sada izvela 32 slobodna bacanja, a sa "crte" je i Gudurić povećao vođstvo domaćina na 61:58.

 

Starsportphoto

Treća četvrtina

Lazić trojkom donosi izjednačenje Zvezdi 20 sekundi pre kraja treće deonice - 56:56. Simonović pogađa jedno bacanje, posle glupog faula Elisa,  i Zvezda preokreće na 57:56 pred poslednjih 10 minuta!

Seriju Zvezde od 10:0 prekinuo je Pavić, potom se upisao i Tejtum, ali Simonović uzvraća trojkom i postiže svoj 14 poen. Zvezda sada na pet poena minusa - 56:51.

Tejtum potom faulom šalje Simonovića na "crtu", koji je pogodio drugo, za još manji minus - 52:48. 

Starsportphoto

Dženkins trojkom nastavlja seriju Zvezde od 8:0 koja je sada na "minus šest" - 52:46. Nova izgubljena lopta gostiju, a tehničku je dobio Bakić, a Dženkins je bio siguran sa penala.

Probudile su se "delije", videćemo da li uspeti da pokrenu ljubimce tokom nastavka utakmice.

Posle serije promašaja crveno-belih Gudurić pogađa tek treću trojku, potom dva dodaje Simonović i domaćin smanjuje je 52:43, a gosti traže tajm-aut.

Ponovo raste prednost Mornara koji sada ima 14 poena viška - 52:38.

Lazić i Dženkins polovični sa linije za slobodna bacanja, Vitkovac raspoložen s druge strane, ubacio je četiri vezana poena, Mornar čuva prednost, vodi 47:38

Starsportphoto

Druga četvrtina

Tompson je propustio šansu da istopi dodatno "minus", "popio" je rampu Elisa. Ipak, Simonović je bio nepogrešiv sa linije za slobodna bacanja, pogodili su za dva Lazić i Tompson u finišu, pa su crveno-beli na odmor otišči sa minusom od sedam opoena. Mornar vodi 43:36.

Mitrović je završio na parketu, ali samo se malo ugruvao, vraća se u igru. Zvezda je na "minus osam"posle poena Dženkinsa za dva i Simonovića sa penala - 36:28.

Volters realizuje na drugoj strani tek treći pogodak domaćih za dva (36:23).Sve nervozniji crveno-beli, gosti traže tajm-aut.

Mornar ima 15 poena prednosti na šest minuta pre kraja poluvremena (35:20). Pokušavaju i navijači u Pioniru da trgnu crveno-bele, ali to nije urodilo plodom. 

Prvo Simonović, a onda i Tompson sa linije za slobodna bacanja smanjuju minus na 29:18.

Pavić ubacuje svoj šesti poen,a  Tejtum novom trojkom vodi Mornar na novu najvu prednost gostiju - 29:14.

Prva četvrtina

Peti promašaj u nizu crveno-belih dok gosti povećavaju na 18:7.  Tompson ubacuje prve poene za Zvezdu posle skoro četiri minuta, a nakon novog promašaja domaćina  Mornar poentira i posle prve četvrtine vodi 23:9.

Mornar serijom 8:0, nakon još jedne izgubljene lopte crveno-belih i vođstva 15:7, tera Radonjića da zatraži tajm-aut. Do kraja četvrtine ostala su dva minuta. 

Raste prednost Mornara koji odlazi na 13:7 sa dve vezane trojke Voltera i Pavića.

Čak pet izgubljenih lopti Zvezde u prvih pet minuta.

Nekoliko izgubljenih lopti crveno-belih, onda Čalić ubacuje trojku, a Vujošević zakucava i preokreće rezultat na 7:6.

Dobrić je otvorio meč trojkom, a potom se Bjelica žestoko ispromašivao, sa linije za tri poena, nije pogodio ni neke zicere, da bi njegovu crnu seriju prekinuo Dženkins trojkom za vođstvo Zvezde 6:2.  

Kuzmić je ipak u sastavu Zvezdu, videćemo koliko će igrati.

Starsportphoto

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
pp

pre 7 godina

Svaka cast nasem crnogorcu kako vodi ekipu . Mornar do pobjede

iz

pre 7 godina

Sta radi radonja ?? Pa treba da izgube ipak je mornar iz crne gore

darko82

pre 7 godina

to je normalno,mora ljudi malo da se odmore,veliki zamor i iskcrpljenost je u pitanju,najvise su skoncentrisani na evroligu,bice bolje kad treba..

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija