• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Stevanović

07.07.2017

09:50

UEFA UZIMA ZVEZDI SVE PARE OD NAGRADA! Crveno-beli igraju u Evropi samo da bi vratili dugove!

Crvena zvezda

UEFA UZIMA ZVEZDI SVE PARE OD NAGRADA! Crveno-beli igraju u Evropi samo da bi vratili dugove!

Podeli vest

Crvena zvezda neće videti ni evra od nagrada u kvalifikacijama za Ligu Evrope jer će sav novac koji zaradi UEFA proslediti menadžeru Milanu Ćalasanu

Sportski arbitražni sud (CAS) još prošle godine doneo je presudu da crveno-beli Ćasanovoj menadžerskoj agenciji treba da isplate 3.400.000 evra zbog transfera Nikole Žigića.

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić potvrdio je da klub neće dobiti ni dinara od UEFA, osim ako ne napravi ogroman uspeh i uđe u grupnu fazu Lige Evrope.

- Sve što zaradimo, UEFA konfiskuje i prosledi dalje. Konkretno, te pare će otići agenciji menadžera Milana Ćalasana još za transfer Nikole Žigića, a po presudi CAS - rekao je Terzić za naš list. 

Žigić kupljen za 2.500 maraka i traktor

Starsportphoto

Napadač Nikola Žigić došao je u Crvenu zvezdu za 2.500 maraka i traktor koji je klub kupio njegovom ocu. U tom trenutku bio je 100 odsto igrač crveno-belih. Međutim, kad je počeo da daje golove, na produženje ugovora došao je njegov menadžer Milan Ćalasan. Tom prilikom je predsednik Zvezde pristao da mu ustupi 50 odsto prava na Žigićev naredni transfer.

Loše poslovanje

Kako je to već godinama na "Marakani", svaka nova uprava koja dođe mora da se nosi s problemima napravljenim u prošlosti.

- Dobro bi bilo da zaradimo nešto para od takmičenja UEFA, stvarno bi nam dobro došlo za budžet. Nažalost, Zvezda te pare neće videti. Taoci smo lošeg poslovanja nekih bivših uprava, i dalje vraćamo nasleđene dugove - zaključio je Terzić.

Napadač Nikola Žigić došao je u Zvezdu 2006. godine i tom prilikom sklopljen je ugovor da od sledećeg transfera 50 odsto novca pripadne Ćalasanu, koji mu je bio zastupnik. Nešto novca uprava srpskog vicešampiona platila je ranije, zatim je prošle godine UEFA zaplenila 1.150.000 evra i ostalo je još 1.450.000 evra. Ukoliko bi crveno-beli prošli do 4. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, opet ne bi do kraja pokrili dug Ćalasanu.

- Nagrade u kvalifikacijama za Ligu Evrope su male. Tek bi nas ulazak u grupnu fazu izvukao iz te blokade i bili bismo u plusu. Prvo kolo donosi 215.000 evra, drugo 225.000 evra, treće 235.000 evra i četvrto 245.000 evra. Dakle, tek ulazak u grupnu fazu, koji donosi 2.600.000 evra, doneo bi Zvezdi benefit u finansijskom smislu - rečeno je na "Marakani".

Narasle kamate

Kako realno stvari stoje, crveno-beli će i naredne sezone u nekom od evropskih takmičenja isplaćivati dug Ćalasanu.

- Da je to isplaćeno na vreme, manje novca bi moralo da ide Ćalasanu. Međutim, s godinama, kamate su narasle i sad je problem još veći - zaključili su u Crvenoj zvezdi.
 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 6 godina

Једне године - Терза, друге УЕФА, како год окренеш...Каса празна...!? То је Божија... - казна...!!

milos rankovic

pre 6 godina

TOG CALASANA NE SME SE PUSTITI DA PRIDJE AUTO KOMANDI A NE BLIZU STADIONA U REDU DUG NEGO KAMATE DA CES TI TE PARE OD KAMATE TAMO GDE NETREBA IMA BOGA

Penzioner

pre 6 godina

Pa sta je Calasan kriv? Ugovor je ugovor. A gde su ostale pare?

djibril

pre 6 godina

e stvarno sramota a Zvezda je tako dobro igrala sinoć na Malti HAAHAHAHAHHAHAAH mrš bando katanac na tu lopovsku kuću "fk cz" brukate Srbiju i Srbstvo

u magnovenju

pre 6 godina

Ma kakvo četvrto kolo. Neće ni drugo proći.

SIMA KOSMOS

pre 6 godina

Znači, ovi treba da igraju Evropu u kontinuitetu nekih 3 milijarde godina.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17