• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti

21.05.2017

08:55

ČOVIĆ GLEDA SVOJE INTERESE: Besmisleno je da Zvezda pušta igrače u reprezentaciju!

Crvena zvezda

ČOVIĆ GLEDA SVOJE INTERESE: Besmisleno je da Zvezda pušta igrače u reprezentaciju!

Podeli vest

Predsednik Košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović poručio je da crveno-beli neće puštati svoje igrače u reprezentaciju Srbije tokom sledeće sezone, kada se budu igrale kvalifikacije za Svetsko prvenstvo

 

Po njegovim rečima, Zvezda neće biti taoc u novom ratu FIBA i ULEB-a, već će gledati svoj interes.

Moramo da se rukovodimo time koje je takmičenje nama najvažnije, a to je Evroliga. Kako su stvari postavljene, u velikoj meri živimo na osnovu tog takmičenja. Potpuno bi bilo besmisleno da Crvena zvezda daje reprezentativce, a u isto vreme se igra Evroligino takmičenje. Oni koji su to smislili očigledno nisu dobro smislili. Direktno mislim na FIBA, ali ima još dovoljno vremena da probaju da se dogovore. Zašto bismo bili u inferiornom položaju u odnosu na NBA ligu, koja je već izrekla svoj stav? - rekao je Čović za Novosti.

Na pitanje da li se plaši da će biti pritisaka na košarkaški savez zbog takve odluke, Čović je odgovorio:

Neka bude kakvih god pritisaka, odluka će biti ovakva. Znam kakvu vrstu pritiska mogu da prave, da zamenjuju teze, ali toga smo se nagledali i naslušali u prošlosti. Sećate li se prošle godine kakvih je pretnji iz FIBA bilo, te kažnjavaće ove, one... I šta su uradili na kraju, koga su kaznili? Nikoga! Kakvu su FIBA Ligu šampiona napravili?

Prvi čovek Zvezde je naglasio da je njegov klub ispunio sve zacrtane ciljeve u dosadašnjem delu sezone.

Apsolutno sve ciljeve za ovu sezonu smo ostvarili. Osvojili smo Kup Koraća, osvojili smo ABA ligu, obezbedili smo učešće u Evroligi. I taj ligaški deo Evrolige smo odigrali izvanredno, bili deveti u onakvom društvu. Ostala je ta poslednja karika, prvenstvo Srbije. I na kraju ove sezone ćemo izaći sa vrlo konkretnim i jasnim podacima. Ali, znate, tu ima i onoga "kolika para toliko muzike". Ne kažem da je to bio slučaj u derbiju. Vrhunski sport znači i vrhunsko poštovanje i ugovora i dogovora, a uvek možete i da se pitate "šta vi zapravo hoćete" - istakao je Nebojša Čović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mito

pre 6 godina

Zna se da je našu klupsku košarku pa i u SFRJ podizala reprezentacija. Osvajanjem medalja na Olimpijadama, SP i EP podizali smo ugled kako reprezentaciji, tako i igračima i klubovima iz kojih dolaze. Osvajanjem medalja rastao je ugled trenera pred sudijama, pa nisu mogli da nas brišu ko krpe. CZ ne bi bila tu da Srbija nije vicešampion OI i SP, pa stranci dolaze da za naše klubove igraju za manje para, ali su svesni da će tu napredovati.

stjepan supanac

pre 6 godina

а шта се могло друго очекивати од демагога опште праксе .... прво је од државних пара купио репрезентацију србије а сада тој репрезентацији не дозвољава да игра . љубимац свих могућих власти снимљен сигурносном камером како пребија спортског новинара уместо да организује спортски живот у забели или сремској митровици ведри и облачи српском кошарком . током своје политичке метаморфозе постао је јачи од државе и важнији од свог ментора АВ тако да је његов приватни клуб и он сам битнији од националног тима .био је он најбољи пријатељ и протеже и милошевића и ђинђића ... паметном доста

nenad

pre 6 godina

A to sto drzava nije reagovala kad ste ugasili i otvorili klub aa? Nikom nista!!!! I to gospoda osta na istom mestu nisu morali kroz kvalifikacije da se popnu na mesto na kojem je bila stara zvezda i to u dugovima. More mrs tamo za reprezentaciju mora da se igra to je obaveza!!!!!\n

sladjan

pre 6 godina

covic se nepita! ustanak ce biti ako zabrani!!!!!!!!ko je on da bilo kome zabrani!drzava je na prvom mestu!!!!!!

moma

pre 6 godina

Ko ne daje igračima da nastupaju za reprezentaciju Srbije ukinuti sva sponzorstva,pa vi lepo u Evroligi osvajajte deveta,trinaesta ili šesnaesta mesta o svom trošku (to je privatna liga),a za državni tim će igrati oni koji to žele i te treba finansijski podržati jer je to interes srpske košarke i razvoja mladih domaćih igrača.Naravno, sada Miško trlja ruke,ali šta je tu je on bar afirmiše domaće talente,a evropska takmičenja ga ne zanimaju.Imaće i Ćoki tu interes jer i njegov drugi privatni klub koji finansira država ima mlade igrače koje će pustiti da igraju i tako ih prezentovati,ali protiv toga nemam ništa jer su to naša deca.

ni slike ni tona

pre 6 godina

Prijatelju moj prepametni , doktore tehnickih nauka . Postoji jedan problem? Jel klub tvoj ili klub nije tvoj? Zasto te to pitam? Pa zato sto drzava ulaze u Zvezdu ne male pare ili ti milione. A kako ti vracas drzavi? Tvoji igraci ne mogu da igraju za svoju drzavu iako ih ona placa da igraju za tvoj klub . Kada ih ti budes placao onda ih mozes posavetovati dali da igraju za reprezentaciju Srbije . U Srbiji se za takve kao ti se kaze , namazan mascu preprcane macke. Jer svako pametan razume sta ti hoces. Hoces da ti drzava da jos vise para da bi ti pustio igrace Zvezde da igraju za Srbiju..E pa kad Srbija prestane da ti daje pare i kad ti igraci odu u drugi klub, dali ces tada voditi evroligaski klub? Preposteni doktore, uzmes SVOJE PARE i radis sta hoces u svom klubu ,ali tada bi platio da ti igraci igraju za reprezentaciju.Pa onda ti doktore budi pametan a ja glup .

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija