• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

03.08.2017

20:52

(VIDEO) ZVEZDA U BARAŽU ZA LIGU EVROPE! Slave "delije" u Pragu, nemoćni Česi ponovo pali!

Crvena zvezda

(VIDEO) ZVEZDA U BARAŽU ZA LIGU EVROPE! Slave "delije" u Pragu, nemoćni Česi ponovo pali!

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u plej-of Lige Evrope, nakon pobede u Beogradu crveno-beli su i u Pragu dobili Spartu i to sa 1:0


Crveno-beli su posle 2:0 u Beogradu savladali Spartu i pred njihovim navijačima, pa bez primljenog gola u trećem kolu čekaju žreb i protivnika u baražu za Ligu Evrope.

Prednost crveno-belima doneo je Boaći u 19. minutu utakmice. Domaćini su bili prilično nemoćni i bezidejni, pa crveno-belima nije bilo teško da sačuvaju minimalac bar do poslednjih pet minuta igre. U finišu je golman Borjan bio na mukama, odbranio je nekoliko zicera Česima i sačuvao svoj gol.Ipak, pobeda malo ostaje u senci povrede Ričmonda Boaćija u finišu utakmice. Po svemu sudeći je u pitanju prepona

Zvezda je žestoko krenula od starta, naravno Ričmond Boaći je nastavio gde je stao u Beogradu. Već tokom prva četiri minuta imao je fudbaler iz Gane dve prilike. Česi su morali svim silama da krenu ka golu Zvezde pošto su prvi meč izgubili sa 2:0 ali ih je pritisak samo dodatno sputao. S druge strane, crveno-beli su bili bolji rival, sigurni, puni samopouzdanja, mirno čekali šansu i dočekali je u 19. minutu kada je Boaći matirao Dubravku sa 1:0. Do kraja poluvremena je moglo da bude bar 2:0, ali je Jovičić promašio sjajnu šansu, a onda u finišu osujećen je i pokušaj Kange. 

U nastavku su crveno-beli bez većih problema čuvali gol prednosti pošto su Česi bili bezopasni. Ali razigrali su se poslednjih desetak minuta nakon ulaska Rosickog. Na sreću Beorađana, golman Borjan je bio fokusiran za razliku od saigrača. Pogodili su Česi prečku, a Borjan je briljirao sa nekoliko sjajnih intervencija. 

 

SPARTA - CRVENA ZVEZDA 0:1 (0:1)

Strelac: Boaći u 19. minutu. 

Stadion: Đenerali arena. Sudija: Toni Šarpon

SPARTA: Dubravka, Karvajev, Štetina, Mareček, M. Kadlec, Mavuba (od 66. Rosicki), Manđek, V. Kadlec (od 46. Ben Haim), Plavšić, Fridek, Janko (od 61. Lafata). 

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Stojković, Savić, Le Talek, Rodić, Donald, Jovičić,Srnić (od 70. Radonjić), Kanga, Milić (od 90. Gobeljić), Boaći (od 80. Pešić).

TOK MEČA: 

Drugo poluvreme

Kraj! 

- 90'. Igraće se još četiri  minuta. 

- 86'. Treća dobra intervencija Milana Borjana. Zvezdin golman ukrotio je udarac Srđana Plavšića sa distance, a onda je Rodić intervenisao ispred Lafate

- 82'. Opustili su se crveno-beli. Još jedna ozbiljna šansa za Spartu, ali je Borjan za razliku od saigrača bio fokusiran! 

- 80'. Boaći se povredio, čini se da je u pitanju prepona. Jedva je napustio teren, zamenio ga je Pešić. Napadaču Zvezde se ukazuje pomoć.

- 78'. Jasno je Česima da će teško do četiri gola pa su krenuli da igraju fudbal bar da se časno oproste . Prvo su pogodili prečku, pa je Borjan zaustavio šut Lafate.

- 75'. Jasno je i navijačima Sparte da njihovi ljubimci ne mogu do čuda. Posle bakljade najvatreniji su se pokupili i polako napuštaju tribine stadiona "Đenerali".

- 70'. Prva izmena u Zvezdi. Radonjić je zamenio Srnića.

- 66'. Poslednji Stramaćonijev adut - Rosicki je na terenu umesto nevidljivog Mavube.

- 63'. Dimna zavesa prekrila je teren, posledica bakljade navijača Sparte.

- 61'. Stramaćoni pravi izmenu. Izašao je Janko, a u igri je Lafata.

Starsportphoto

- 56'. Le Talek se drži za desno rame. Čini se da nije ništa ozbiljno. 

- 53': Ponovo prete Beograđani. Rodić  je centrirao s levog boka, a Milić glavom tukao pored stative.

- 51'. Moglo je ovo da bude opasno. Janko je prošao po desnoj strani, ali na sreću crveno-belih nije uspeo da pošalje loptu na peterac. Presekao je tu loptu Savić.

- 49'. Donald je prvi početkom drugog dela zapretio domaćinu, ali nije lepo zahvatio loptu, pa to nije bilo opasno po gol Sparte.

- 46'. Umesto Vaclava Kadleca u drugom delu meča za Spartu će igrati Beh Haim.

Starsportphoto©

Prvo poluvreme:

- 45+2. Kraj poluvremena, zižducima su domaći igrači ispraćeni sa terena.

- 45+1. ŠTETA! Kanga je krenuo ka golu Sparte, ali je golman Dubravka nekako uspeo da interveniše ispred veziste crveno-belih.

- 45'. Sve opasniji igrači Sparte. Kadlec ponovo u šansi, ali su Savić i Le Talek bili brži i otklonili opasnost pred svojim golom.

- 43'. Dobra šansa za Spartu, ali je Kadlec bio neprecizan!

- 40'. Kosovo - Srbija - horski pevaju navijači Sparte i Crvene zvezde. 

- 39'. JOVIČIĆ JE PROMAŠIO 2:0! Imao je strašnu priliku,  prošao po levoj strani,ali je loptu poslao pored stative. Nije zahvatio loptu kako je hteo.

- 33'. Slobodan udarac za Čehe. Udarac Plavšića ka golu, ali vrlo loše, ide lopta pored stative.

- 30'. Sparti u ovom trenutku su potrebna četiri gola da bi prošla u plej-of, pod uslovom da ne primi nijedan.

- 29'. Srnić dobija nezgodan udarac loptom i to od nekadašnjeg saigrača Srđana Plavšića, ali nakon kratkotrajne pauze ponovo je na nogama.

- 26'. Pritisak Sparte. Kolaju domaćini oko gola Borjana, koji boksuje jednu loptu, otklonili su crveno-beli opasnost. 

- 19'.GOOOOL! Vodi Zvezda 1:0. Boaćiiiii! Delovalo je da će lopta pobeći Srniću, ali stigao je, ubacio na drugu stativu, a Boaći matirao Dubravku za 1:0.

- 15'. Prva šansa za Spartu. Posle napada po desnoj strani, Kadlec je uposlio Frideka, a sa njegovim udarcem lako je izašao na kraj Milan Borjan.

- 13'.  Kanga je pokušao da pronađe Boaćija, malo je jača lopta bila pa je Dubravka prvi stigao do nje.

- 9'. Dva pokušaja Zvezde, oba udarca izblokirana. Prvo je pokušao Kanga, pa Srnić, Sparta je i ovog puta uspela da se dbrani.

- 7'. Fauliran je Srnić, slobodan udarac za Zvezdu. 

- 5'. Dobar udarac Boaćija, već drugi na startu meča, ali ni ovog puta nije bio precizan. Lopta je završila pored gola.

- 3'. Stuštio se Milić ka golu Sparte, ali ga zaustavio Štetina koji je dobio upozorenje od sudije da će sledeći put da mu pokaže karton. 

- 1'. Meč je počeo!

 

Kako prenose češki mediji Zvezda će imati podršku najmanje 2.000 "delija".

 

 

 

 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
otisli ste

pre 6 godina

А када ће се јадни фрањевци вратити НЕ зна се.

Poda

pre 6 godina

Rasime,ti si meni kralj...aj sad podvi rep pa naberi

AS

pre 6 godina

REKAO SAM JEDAN GOL BOAĆIA DONOSI ČUDO. SAMO PAMETNO I HRABRO. IDEMO DELIJE!

5 NDH IGRACA IDOLI TUDJMANOVIH

pre 6 godina

GAZI ZVEZDO !!!! TUDJMANOVI KONJUSARI UGINUSE OD MUKE. OD NASTANKA U ZAGREBU DO DANASNJEG DANA NEMA VECE SRPSKE BRUKE OD HRVATSKOG SMRADIZANA...U RUPU misevi TUDJMANOVI..\n

5 NDH IGRACA IDOLI TUDJMANOVIH

pre 6 godina

@rasim ZAO MI JE TURCINE... NIJE OVO TVOJ patlidzan....U RUPU... \n

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17