• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

11.02.2017

16:33

OŠTAR ODGOVOR ZVEZDE PARTIZANU: Kukate, a otimate i ucenjujete!

Crvena zvezda

OŠTAR ODGOVOR ZVEZDE PARTIZANU: Kukate, a otimate i ucenjujete!

Podeli vest

Vaterpolo klub Crvene zvezda oglasio se saopštenjem povodom apela iz redova rivala Partizana da mu se pomogne da sedmostruki prvak Evrope ne bude ugašen!

Crveno-belih ističu da je njihov gradski rival imao povlašćen status decenijama, da je otimao i ucenjivao mlade igrače iz Srbije i Crne Gore nastupom za reprezentaciju. Takođe, iz Zvezde navode da ni oni nisu u boljoj situaciji i da trpe podjednako kao svi klubovi u srpskom vaterpolu.

Saopštenje VK Crvena zvezda prenosimo u celosti:

- VK Crvena zvezda sa velikim interesovanjem već više od mesec dana prati saopštenja koja se odvijaju u okviru VK Partizan, pa bismo i mi želeli da istaknemo neke činjenice koje su nepobitne, ako smemo, a da ne smetamo “lokomotivi” srpskog vaterpola. Pa ako dopustite: 

1. VK Partizan već decenijama ima povlašćen status u okviru vaterpolo sporta. VK Partizan već više od tri decenije ima na respolaganju SC Banjica koji raspolaže sa dva zatvorena bazena,dva otvorena bazena i poslovne prostorije koje daju u zakup. SC Banjica je kao privatni bazen vaterpolo kluba bila renovirana više od dva puta u poslednjih desetak godina iz državnih sredstava. Za to vreme su naplaćivali zakupe svim vaterpolo klubovima koji su trenirali na bazenima, reprezentativnim selekcijama i dobijali organizacije mnogih takmičenja (domaćih i međunarodnih), za koje su uredno dobijali finansijsku nadoknadu. Crvena zvezda je bila jedan od zakupaca, kada nije bila u mogućnosti da plati termine puštena bi menica, tako je jedan klub na svom privatnom bazenu ugasio drugi klub 2007. godine. Vaterpolo klub Crvena zvezda nije postojala više od tri godine - navodi se u vrlo opširnom saopštenju Crvene zvezde. 
Beta



- Od ponovnog pokretanja kluba u januara 2010. godine vaterpolo klub je sportskim centrima u Beogradu za minimalne termine treninga i utakmice uplatio vise od 65 miliona dinara ( 30% od tog iznosa bazenima je direktno uplaćivao Gradski sekreterijat za sport, a sve po kriterijumu raspodele sredstava sekreterijata). Ko se ikad bavio vaterpolom razumeće sa kakvim problemom smo se mi susretali, a u istoj takvoj situaciji su i većina ostalih vaterpolo klubova u Beogradu, sem Partizana. Imali smo na raspolaganju pola olimpijskog bazena, dva sata ujutru za prvi tim i dva sata ceo olimpijski bazen za mlađe kategorije i prvi tim. Da bi svi dobili po malo mesta na bazenu za organizaciju je potreban iluzionista Dejvid Koperfild, napominjemo da Partizan na svom bazenu ima neograničeno sati i mesta na svoja dva zatvorena bazena.

Hvala Vučiću
Želeli bismo da se zahvalimo svim igračima koji čekaju svoja dugovanja na razumevanju i strpljenju i da se iskreno zahvalimo premijeru gos. Aleksandru Vučiću kao čoveku i Zvezdašu na pomoći, kao i našim prijateljima, jer da toga nije bilo već bi odavno stavili katanac na bravu, poručili su iz Zvezde

- Spremali smo se, na primer, za igranje finalnog turnira Lige Šampiona na jednoj polovini bazena a na drugoj polovini su se kupala tri rekreativca a mi nismo smeli da koristimo više, da nas ne bi više koštalo. Zbog toga trenutno igramo na bazenu u Zrenjaninu, a gospoda iz Partizana su u drami što ne mogu da igraju i treniraju na svom bazenu. Tvrde da je to razlog zbog koga su izgubili nekoliko poslednjih utakmica. Možda je neko od njih i shvatio kako se osećamo i sta radimo mi ostali “mali klubovi”. 

2. Poslednje četiri decenije na internacionalnoj sceni, i pored svih ulaganja u “lokomotivu”, VK Partizan je osvojio jednu Ligu šampiona, jedan Kup kupova, jedan Lena kup i dva Super kupa Evrope. Crvena zvezda je od ponovnog kretanja od nule, 2010. godine osvojila jednu Ligu Šampiona ( najmanji buđet u istoriji niti 600.000 eura za sezonu) i jedan Superkup Evrope, a sigurno i jos nešto da je imala adekvatne uslove za rad, svoj bazen na korišćenje ili da joj makar nisu fakturisani abnormalni troškovi termina i utakmica. 

3. Godinama imaju generalnog sponzora koji im daje preko 120.000 evra godišnje. Imaju većinu igrača na stipendijama Ministarstva za spor i omladinu, a neki su na spisku za plaćanje i kada odu u inostranstvo da igraju, zato što Vaterpolo savez Srbije ne prijavi njihov odlazak. Većina trenera plaćena je od Vaterpolo saveza Srbije, i tako godinama, da ne kažemo decenijama. Predsednik skupštine Partizana je na platnom spisku u Vaterpolo savezu Srbije, posto je tamo direktor. Crvena zvezda za razliku od njih nema ništa od toga. 

4. Godinama uzimaju (otimaju i ucenjuju) najbolje mlade igrače na teritoriji Srbije i Crne Gore da dođu da igraju za njih, jer ako ne dođu neće igrati za reprezentaciju. Takođe, ne plaćaju obeštećenja nikome ni za koga, a za većinu uzimaju obeštećenje kad odlaze iz kluba. Crvena zvezda je za svakog mladog igrača koga je dovela platila obeštećenje. 

5. Sudije i suđenje je druga priča. Da bi napredovali i sudili na međunarodnoj sceni moraju da budu lojalni, a ko želi da ostane objektivan i realan suočavao se i suočava sa velikim problemom. 

Koliki je dug Partizana? Nezvanično se čuje da je preko 2.000.000 eura? Pa kad bi se to podelilo na poslednjih 30 godina u proseku su se zaduživali oko 70.000 eura godišnje? Da li bi Crvena zvezda to izdržala i preživela? -  pitaju crveno-beli

6. Na sve termine treninga i utakmice koje su fakturisane Crvenoj zvezdi, a koje nije platila na vreme dodate su i kamate.Na primer, za reprogram koji smo potpisali sa SC 11.april decembra 2015. godine, na tri godine, a za koji smo u roku u šest meseci platili vise od 60% moramo i kamatu da platimo, jer kad smo tražili da nam se bar kamate ne obračunaju, dobili smo odgovor da oni nisu u mogućnosti da nam odobre ne plaćanje kamate, jer oni nisu država da nekom nesto oprosti. Na bazenu "Milan Gale Muškatirović" na kome smo uz pomoć naših sponzora podigli balon i preuredili lokal u svlačionice, uloženo je blizu 250.000 evra, isterani smo posle pet meseci zato što smo kasnili sa plaćanjem, a imamo od opštine Stari Grad ugovor na 10 godina za postavljanje i upotrebu balona na letnjem bazenu Sportskog centra.Pored pomenutih 250.000 evra Crvena zvezda je platila još preko 20 miliona dinara za troškove minimalnih zakupa termina bazena,struju,grejanje bazena, a na pomenutom bazenu nismo proveli sve zajedno ni 18 meseci iz dva puta. 

7. Dok smo bili pod osmomesečnom blokadom od strane SC 11.april nismo dobili ni finansijska sredstva u iznosu od 1.890.000 din. od strane Gradskog sekretarijata za sport koje smo zaslužili za rezultate koje smo ostvarili u 2014.godini i igranje u Regionalnoj ligi a sve po kriterijumu samog sekretarijata. Napominjem da je Crvena zvezda u ovih manje od sedam sezona od Gradskog sekretarijata za sport dobijala sredstva po kriterijumu samog sekretarijata, a van toga je dobila nešto više od 1.000.000 dinara za sedam godina svog ponovnog rada. 


PARTIZAN PRED GAŠENJEM, TRENERI MOLE: Spasite klub gde stasavaju vrhunski ljudi i igrači!

- Pored svih tih problema mi se i dalje borimo i dug nam je oko 150.000 evra za ovih manje od sedam sezona, od toga je oko 115.000 evra dug igračima, a ostatak je SC 11.april. Koliki je dug Partizana? Nezvanično se čuje da je preko 2.000.000 evra? Pa kad bi se to podelilo na poslednjih 30 godina u proseku su se zaduživali oko 70.000 evra godišnje? Da li bi Crvena zvezda to izdržala i preživela? 

- Želeli bismo da se zahvalimo svim igračima koji čekaju svoja dugovanja na razumevanju i strpljenju i da se iskreno zahvalimo premijeru gos. Aleksandru Vučiću kao čoveku i Zvezdašu na pomoći, kao i našim prijateljima, jer da toga nije bilo već bi odavno stavili katanac na bravu, kako su mnogi i priželjkivali, i ostao bi opet samo Partizan i imao bi sve za sebe kao i ranije, kako je navikao. DA LI TAKO TREBA DA BUDE? DA LI JE TO SPORT? 

- Na kraju da našim sportskim prijateljima poželimo da im se ne desi ono sto se desilo Zvezdi, da počinju od nule, ugašeni, jer ne znaju kako je to teško. Da shvate da i mi ostali želimo dobro srpskom vaterpolu i da bi osvojili Olimpijske igre u Riju zato što su neki posle Olimpijskih igara u Londonu doveli neke naše reprezentativce koji su ostali bez klub ( Radnički i Crvena zvezda) i tako pomogli srpski vaterpolo. Vaterpolo nije počeo sa njima, niti će da se završi ako oni nemaju u vlasništu sportski centar i budu u situaciji svi ostalih klubova u Beogradu - navodi se u saopštenju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sale

pre 7 godina

U poslednje vreme ih "krenuli" komentari ali ne uvazavaju jednu veliku cinjenicu. U svakom sportu gde su oni bili "glavni" u zemlji nije bilo nista od reprezentacije.

grobar

pre 7 godina

Pa vi njima opet pozajmljujte igrace da se ne raspadnu!!!!!!!

mile

pre 7 godina

Da li covek mora prvo da poludi pa da udje u upravu nekog CZ kluba. Kakve gluposti procitah.\n

ćela

pre 7 godina

Da li čovek mora da se rodi sa falinkom , pa da navija za jsd ??? Sve što je napisano u saopštenju ,1000% je istina . Tako su radili i u KK jsd , pa sada kukumavče !!!! Otimanje , otimanje , to je njihova navika , od osnivanja u Zg.

gago m

pre 7 godina

Кад функционери и острашћени "навијачи" (ако су уопште навијачи,више мрзе друге него што воле свој клуб!) ЦЗ причају о ВК Партизан,требали би из поштовања то чинити стојећи.А ти још ниси ни зрео ни здрав да о СД Партизан коментаришеш!

ćela

pre 7 godina

Ko više mrzi koga , obrati se DV , Ta spodoba , svojim komentarima , svojim "naučnim radovima" u svim novinama , nikada nije propustio priliku da pljuje po SD C. Zvezda . Kada je prokomentarisao izjavu Novaka Đ., da navija za klub koji on mrzi i da zbog toga više ne navija za njega, to je bilo dno dna . Tom njegovom umobolnom izjavom , priključio si se ti i tebi slični ,pa malo razmisli(ako imaš čime) ko ste vi ustvari ??? Da li ste sekta , da li ste gg firma mrzitelja rivala , ili ste stvarno samo mali vatikanci . Mi uvek stojeći pristupamo vama i vašim klubovima , a vi što ste navikli da se tada saginjete , vaš je problem. Navika je čudo !!!!

hrvatska posla

pre 7 godina

samo kukaju a najvise uzimaju....treba ih vratiti u Zagreb..

gago m

pre 7 godina

Тебе обавезно вратити у болницу јер шизофренија те не попушта а као такав си опасан за околину!

Galileo

pre 7 godina

Da li je ovo posle mutiranog pantera na pomolu tim nindza kornjaca ?

skorpion47

pre 7 godina

Jajare, Partizanovi igrači su tvorci svih medalja i bivše Jugoslavije i sadašnje Srbije. A i titula koje su uzeli Zvezda i Radnički.

xxx

pre 7 godina

Znači stigli navijači iz fudbala, košarke.... sada je vaterpolo na redu. Svašta.

Izbori 2024

Vesti

TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)
Live TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)

Broj nestanaka maloletne dece iz godine u godinu je u porastu. Najveći procenat je onih koji sami odu od kuće. Ipak, među nestalima ima i sasvim male dece, ali srećom, njihov broj je izuzetno mali. Porodice nestale dece na prvom mestu obraćaju se državnim organima, ali odgovore traže i od astrologa, vračara, a konkretnu pomoć od privatnih detektiva. Gost "Info jutra" bio je Braca Zdravković, privatni detektiv.

29.03.2024

10:35

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija