• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

10.04.2017

20:40

(FOTO) ZVEZDA POVELA 1:0! Dženkins razmontirao Cedevitu u "Pioniru"!

Crvena zvezda

(FOTO) ZVEZDA POVELA 1:0! Dženkins razmontirao Cedevitu u "Pioniru"!

Podeli vest

Povela je Crvena zvezda u finalnoj seriji ABA lige sa 1:0, pošto je u meču u "Pioniru" razbila Cedevitu 81:66 (16:27, 29:17, 21:10, 15:12)

Zvezda je katastrofalno otvorila utakmicu, ali probudili su se crveno-beli tokom druge četvrtine, a u trećoj prelomili meč. Cedevita je imala i 15 poena prednosti, ali se nakon toga raspala, Čarls Dženkins je briljantnom partijom dotukao rivala, koji sada mora da juri Zvezdu pošto je povela u seriji 1:0. 

Drugi meč je u utorak od 18.30 časova takođe u "Pioniru". 

Dženkins je meč okončao sa 20 poena uz četiri trojke iz šest pokušaja, Kuzmić i Volters dodali su po 14, Bjelica je imao poen manje, a sa 10 poena je utakmicu završio Gudurić. S druge strane Tomas je bio najefikasniji u ekipi Cedevite sa 14 poena, dok su po 12 dodali Džejms i Bilan. 

Starsportphoto
 

Zvezda je užasno otvorila utakmicu kao i protiv Darušafake, ali je na sreću domaćina ishod bio drugačiji. Zagrepčani su poveli 10:0, pa nastavili da uvećavaju predost. Zvezda, em ništa nije mogla da pogodi, em je delila lopte nemilice, pa je Cedvita tokom prvih 10 minuta bila u minusu i 15 poena.

Crveno-beli su se probudili tokom drugih 10 minuta meča. Dženkins i Gudurić su odgovorili trojkama, razigrali su se Bjelica i Kuzmić, pa  je Zvezda preokrenula na 31:30. Volters je sa pet vezanih poena predvodio crveno-bele do najveće prednosti od osam poena (45:37), ali je uprskao u finišu, napravio tehničku, pa su se Zagrepčani vratili u igru - 45:44 do kraja prvog dela. 

Potom je usledila serija crveno-belih od 7:0, koji su sredinom treće deonice na krilima Čarlsa Dženkinsa pobegli na "plus 13" 60:47, kada su prelomili meč. Do kraja utakmice je srpski šampion nastavio da "gazi" goste, povećava prednost, pa je na kraju bilo 81:66. 

 

ZVEZDA - CEDEVITA 81:66 (16:27, 29:17, 21:10, 15:12)

Hala: "Aleksandar Nikolić". Sudije: Ilija Belošević, Tomislav Hordov, Mario Majkić

CRVENA ZVEZDA: Volters 14, Tompson, Dangubić 2, Mitrović 2, Lazić 2, Dobrić, Simonović 4, Rakićević, Dženkins 20, Gudurić 10, Kuzmić 14, Bjelica 13;

CEDEVITA: Džejms 12, Bajo, Krušlin 6, Katić 5, Babić 5, Žganec 5, Musa 2, Bilan 12, Šurna 2, Buljević, Begić 3, Tomas 14.

TOK MEČA

Starsportphoto

 

Četvrta četvrtina

Kuzmić beži Bilanu, lako pogađa za "plus 17". Utakmica ulazi u miran finiš.Volters povećava na 81:64, dok Džejms stavlja tačku - 81:66

Crveno-beli serijom 11:0 idu na 77:62. Do kraja 4.35, Zvezda nadomak trijumfa, teško će se Cedevita vratiti u život.

Sada serija promašaj jednih i drugih, a prekida je Gudurić trojkom, a onda ekspresno Dženkins 19 poenom na meču vodi Zvezdu na 74:59.  

Volters vraća dvocifrenu prednost srpskom šampionu - 69:59. 

Tomas sa pet vezanih poena vraća nadu Cedeviti koja smanjuje zaostatak na 66:59.

Starsportphoto

Treća četvrtina

Zvezda u poslednju četvrtinu ulazi sa prednošću od 12 poena - 66:45.

Krušlin pogađa novu trojku, ali Bjelica beži gostima i poentira, potom Lazić zakucavanjem pravi delirijum na tribinama (64:52).

Poslednjih 11 poena za Zvezdu ubacili su Kuzmić i Dženkins, koji je do sada postigao 17 poena.

Ne daju se ni gosti, Džejms je ubacio trojku, ali Kuzmić i Dženkins poručuju navijačima da ne brinu, pobrinuli su se za dvocifrenu 58:47.

Nastavlja se serija, četvrta trojka Dženkinsa nakon kontre  (52:44).

Serija Zvezde od 4:0 na startu drugog poluvremena i ide na "plus pet" - 49:44

Starsportphoto

Druga četvrtina

Volters pravi tehničku. Gosti sa pet vezanih poena, potom Bilan siguran sa penala i Cedevita je na kraju prvog poluvremena na samo pola koša od Zvezde - 45:44

Na minus tri je Cedevita  (40:37) poenima Žganeca i Babića, ali je Volters siguran sa linije za slobodna bacanja, koji je potom poslužio Dženkinsa, a ovaj sa 6,75 vodi Zvezdu na 45:37.

Sada crveno-beli gaze goste, prvo Dženkins, pa Volters trojkom podiže delije na noge - 40:33.

Preokret! Dženkins ubacuje trojku i Zvezda vodi prvi put u meču - 31:30! Šest vezanih poena Kuzmića, crveno-beli čuvaju prednost - 35:31.

Guduriiiić... trojkaaaaa! Zvezda samo na minus tri - 29:26!

Sjajna blokada Voltersa, ali potom promašuje za tri, što ispravlja Bjelica za svoj deveti poen i Zvezda je na 29:23.

Šurna dvojkom otvara drugu četvrtinu, ali Bjelica odmah uzvraća. Potom sjajna odbrana Lazića, a Volters smanjuje rezultat na 29:20. Probudio je Amerikanac ovim poenima i navijače crveno-belih!

Starsportphoto

Prva četvrtina

Na novu trojku Tomasa ovog puta je uzvratio Dženkins. Zvezda i dalje u debelom minusu - 26:14. Na kraju prve deonice gosti vode 27:16.

Bjelica i Simonović pogađaju sa penala, ali nema poena iz igre, a trojkom Tomas vodi Cedevitu na 23:8.

Raste prednost gostiju koji vode 19:5! Cedevita ne promašuje, a Zvezda ništa ne može da pogadi. 

Zvezda do sada ima pet izgubljenih lopti, za samo četiri minuta igre. Cedevita samo jednu.Nakon poena Dangubića, Bilan ponovo prolazi i povećava vođstvo gostiju, koje je sada dvocifreno - 14:4.

Radonjić pravi prvu promenu. Simonović umesto Mitrovića, ali ni to nije pomoglo. Ipak, prve poene ubacio je sa linije za slobodna bacanja Dangubić i smanjio na 8:2.

Otvorili su gosti utakmicu serijom od 8:0, uz šest poena Bilana. Radonjić reaguje i traži tajm-aut.

Ispod semafora na jednoj od tribina iza koševa okačen je transparent s natpisom:

Heroji, hvala!

Informer

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ćela

pre 7 godina

Ponadali se vatikanci i ovi naši i njihovi !!!!!!

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija