• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Žurnal

30.05.2017

14:10

ZVEZDA JE SVE PROMAŠILA! Ljupko Petrović: Greška sa Božovićem, pojačanjima...

Crvena zvezda

ZVEZDA JE SVE PROMAŠILA! Ljupko Petrović: Greška sa Božovićem, pojačanjima...

Podeli vest

Ljupko Petrović koji je sa Crvenom zvezdom osvojio Kup šampiona 1991. godine, 26 godina posle najvećeg uspeha u istoriji srpskog fudbala, prokomentarisao je aktuelnu situaciju u klubu

Iskusni stručnjak, koji trenutno radi u Vijetnamu smatra da Miodrag Božović nije trebalo da napusti Zvezdu.

Klub nije smeo da prihvati Grofovu ostavku. Božović je morao da ostane, ako ništa drugo, imali bismo šansu u kupu. Novi trener jeste stres, ali ne poznaje igrače kao Božović koji ih je dve godine selektirao i upoznavao. Bilo je neophodno da Grof obavi posao do kraja i tek onda podnese ostavku - rekao je Petrović za Sportsku žurnal.

On smatra da su crveno-beli potpuno promašili sa pojačanjima ove sezone, kao i da bi osvajanje Kupa donekle predstavljalo utehu za gubitak titule.

Nema uspeha u Evropi

Petrović smatra da ni Zvezda ni Partizan neće uraditi ništa u Evropi.
- U Evropi ne treba očekivati uspeh. To važi za Zvezdu, ali i Partizan. Naši timovi nisu zreli za zapaženiji korak na evropskoj sceni - rekao je Petrović.

- U ovoj godini, Zvezda nije pogodila sa dovođenjem pojačanja. Definitivno su crveno-beli ove sezone bili slabiji nego prethodne, međutim, osvajanje kupa predstavljalo bi utehu. Da je Zvezda slavila protiv Partizana, imala bi tri pehara u isto toliko sezona, što se ne može okarakterisati neuspehom. Zašto bi Zvezda morala svake sezone da bude prvak - upitao je Petrović.

Nekadašnji trener crveno-beli osvrnuo se i na rat saopštenjima.

- Ljudi iz Zvezde, na taj način, pravili su sami sebi probleme. Sve je to uticalo na igrače. Ne opravdavam medijski rat, smatram to greškom obe strane - objasnio je Petrović, koji je onda govorio i o predstojećim izborima.

- Donošenje odluke glasanjem je luk i voda. Pravi sistem je onaj u kojem jedan čovek donosi odluke. Tako je svuda u svetu, tako je bilo nekad i kod nas. Ko je mogao da dovede trenera u Zvezdu, a da se Dragan Džajić nije saglasio sa tim? Vladimir Cvetković bio je zadužen za finansije, ali se nije mešao u sportski sektor. Potrebno je da jedan čovek preuzme odgovornost i posao sportskog direktora, da donosi odluke o izboru trenera, i prvi odgovara za neuspehe. Zašto je stalno trener na meti? Odgovornost bi trebalo da bude i na osobama koje su mu ukazale poverenje - zaključio je Petrović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija