• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

06.05.2017

18:54

(VIDEO/FOTO) ODE TITULA NA ĐURĐEVDAN! Voždovac šokirao Srbiju i skinuo Zvezdu sa prvog mesta!​

Crvena zvezda

(VIDEO/FOTO) ODE TITULA NA ĐURĐEVDAN! Voždovac šokirao Srbiju i skinuo Zvezdu sa prvog mesta!​

Podeli vest

Fudbaleri Voždovca su pobedom nad Crvenom zvezdom 3:2 u 34. kolu Superlige možda uručili šampionski pehar Partizanu koji ostaje lider na tabeli sa 49 bodova, tri više od crveno-belih


Voždovca je poveo sa 2:0 u prvom deli autogolom Anđelkovića i pogotkom Dražića. Luković je u drugom sa 11 metara smanjio na 2:1, ali je Srećković dva minuta pre kraja ugasio sve nade crveno-belima da mogu bar do boda, Poletanović je samo ublažio poraz.

Aktuelni šampion Srbije je tako tri kola pre kraja prvenstva prepustio prvo mesto večitom rivalu Partizanu, koji je u petak dobio Javora (2:1). Crno-beli imaju 49 bodova, tri više od crveno-belih, a za 27. titulu u klupskoj istoriji. Crvena zvezda na prvo mesto može samo ako slavi u sva tri preostala meča do kraja sezone, a Partizan u tom periodu pretrpi jedan poraz  ili bar veže tri remija.

Milijaš je već u prvom minutu pokušao glavom sa nekoliko metara ali je Popović maestralnom intervencijom spasao "zmajeve" i najavio sjajno izdanje. Domaćin je poveo već u 14. minutu. Anđelković je hteo je da izbaci loptu ispred Krasića, ali umesto toga je vratio jaku loptu za Manojlovića, ovaj je uspeo da je zakači, ali ne i da je spreči da uđe u mrežu.

Starsportphoto
 

Crveno-beli su potom pritisli "zmajeve" ne bi li što pre ispravili grešku Anđelkovića, ali je na golu Voždovca briljirao Popović. Ruiz je pucao nakon asistencije Plavšića, svi su već videli loptu u golu  ali je Popović ponovo bacio kao mačka i vanserijskom reakcijom sačuvao svoj tim.

Brzo je usledila kazna sa druge strane. Dražić je bio u centru pažnje, koji je nakon solo prodora prošao pored Frimponga i Petkovića, a onda poslao loptu pored istrčalog Manojlovića i duplirao vođstvo.  

Zvezda je krenula napred svim sredstvima u nastavku što je ostavilo dosta prostora Voždovcu da preti preko kontranapada, pa je Dražić u dva navrata bio blizu postizanja drugog gola, ali je Manojlović uspeo da otkloni opasnost, dok je Ćurković sa peta metara promašio prazan gol.

Ređale su se i prilike gostiju, Božović je napravio trostruku izmenu, u igru uveo Vujakliju, Poletanovića i Sikimića, ali lopta nije htela u gol. Ipak, u 71. Luković je sa 11 metara smanjio na 2:1 pošto je prethodno Ivković oborio Sikimića, zakačio ga je po stopalu, a sudija Lukić pokazao na belu tačku. Ali, kratko je trajala nada da se može bar do boda.

Tri minuta pre kraja meča sve dileme rešio je Srećković, dok je Poletanović u trećem minutu sudijske nadoknade samo ublažio poraz Zvezde 3:2.

Starsportphoto

VOŽDOVAC - CRVENA ZVEZDA 3:2 (2:0)


Strelac: Anđelković autogol u 14, Dražić u 36, Srećković u  86. minutu za Voždovac - Luković u 72, Poletanović u 93.  za Zvezdu.

Stadion: FK Voždovac. Sudija: Lazar Lukić.

VOŽDOVAC: Popović, Gajić, Mihajlov, Ivković, Filipović, Petrović, Nikolić, Ćirković  (od 76. Srećković), Zec (od 76. Sinđić), Krasić, Dražić.

CRVENA ZVEZDA: Manojlović, Petković, Frimpong, Luković, Anđelković, Le Talek, Donald, Ruiz (od 62. Vujaklija), Milijaš, Plavšić (od 62. Poletanović), Boaći (od 62. Sikimić).

 

TOK MEČA:

Drugo poluvreme:

Kraj!

- 93'. GOL! Poletanović je smanjio na 3:2 oz slobodnog udarca!

- 86. GOL! Gotovo je, Voždovac vodi 3:1! Srećković je rešio sve dileme po svemu sudeći.

- 82'. Još jedna prilika za Zvezdu, Sikimić ne uspeva da zatrese mrežu. 

- 78'. Nova šansa za Zvezdu.  Donald je šutirao, Popović odbio loptu na golavu Poletanoviću, koju nije uspeo da zatrese mrežu. Ostaje 2:1.

- 76'. Vujaklija je imao veliku šansu, nije bilo ofsajda, ali je golman Popović na mestu.

- 72'. GOL! Luković smanjuje sa 11 metara na 2:1!

- 71'. Penal za Zvezdu.  Ivković je oborio Sikimića.

- 65'.  Kontranapad Voždovca i obrukao se Ćirković. Promašio je sa oko pet metara prazan gol. 

- 64. Probao je Poletanović samo što je ušao u igru, ali je to bilo bezopasno za golmana Voždovca.

- 62'. Trostruka izmena u Zvezdi. Izašli su Boaći, Ruiz i Plavšić,  dok su na terenu Sikimić, Vujaklija i Poletanović.

- 58'. Velika prilika za Ruiza, ali ne može pored Popovića. Golman Voždovca u centru pažnje zbog još jedne dobre intervencije.

Starsportphoto

- 57'. Voždovac je dao gol, ali se Ćirković kao asistent našao u ofsajdu. Deluje da je sudija bio u pravu u ovoj situaciji.

- 54. Kontra Voždovca, Nikolić je probao, ali preko gola ide lopta. 

- 52'. Ofsajd je sviran Dražiću koju je jurišao ka golu Zvezde, deluje da nije bio.

- 50'. Crveno-beli se raspadaju. Dražić je izašao jedan na jedan sa Manojlovićem, brani golman Zvezde. Ostaje 2:0 za "zmajeve".

- 48'. Ofanziva Zvezde. Milijaš je poslao dobru loptu u šesnaesterac, ali Ruiz nije dobro odreagovao. 

Starsportphoto

Prvo poluvreme: 

- 40'. Nezgodan pad Boaćija posle duela sa golmanom Voždovca Popovićem. Ukazuje mu se pomoć na terenu. Dobro je, vratiće se napadač Zvezde na teren.

- 36'. GOL! 2:0 vodi Voždovac! Dražić je prvi prošao Frimponga, a onda Petkovića da bi potom savladao  Manojlovića. Zvezda u ozbiljnom minusu!

- 34'. ŠANSA ZA RUIZA! Ali, ponovo Popović maestralnom intervencijom, kada su svi već videli loptu u golu, spasava svoj tim.

- 28'. Žuti karton za Donalda zbog prekršaja nad Dražićem na 30 metara od gola Zvezde.

- 26'. Krasić je neoprezno vratio loptu ka svom golmanu. Malo je nedostajalo da Boaći dođe do te lopte. 

- 20'. Posle faula Plavšića, slobodan udarac za Voždovac na oko 20 metara od gola Zvezde, ali ništa.

- 15'. Boaći je pao u šesnaestercu Voždovca posle duela sa Mihajlovom. Tražio penal, ali sudija ne reaguje.

- 14'. GOL! Vodi Voždovac 1:0. Anđelković je hteo da doda loptu golmanu Manojloviću ali je to uradio katastrofalno, loše je procenio gde je čuvar mreže, častio je domaćine autogolom.

- 9'. Prvi put su pripretili domaćini.  Dražić je ušao u kazneni prostor Zvezde, ali je Frimpong osujetio njegove namere.

- 4'. Ofanziva crveno-belih. Mihajlov je intervenisao ispred Boaćija i izbacio loptu u korner. 

- 2'. Nova šansa za goste, Donald je sada opalio ali korner samo za crveno-bele.

- 1'. Miljaš je već u 48. skundi utakmice imao šansu da donese vođstvo Zvezdi. Glavom je tukao sa oko tri metra, ali je golman Popović sačuvao "zmajeve" kapitulacije.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
blandy

pre 6 godina

Kviz pitanje:Gde li ce Terza provesti vreme izmedju dva poluvremena?

zoki

pre 6 godina

Bice penala i crvenih kartona a ako treba igrace se sto minuta\n

Miki

pre 6 godina

Jadnici jadni,imate upravu,trenera,tim i igru za plej aut,maximalno.

Sale

pre 6 godina

Nema Maje, nama onog linijskog sudije, malo penala i tacka!

jankcek

pre 6 godina

сикимињо, милијашињо луковићињо, анђелковичињо=`160 година све је било океј сем је судиа заказао није дао црвени голману Вождовца -много добро је бранио човек,

zvezdas

pre 6 godina

poraz od partizana,poraz od vozdovca i niste za titulu

BataGrobar

pre 6 godina

Malo je 5 stranaca protiv Vozdovca, da je igralo bar 6 (Kanga) Zvezda bi mozda izvukla bod a da je FSS odobrio da mogu da igraju najmanje 8 stranaca Zvezda bi mozda uspela i da pobedi, ovako, ode titula, papa. Dakle, opet je kriv FSS i Kokeza. A sada, katanac, nema vam druge.\n

branko1

pre 6 godina

Ovo meže biti veliki dan za Crvenu Zvezdu.Kod normalnih ljudi I u normalnoj zemlji, ovaj rezultat znači I kraj za ljude koji vode klub,kao I kvazi trenera I njegovih stranih šetača.Zvedo izjuri Terziča I njegove klimoglavce,trenera kome je domet seoska liga,strane igrače,koji to I nisu,već su samo posrednici u muljanju evrima I dolarima menadzerima I Terzićevcima.Ako hoćeš da budeš ono što si ranije bila,mafija mora da dobije nogu.

ZVEZDAS

pre 6 godina

DA LI VAS JE BAR MALO SRAMOTA , BITANGE I  NULE OD FUDBALERA I TRENERA ? VI STE NAJVECA SRAMOTA U ZVEZDINOJ ISTORIJI.MARS JOS NOCAS SVI IZ ZVEZDE  !!! \n

Car

pre 6 godina

Terzic je nasao ovog trenera dok se od sudskih vlasti krio u Crnoj Gori,kakav predsednik takav i trener,jos im u upravi fale Dedeji i ,Milo i da budu lopovsko-mafijasko udruzenje.

Dragan

pre 6 godina

Sram da bude sudiju sto nije svirao jos 2 penala da Zvezda pobedi!

pavlakinjo

pre 6 godina

Sram, ga bilo !!! Eto i ja kazem SAMJUEL!!!!!!

Grobar

pre 6 godina

KONAČNO PRAVDA ZADOVOLJENA. PARTIZAN PO IGRAMA I FORMI APSOLUTNO ZASLUŽUJE TITULU KOJU JE ZVEZDA NA LOPOVSKI NAČIN UZ OGROMNU POMOĆ SUDIJA (DERBI) DRŽALA ČITAVO PRVENSTVO. NA KRAJU TITULA ĆE ZAVRŠITI U VITRINI ĐE JOJ JE I MJESTO !!!

kussta

pre 6 godina

Alo Požega...javi se ! Alo Požega...javi se ! Mii smo na krovu....Mii smo na krovu.... Alo......spasite nas !

Ano

pre 6 godina

Svi zvezdini penali tako liče jedan na drugi! I pored pokušaja sudije da ih penalom vrati u život Voždovac je dokazao da je bolja ekipa od Zvezde!

Vitez

pre 6 godina

Nadam se da je sada opet sve regularno? Zavrsi se i ovogodisnje mucenje... 26-to po redu!!! Ziveli!\n

ZOO

pre 6 godina

Ne razumem za šta su navijači u stvari kkkrivi?

pitam samo

pre 6 godina

pa zar nismo kupili titulu.... vi hrvati lazete za medalju...

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17