• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

06.04.2017

15:18

RADONJIĆ PONOSAN NA TIM: Bili smo autsajderi, a borimo se za top 8! Momci pokazuju snagu i karakter!

Crvena zvezda

RADONJIĆ PONOSAN NA TIM: Bili smo autsajderi, a borimo se za top 8! Momci pokazuju snagu i karakter!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde u četvrtak u ranim popodnevnim časovima doputovali su u Istanbul gde ih u petak od 19 časova očekuje utakmica 30. kola Evrolige protiv Darušafake. Dejan Radonjić kaže da je ponosan na ekipu i da to neće promeniti ishod duela sa Darušafakom

Samo tri dana nakon uspešno obavljenog posla u ’’majstorici’’ polufinalne serije ABA lige protiv Budućnosti, a tri dana uoči početka finalne serije protiv Cedevite, crveno-beli će odmeriti snage sa Darušafakom u Istanbulu.

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić pred duel sa Darušafakom kaže da je ponosan na sve što su uradili ove sezone.
 
-  S obzirom na sve što smo do sada uradili to je osećaj koji se sigurno neće promeniti bez obzira na epilog meča sa Darušafakom. Ne treba zaboraviti se da smo na početku Evrolige važili za autsajdera kome su predviđali svega nekoliko trijumfa, a mi kolo pre kraja imamo 16 pobeda i borimo se za plasman u Top 8. Na sve to, raspored je takav da smo došli u situaciju da odlučujući meč u Evroligi igramo posle napornog polufinala i pred finale plej-ofa ABA lige. To nas stavlja u poziciju u kojoj se ne nalazi nijedna druga ekipa u Evropi. Samo mi koji smo unutra znamo kolika su opterećenja. Ali ovaj tim to nosi, pokazuje snagu i karakter - istakao je Radonjić koji je zatim podsetio na probleme koji već dugo prate crveno-bele:

Trening u Istanbulu i u subotu

Crveno-bela delegacija stigla je u najveći grad Turske u ranim popodnevnim časovima. Plan je da ekipa odradi jedan trening u četvrtak uveče, a potom i ujutru na dan utakmice. Pomenuti ritam je ponovo iziskivao brojna prilagođavanja pa će tako izabranici Dejana Radonjića atipično imati trening u Istanbulu i u subotu ujutru pošto je let za Beograd rezervisan taj dan u večernjim časovima.

 - I u Istanbulu smo bez Stefana Jovića. Njegov izostanak koji sa kratkim prekidima traje već dva meseca, zahtevao je razna prilagođavanja koja nisu laka, posebno ne u trenutku u kome se mi nalazimo. Ali šta je – tu je. To nije nova situacija za nas -  rekao je Radonjić.
 
Tokom čitave sezone plenila je velika želja i borbenost svih igrača Zvezde, a strateg crveno-belih ističe da će ti faktori biti prisutni i u petak:
 
- Naša motivacija je onakva kakva treba da bude za ovakav meč. Imamo želju da odigramo dobro i probamo da dođemo u situaciju da pobedimo. Razlika u pristupu ne postoji u odnosu na prethodne utakmice. Svaku od prethodnih 29 utakmica smo igrali sa izuzetnom željom koja je bila prisutna kod svih nas. Tako je i ovoga puta.

Radonjić je potom pričao o kvalitetima Darušafake:
 
- Darušafaka je dovela Dejvida Blata na početku sezone koji je sa tržišta uzeo najbolje dostupne igrače. Tim je projektovan za najveća dostignuća. Nalaze se u dobroj formi. Vonamejker je jedan od najboljih plejmejkera u Evropi, Vilbekin igra odlično, a Klajburn je iskočio ove sezone. Imaju Andersona koji je NBA igrač, a Harangodi i Moerman donose veliko iskustvo. Angažovanjem Žižića uspeli su da reše i problem u reketu. Poseduju ogromno iskustvo i igraju odlično. Želja je da kontrolišemo njihov napadački potencijal i da iz svake situacije napravimo prednost za nas. Najveća snaga Darušafake je njihov individualni kvalitet koji nudi širok repertoar mogućnosti - zaključio je Dejan Radonjić.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Goran Dimitrijevic

pre 7 godina

Guraj Zvezdo!Ma jesi crveno-bela ali si nasa i zato ti zelim uspehe bez obzira sto imas poneke i ne bas kvalitetne ljude.Ja gledam sportiste i za njih navijam pogotovo kad je protiv stranaca.Protiv mog Partizana ne mogu,volim brate moju crno -belu sirotinju.

Izbori 2024

Vesti

Tek položili, a ostali bez dozvole! Sve što treba da znate o probnim vozačkim dozvolama: Evo šta sve ne smete ako imate oznaku P i koje su kazne
Društvo

Tek položili, a ostali bez dozvole! Sve što treba da znate o probnim vozačkim dozvolama: Evo šta sve ne smete ako imate oznaku P i koje su kazne

Probne vozačke dozvole odavno nisu novina, ali se čini da nove generacije vozača stasavaju nedovoljno upoznate sa ograničenjima koja iste postavljaju. Tome u prilog govori i neslavna statistika. Ipak, to ne bi trebalo da bude slučaj s obzirom na to da se o probnim vozačkim dozvolama uči i na teorijskoj nastavi u auto školama, a znanje proverava prilikom polaganja pismenog dela testa. Istraživali smo koja su to ograničenja za vozače sa probnom vozačkom dozvolom, sa kakvim kaznama su suočeni za saobraćajne prekršaje, kao i koliko njih je izgubilo vozačku dozvolu zbog različitih prekršaja.

20.04.2024

10:31

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija