• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Stefanović

01.06.2017

07:00

ZVEZDU IZBACUJU IZ EVROLIGE!? Crveno-beli u sve težoj finansijskoj situaciji!

Crvena zvezda

ZVEZDU IZBACUJU IZ EVROLIGE!? Crveno-beli u sve težoj finansijskoj situaciji!

Podeli vest

Klubovima koji imaju dugove nije dozvoljeno da igraju u elitnom takmičenju, a srpski prvak duguje i sadašnjim i bivšim igračima

Košarkaški klub Crvena zvezda mogao bi da bude izbačen iz Evrolige zbog loše finansijske situacije! Crveno-beli su osvajanjem ABA lige obezbedili plasman u elitno takmičenje, ali zbog finansijskog fer-pleja, koji je uveden 2015. godine, pitanje je i da li će moći da učestvuju.

Evroliga traži da klubovi imaju minimalan budžet od četiri miliona evra, kao i da uredno isplaćuju svoje igrače i da nemaju velika dugovanja. U Zvezdi, međutim, trenutno imaju ozbiljne dugove prema prvotimcima.

Nema finansijera
Budžet kluba su ugrozili neplanirano mali prihodi od sponzora. Situacija je teška i kompleksna
Nebojša Čović, predsednik Zvezde

- Svaki klub koji želi da igra Evroligu mora da ispuni određene uslove. Dugovanje igračima, trenerima ili zaposlenima ne dolazi u obzir! Od svakog kluba se traži da dokaže da je isplatio sve u klubu. Takođe, klub mora da obezbedi minimalan budžet od 4.000.000 evra, od čega najviše 65 odsto može da ide na plate igrača - objašnjava dobro upućeni izvor Informera.

Pokvaren bankomat

Crveno-beli su igračima ove sezone isplatili samo tri i po mesečne plate, a treneru Dejanu Radonjiću samo jednu i po. Imaju i velika dugovanja prema bivšim igračima.

Srpski šampion još nije isplatio Bobana Marjanovića, Jaku Blažiča, Majka Cirbesa, Tarensa Kinzija, Vladimira Štimca i mnoge druge, koji će svoj novac svakako pokušati da dobiju preko Košarkaškog suda za arbitražu (BAT).

Predsednik kluba Nebojša Čović tokom jučerašnjeg dana nije želeo da priča o dugovanjima kluba, ali je i ranije u više navrata sam priznao da na Malom Kalemegdanu ne cvetaju ruže.

ZVEZDINA DUGOVANJA
BIVŠIM IGRAČIMA

Boban Marjanović    oko 200.000
Jaka Blažič    oko 80.000
Majk Cirbes    oko 70.000
Terens Kinzi    oko 70.000
Vladimir Štimac    oko 50.000

- Nametnuto je prethodnih godina da je Zvezda državni projekat, da je država Zvezdin bankomat. E pa taj bankomat se očigledno zaglavio. Čekamo servisere iz države da ga poprave. Budžet su ugrozili možda neplanirano mali prihodi od sponzora, jer nije lako vreme da dođete do onih koji su spremni da izdvoje visoke cifre. Situacija je teška i kompleksna - rekao je nedavno Čović.

Donacije navijača

Koliko je situacija u klubu loša, pokazuje i to da su navijači napravili akciju "Doniraj da dominiraš", kako bi novčanim prilozima pomogli crveno-belima. Pored toga, i uprava Crvene zvezde pokušava da na sve načine prikupi pare kako bi isplatila bar deo plata, pa su već u maju počeli sa prodajom ulaznica za narednu sezonu.

Beograd će naredne godine biti domaćin fajnal-fora Evrolige, pa bi izbacivanje našeg predstavnika iz takmičenja predstavljalo težak udarac za srpsku košarku.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
sasketaja

pre 6 godina

Koliko je Vama Zvezda trn u oku. Igrace i nizace uspehe ma koliko svim redakcijama ,novinama i medijima bilo tesko zbog toga. Izmirice dugove,napravice timcinu za sledecu sezonu i nastavice da dere svakog ko joj stane na put. ZVEZDA

Harpo76

pre 6 godina

Verovatno je Vujosevic umesao prste.Kako se secam,on je u poslednjih 10 godina bio kriv za sve sto se desava u KK CZ. Gazicete Vi i dalje... sada cete da osetite ukus gorkih plodova,kada krenete da se rasipate.

Dzoni

pre 6 godina

Privatni klub iz Železnika nema novca za učešće u privatnom takmičenju, sad mi treba iz budžeta države da to saniramo, ne rqhumem baš najbolje.

kad je tesko covic

pre 6 godina

I neko posle hoce Covica u fudbalu.Ugasio je Zvezdu ugasice i FMP pa neka pravi neku novu fuziju zna on to

Nesa

pre 6 godina

Davanje para i Zvezdi i Partizanu i ostalim klubovima u bilo kom sportu bi bio tezak udarac i na pravdu i na postenje, a to sto nece igrati vani ako im se ne upumpaju milioni mukom stecenih evra, bas me zabole. Prisajem samo da se pomazu niskobudzetski sportovi u kojima se po pravilu brine i o fizickom i mentalnom zdravlju nacije a ova bagra koja puni dzepove desetinama i stotinama hiljada evra mesecno, pa kad zafali kuka i uzima od drzave me u principu ne interesuje i ne zasluzuje pomoc. To treba prodati ali bez objekata, ili ugasiti.

DUPLA KRUNA

pre 6 godina

Izbacite mutanta .Da je pravde on nikad tamo ne bi ni bio. Zar mi pored naseg jedinog sampiona Evrope u Evroligi da gledamo instant klubove. NE DEFINITIVNO NE!

ćela

pre 6 godina

Od zavisti , nema gore bolesti !!!! A ti mali , još ćeš godinama gledati , na tvoju žalost , klub u EL iz Srbije , koji se zove CRVENA ZVEZDA !!!!

redstar06

pre 6 godina

Jedini mutant na balkanu je partizan!Ne zna se iz koje drzave potice,iz kojih partija je sponzorisan godinama, dok su navijaci(ne svi) partizana primitivci koji su smejali i aplaudirali tumbasu koji se skinuo pred punim pionirom,koji vredjaju decu i zene.Ponosan sam sto sam Zvezdas ali iskreno.

milos rankovic

pre 6 godina

MOZE DA NAS IZBACE SLOBODNO ONDA CE DRZAVA BITI U PROBLEMU KAD SE DIGNE POLA BEOGRADA I NA ULICE AKO JE PREDSEDNIK SRBIJE POMOGAO PARTIZANU DA GA NE IZBACE MORACE I ZVEZDI INACE NECE BITI DOBRO

moma

pre 6 godina

Ćoki,rekao si da nećeš da puštaš igrače da igraju za reprezentaciju,e pa onda neka ti Bertomeu da novac,a ne srpski poreznici ili se odrekni jednog kluba ,jer su oba najskuplja u Srbiji ,a iste finansira država.Privatni klubovi koji imaju istog vlasnika hoće državne pare i još da reprezentativcie ne puštaš da igraju za nacionalni tim,e pa malo morgen što bi tvoj partijski drug rekao.

mynx

pre 6 godina

Da je pravde dupla kruno tvoj klub za koji navijas bi se takmicio u Hrvatskoj ligi...a ne u Srbiji.

aca

pre 6 godina

Mali neskolovani navijaci ,raspale i uplakane cz opet lupetaju o nekom klubu iz Hrvatske ..deco ,ne brukajte Srpske generale koji su osnovali Partizan .

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija