• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

23.02.2017

20:37

(FOTO) ZVEZDA GAZI ZA TOP 8! Crveno-beli razbili Galatu za Marka Ivkovića i korak bliže četvrtfinalu!

Crvena zvezda

(FOTO) ZVEZDA GAZI ZA TOP 8! Crveno-beli razbili Galatu za Marka Ivkovića i korak bliže četvrtfinalu!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde su u 23. kolu Evrolige upisali ubedljivu pobedu protiv Galatasaraja sa 77:58

Odlična igra crveno-belih, koji su utakmicu prelomili u drugoj četvrtini. Gosti su u prvoj deonici držali korak sa Zvezdom, ali su izabranici Dejana Radonjića dodali gas u drugih 10 minuta u kojoj su stekli dvocifrenu prednost.

Briljirao je branko Lazić sa četiri trojke u prvom poluvremenu, a odlično ga je pratio Simonović.

U nastavku se razigrao i Ognjen Kuzmić, kojem je pre meča uručena nagrada za najboljeg igrača u januaru.

Do kraja susreta su crveno-beli u potpunosti kontrolisali igru i rezultat i došli do pobede koja je veoma bitna u borbi za top 8.

Najefikasniji u Zvezdi bili su Lazić sa 17 i Kuzmić sa 16 poena, a dvocifreni su bili još i Simonović (12), Dženkins (11) i Tompson sa 10 poena.

Kod gostiju se istakao Vladimir Micov, koji je bio jedini dvocifren sa 11 poena.

Crveno-belima je ovo 13. pobeda u elitnom takmičenju uz 10 poraza, a u narednom kolu igraju protiv Bamberga, takođe u "pioniru".

ZVEZDA - GALATASARAJ 77:58 (20:17, 28:12, 16:13, 13:16)

Dvorana: "Aleksandar Nikolić". Sudije: Perez Pizaro, Zamojski, Silva.

ZVEZDA: Volters 2, Tompson 10, Mitrović, Lazić 17, Simanić, Dobrić, Simonović 12, Dženkins 11, Gudurić 2, Jović 6, Kuzmić 16, Bjelica 1.

GALATASARAJ: Preldžić 4, Micov 11, Fitipaldo 8, Tajus 1, Korkmaz 5, Šilb 2, Arar 4, Plajs 2, Dej 8, Guler 8, Dibler, Koksal 5.

Starsportphoto©

TOK MEČA

Četvrta četvrtina:

- Razigrao se Tompson protiv bivšeh kluba i vezao četiri poena, a pogađali su još Jović i Gudurić. Za Galatu su Fitipaldo, Arar i Dej bili precizni - 77:58, što je bio i konačan rezultat utakmice.

- Ataman je priliku dao rezervama i tako praktično priznao poraz već na početku treće deonice. Crveno-beli su malo "zaribali" u napadu na početku poslednjeg dela igre. Dvojka Dženkinsa i "dva plus jedan" Tompsona - 69:49.

Starsportphoto©

Treća četvrtina:

- Lagano su priveli košarkaši srpskog šampiona ovu deonicu kraju. Micov i Preldžić su pogađali za goste, a Volters za domaći tim - 64:42.

- Nova, peta trojka Lazića, a zatim i fenomenalan prodor Jovića - 62:36.

- Nastavljaju u istom ritmu izabranici Dejana Radonjića, a razigrao se Kuzmić, koji je dao sedam poena u uvodnih nekoliko minuta drugog poluvremena. Poentirao je još Lazić za Zvezdu, a na drugoj strani pogađaju Guler i Koksal - 57:36.

Starsportphoto©

Druga četvrtina:

- Prvo poluvreme je završeno poenima Tibora Plajsa na jednoj i Simonovića na drugoj strani - 48:29.

- Sjajna akcija Jovića i Kuzmića, a poentirao je srpski centar. Potom ukradena lopta i zakucavanje Simonovića, dok je na drugoj strani Micov pogodio trojku, ali je odmah uzvratio Dženkins - 46:27.

- Nastavljaju crveno-beli sa odličnom igrom u ovoj deonici i preko Kuzmića i Dženkinsa odlaze na +13 (37:24), a Ataman traži tajm-aut.

- Serija Zvezde 8:2, a Lazić je postigao svoju četvrtu trojku za prvo dvocifreno vođstvo crveno-belih - 33:22.

- Tompson je dao koš uz faul protiv tima u koji je došao iz Zvezde. Potom i poeni Jovića, a za Galatu je Tajus bio precizan - 25:20.

Starsportphoto©

Prva četvrtina:

- Simonović je vezao četiri poena za domaćina, ali su gosti smanjili zaostatak preko Deja i Fitipalda - 20:17 na kraju prve četvrtine.

- Prvi poeni Kuzmića, a zatim i trojka Dženkinsa, koju je odmah vratio Guler. Ali Lazić je više nego raspoložen jer je pogodio svoju treću trojku, a onda i poeni Kuzmića posle asistencije Voltersa - 16:10.

- Raspucali su se i jedni i drugi na početku utakmice. Lazić je pogodio dve trojke, dok su na drugoj strani van linije 6,75 precizni bili Koksan i Micov, koji je pogodio i jedno bacanje - 6:7. Problem za crveno-bele su dve lične Stefana Jovića.

Starsportphoto©

- Pre početka utakmice Kuzmiću je uručeno priznanje za najkorisnijeg igrača (MVP)  Evrolige u januaru.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
aćim

pre 7 godina

Male su šanse za pobedu. Pa jedva dobiše desetkovani Partizan. Da nije bilo glumca Simona i moravca kod trojke Gudurića, bilo bi ....\n

Mića

pre 7 godina

Aćime , odgledaj dečiji program "Mića i Aćim" , nije za tebe košarka .

Batko

pre 7 godina

@acim..... Nesto si \'teo da kazes ?!\n Nisi nista shvatio veceras ? Jos zelite 4. mesto ?\n

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17