• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.04.2017

20:16

(VIDEO) ZVEZDA IDE U ZAGREB PO PRSTEN! Crveno-bela egzibicija u "Pioniru", Cedevita ponovo razbijena!

Crvena zvezda

(VIDEO) ZVEZDA IDE U ZAGREB PO PRSTEN! Crveno-bela egzibicija u "Pioniru", Cedevita ponovo razbijena!

Podeli vest

Novom ubedljivom pobedom Crvena zvezda vodi protiv Cedevite sa 2:0 posle dve utakmice finalne serije ABA lige. Crveno-beli su u drugoj utakmici deklasirali sa 84:73

S obzirom na to šta je hrvatski šampion pokazao u Beogradu, teško će nešto ozbiljnije uspeti da uradi i na svom terenu. Serija se nastavlja u četvrtak, a treći meč se igra od 19. 00 časova

Najbolji u redovima pobedničke ekipe bio je Dženkins sa 16 poena, 7 skokova i 4 asistencije, a Volters je dodao dva poena manje i 5 dodavanja. Dangubić je meč završio sa 12 poena, dok su po 10 dodali Mitrović i Gudurić. S druge strane, najefikasniji je bio Bilan sa 12 poena, 11 je dodao Džejms, a po 10 su postigli Boutrajt i Šurna. 

Za razliku od prvog meča crveno-beli su drugu utakmicu otvorili u šestoj brzini, nije ima bilo potrebno vreme da upale.  Ubacili u brzinu od starta utakmice. Odlično ih je služio šut sa distanece pogađali su Dangubić i Simonović, Kuzmić i Dženkisn su nastavili gde su stali u ponedeljak, gosti su bili totalno pogubljenji,  pa je posle prvih 10 minuta bilo 29:18.  

Pravo gaženje Zagrepčana usledilo je tokom druge četvrtine. Crveno-beli su uspostavili totalnu  dominaciju u svim segmentima igre, šutevima za tri poena uvećavali prednost. Mitrović je vezao dve trojke kojima se Zvezda odlepila na ubedljivih 14 poena razlike - 39:25. U nastavku je šampion Srbije nastavio da uvećava prednost koja je na kraju poluvremena iznosila 23 poena - 57:34.

Cedevita je pripretila početkom treće četvrtine predvođena Boutrajtom napravila seriju 10:2, prišla na 15 poena razlike ali se Amerikanac brzo povredio, morao je da napusti parket. Srpski šampion se malo opustio u finišu meča, kada su gosti ponovo zapretili, ali bio je to poslednji trzaj igrača Cedevite koji su na kraju poraženi 84:73.

 


ZVEZDA - CEDEVITA 84:73 (29:18,28:16, 15:16, 12:23)

Hala: "Aleksandar Nikolić". Sudije: Saša Pukl, Miloš Koljenšić, Igor Mitrovski.

CRVENA ZVEZDA:  Volters 14, Tompson , Dangubić 12, Mitrović 10, Lazić 6 (8 skokova), Dobrić, Simonović  5, Rakićević, Dženkins 16, Gudurić 10, Kuzmić 8, Bjelica 3.

CEDEVITA:  Džejms11, Bajo, Krušlin 2, Boutrajt 10, Katić 2, Babić 7, Žganec 4, Musa, Bilan 12, Šurna 10, Begić 6, Tomas 9.

TOK MEČA

Četvrta četvrtina

Kraj, pobeda Zvezde 84:73!

U pravo vreme Volters postiže trojku, pa onda asistira Kuzmiću za 82:69.

Zagrepčani prilaze na samo 11 poena, opustili su se crveno-beli 77:66.

Džejms i Begić su se razigrali u ekipi Cedevite koja prilazi na 73:61 na šest minuta pre kraja meča.

Šest vezanih promašaja Zvezde za tri poena u drugom poluvremenu. 

Starsportphoto

Treća četvrtina

Zvezda ponovo poentira u poslednjoj sekudni četvrtine i pred poslednju četvrtinu vodi 72:50.

Zakucavanje Lazića, atrakcija za navijače crveno-belih u "Pioniru". Pobednik je rešen još tokom prvog dela pa ima mesta za egzibicije. Beograđani vode 65:46, do kraja četvrtine 2.26.

Ne može više Boutrajt, napušta parket uz bolnu grimasu na licu. Uz pomoć trenera Poceka napušta teren, "delije" su sjajnog Amerikanca nagradili aplauzom!

Dženkins prekida prazan hod Zvezde koja vodi 63:44 sredinom deonice. 

Serija Cedevite na staru drugog dela 10:2 predvođena Boutrajtom, ali crveno-beli imaju ubedljivu prednost - 59:40. To ne sprečava Radonjića da traži tajm-aut.

Starsportphoto

Druga četvrtina

Gudurić je novom ludom trojkom stavio tačku na prvo poluvreme - 57:34.

Razbijena Cedevita - 20 razlike za Zvezdu 51:31.

Još jedna trojka Zvezde, Dženkins je ovog puta pogodio, a potom Amerikana pogađa uz ofanzivni skot. Crveno-beli svi su izgledi idu lagano ka drugom trijumfu. imaju prednost 44:29.

Nezaustavljiv je Mitrović, još jedna trojka kapitena Zvezde. Bila je ovo šesta trojka Zvezda iz 11 pokušaja, domaćin vodi 39:26 sredinom druge četvrtine. Radonjić traži tajm-aut nakon što su gosti pogodili za "minus deset" - 39:29.

Luka Mitrović veže dva šuta uz jednu trojku  i vodi Zvezdu na 36:23.

Babić je trojkom smanjio minus Cedevite na devet poena (30:21), a potom tehničku dobija Poceko, trener Cedevite koji menja Mršića.

Begić snažno faulira Bjelicu i dobija nesportskua centar Zvezde realizuje prvi šut, za "plus 12" - 30:18.

Starsportphoto

Prva četvrtina

Guduriiiić! Kakva trojka sa deset metara uz zvuk sirene  i tačka na prvu četvrtinu. Zvezda vodi 29:18.

Tomas trojkom smanjuje minus, ali ne greše Kuzmić i Volters i Zvezda ima prednost 23:14. Druga trojka Dangubića na meču, ali Šurna momentalno uzvraća istom merom.

Dangubić trojkom vodi Zvezdu na plus sedam - 14:7!  Gudurić faulira Žganeca i odlazi na klupu a u narednom napadu, Simonović pogađa svoju prvu trojku, poentirao je i Dangubić i domaćin vodi 19:11.

Zagrepčani ne briljiraju na startu kao početkom prve utakmice. Kuzmić sa četiri vezana poena povećava razliku na 9:4. Boutrajt postiže prvu trojku za goste, ali s druge strane poentira u Gudurić, crveno-beli čuvaju prednost - 11:7.

Cedevita već ima tri izgubljene lopte, Mitrović povećava prednost domaćina, ali Bilan i Žganec smanjuju na 5:4.

Počelo je sa nekoliko promašaja sa obe strane. Ali, Dženkins nastavlja gde je stao u prvom meču, pogađa pod faulom. Zvezda vodi 3:0.

- Rajan Boutrajt će biti u sastavu Cedevite. Američki plej je izašao na zagrevanje pre utakmice pa će biti na raspolaganju treneru Poceku. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija