• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Stefanović

08.03.2017

09:00

DEJAN RADONJIĆ ZA INFORMER: Posao mi je da osvajam titule, a ne da ih obećavam!

Crvena zvezda

DEJAN RADONJIĆ ZA INFORMER: Posao mi je da osvajam titule, a ne da ih obećavam!

Podeli vest

Moj posao je da pobeđujem i osvajam titule, a ne da ih obećavam, kaže za Informer trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić

Crnogorski stručnjak ističe da se ponosi što je njegov tim došao dotle da se navijači nadaju pobedi čak i pred gostovanje madridskom Realu!

Zvezda je već osvojila kup, vodi u ABA ligi, a u Evroligi je blizu plasmana u top osam. Da li ste očekivali tako uspešnu sezonu?

Košarka je moj život

Ko je Dejan Radonjić van terena, čime se bavite u slobodno vreme?
- Posvećen sam poslu. Tokom dana veoma mnogo vremena provodim baveći se košarkom, u sali, pored kompjutera, na sastancima. Svoje slobodno vreme volim da provedem u krugu porodice ili s prijateljima, a i tad sam pod uticajem košarke. Bio bih srećan kada bih imao nekoliko sati više, kratak mi je dan. Nemam poseban hobi za opuštanje, ja to radim na neki svoj način.

- Trener uvek veruje u ono što radi i u momke koje trenira, ali niko nije mogao da kaže da ćemo postizati ovakve rezultate. Uspesi koje smo postigli odraz su velike posvećenosti. Ozbiljno smo prilazili svojim obavezama i to je doprinelo napretku. A na početku sezone je zaista bilo raznih komentara, govorili su čak i da Zvezda nikad nije bila slabija. 

Prošle sezone ste se plasirali u četvrtfinale Evrolige. Možete li sad napraviti korak više?

- Možda sam racionalan prilikom komentarisanja nekih stvari, ali moram priznati da sam i veoma ambiciozan. I to se može primetiti. Racionalno razmišljam o trenutnim situacijama i na tome gradim dodatnu energiju. Podgrevanje nada nije moj posao, ali naravno da mi je želja da uđemo u top osam, da budemo prvaci ABA lige i države.

Savladali ste velikane poput CSKA, Makabija, Reala, Barselone, Fenerbahčea, Panatinaikosa. Posle toga su pojedini stručnjaci procenili da bi Zvezda mogla da savlada i neki slabiji NBA tim. Šta mislite o tim komentarima?

Poraz od Cibone još boli

Koji vam je bio najteži trenutak tokom ovih godina u Zvezdi?
- Bilo je malo tih trenutaka, a mnogo više ovih drugih, lepih. Ako pričamo o nekoj važnoj utakmici, onda je to definitivno poraz od Cibone u polufinalu ABA lige 2014. Bilo je još nekih mečeva koji su bili značajni, ali oni nisu potencirani. Mišljenja sam da je bilo toliko toga dobrog da ovo loše što se dogodilo nije za veliku priču. 

- Ambijent je kod nas takav da se lako dolazi do euforije. Ja nemam izlive euforije. Niti sam po prirodi euforičan, niti padam u depresiju posle poraza i neka ostane takvo stanje. Trudim se da to ne utiče na nas.

Sledeći meč u Evroligi Zvezda igra u petak protiv Reala. Može li vaš tim da pobedi u Madridu?

- Ja se kao trener ponosim što smo došli u situaciju da pričamo možemo li da dobijemo Real u Madridu. Veoma se ponosim, ali je pitanje da li je to realno. Naravno, mi ćemo pokušati da u Madridu pružimo najbolju moguću partiju.

Trenutno imate 14 pobeda u Evroligi, a sa još tri biste praktično obezbedili plasman u top osam. Kolike su šanse da to ostvarite?

- Ostalo nam je još šest kola i to nije malo. Pred početak lige se pričalo da se sa 14 pobeda najverovatnije ide četvrtfinale, a sa 15 ste siguran učesnik top osam. Kao što vidimo, to neće biti tako. Mi sa 16 pobeda možemo da budemo deveti. Zato moramo da budemo racionalni i nastavimo da pružamo dobre partije. Realna procena je da s još tri pobede možemo u top osam.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija