• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.S.

13.04.2017

20:41

(VIDEO) ZVEZDI TITULA I EVROLIGA! Crveno-beli usred Zagreba stavili šampionski prsten!

Crvena zvezda

(VIDEO) ZVEZDI TITULA I EVROLIGA! Crveno-beli usred Zagreba stavili šampionski prsten!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde su šampioni ABA lige treću godinu u nizu. Crveno-beli su posle dva trijumfa u Beogradu, razbili Cedevitu u Zagrebu 77:61 i finalnu seriju dobili sa 3:0!

Zvezda je prve dve utakmice dobila sa 81:66 i 84:73. Cedeviti je u Zagrebu bio neophodan trijumf, kako bi produžila seriju, ali bila je konkurentna srpskom prvaku samo tokom prvog dela kada ju je služio šut za tri poena. U nastavku su crveno-beli diktirali razvoj situacije na parketu i novom ubedljivom pobedom 77:61 osvojili treću u nizu šampionsku titulu u jadranskoj ligi i obezbedili mesto u Evroligi naredne sezone.

Zvezdu je u trećem meču predvodio Tompson sa 14 poena, jedan manje dodao je Simonović, Volters 11, dok je osam poena ubacio Dženkins. S druge strane najbolji su bili Katić sa 12 i Džejms sa devet poena.

 Tokom prvog dela meča u Zagrebu igralo se u serijama.  Zvezda je na startu stekla sedam poena prednosti 14:7. Međutim, domaćine je sjajno služio šut za tri poena. Predviđeni Babićem i Šurnom Cedevita je izjednačila rezultat,  a Krušli je u istom maniru doneo prvo vođstvo Cedeviti u meču 25:24. U nastavku se igralo koš za koš, trojkama hrvatski šampion nije dozvolio crveno-belima da se odlepe do rezultata 33:30 za domaćina. Tada je usledila furiozna serija pulena Dejana Radonjića od 13:0, zahvaljujući pre svega sjajnoj igri u odbrani, pa je srpski šampion na kraju poluvremena ima sedam poena više - 46:39.

Zvezda je treću četvrtinu otvorila serijom 7:0, a Dženkins je trojkom odveo goste na 53:39 i 14 poena više i najavio pobedu. Tada je već bilo jasno da će Cedevita teško da se vrati u igru. Tako je i bilo, crveno-beli nastavi su da dominiraju, uvećavaju prednost koja je pred poslednih 10 minuta imali 17 poena viška. Na kraju - Zvezda - Cedevita 77:61.  

CEDEVITA - ZVEZDA 61:77 (18:22,21:24, 9:19, 13:12)

Hala: Dom sportova. Sudije: Radović Sreten, Jovčič Milivoje, Dragojević Igor.

CEDEVITA: Džejms 9, Bajo, Krušlin 5, Boutrajt , Katić 12, Babić 7, Žganec 2, Musa 6, Bilan 4, Šurna 6, Begić 2, Tomas 8. 

CRVENA ZVEZDA:  Volters 11 , Tompson 14 , Dangubić 6, Mitrović 5, Lazić 8, Dobrić, Simonović 13, Rakićević, Dženkins 8 , Gudurić 4, Kuzmić 6 , Bjelica 2.

TOK MEČA

 

Četvrta četvrtina:

Kraj! Pobeda Zvezda u finalnoj seriji 3:0!

Šačica Zvezdinih navijača sada glasnija od pristalica hrvatskog šampiona! Delije slave titulu. Zvezda na tri minuta do kraja vodi 76:53.

Zvezda vodi sa 20 razlike,  nakon druge trojke Simonovića i osme za Zvezdu, poentirao je i Volters pa odveo srpskog šampiona na nedostižnioh 70:50.

Starsportphoto

Treća četvrtina

Zvezda pred poslednjih 10 minuta meča ima 17 poan više - 65:48.

Bilan i Katić smanjuju minus, ali brutalni Kuzmić ne dozvoljava domaćinu da se razigra, a onda Dženkins donosi novu maksimalnu prednosti Zvezdi - 65:48.

Druga vezana trojka Zvezde, ovog puta je Lazić pogodio, da bi potom Bilan uzvratio lepim zakucavanjem. Crveno-beli ipak rutinski čuvaju dvocifreno vođstvo - 58:44.

Tomson nastavlja sa dobrom igrom, postiže svoj osmi poen na meču. Potom Dženkins po svemu sudeći gasi nadu Cedeviti da može da produži seriju, trojkom vodi crveno-bele na 53:39.

aba-liga.com

Druga četvrtina

Ali, Volters trojkom stavlja tačku na prvi deo utakmice. Zvezda vodio 46:39.

Sada Cedevita u naletu od osam  vezanih poena i prilazi na 43:39.

Serijom od 13:0 Zvezda dolazi do dvocifrene prednosti - 43:33. Simonović je prvo ubacio poene sa penala, a onda pogodio i trojku.

Nastavljaju seriju crveno-beli, Dangubić na dodavanje Dženkinsa zakucava za prednost od pet poena - 38:33. Serija gostiju 8:0!

Novi preokret u Zagrebu, četiri laka poena donose crveno-belima prednost 34:33.

Crveno-beli odgovaraju preko Dangubića i Lazića, ali šestu trojku za Zagrepčane postiže Tomas za prednost domaćina 31:28 i Radonjić traži tajm-aut.

Katić i Šurna za sada najraspoloženiji u redovima Cedevite koja trojkom krušlina  ide na prvo vođstvo u meču 25:24.

aba-liga.com

 

Prva četvrtina

Zvezda vodi u Zagrebu posle prvog dela igre - 22:18.

Kratko se igralo koš za koš, potom je zalet uhvatio Gudurić koji četvrtim poenom donosi crveno-belima 20:16.

Serijom od 7:0 Cedevita poravnava rezultat - 14:14.

Brzo su crveno-beli uzvratili  novom serijom, Dangubić i Mitrović vode Zvezdu na 12:5.

Sada serija domaćina od 5:0 i smanjio je  na 8:5. Više od tri minuta bilo je potrebno Cedeviti  da dođe do prvih poena.

Serija Zvezde 5:0 na startu utakmice! Nakon poena Kuzmića i Lazića trojkom Mitrović povećava na 8:0 prednost crveno-belih!

Informer
Informer

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NIKOLA1995

pre 7 godina

Svaka cast Zvezdi za ovu sezonu,jednostavno sve su ponizili a najvise ovu nazovi regionalnu ligu.Puno srece i dogodine,samo bice tesko zadrzati tim.

Mile Kengur

pre 7 godina

U sportu se pobedjuje, a ne ponizava. Pobeda donosi slavu, a ponizavanje, sramotu i prezir.

Bgd

pre 7 godina

Nisu nikoga ponizili već pobedili. Promeni retoriku, protivnike treba poštovati a ne ponižavati.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17