• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

24.08.2017

23:00

(VIDEO/FOTO) ZVEZDA U LIGI EVROPE POSLE 10 GODINA! Huk "Marakane" odneo crveno-bele do prolaza dalje!

Crvena zvezda

(VIDEO/FOTO) ZVEZDA U LIGI EVROPE POSLE 10 GODINA! Huk "Marakane" odneo crveno-bele do prolaza dalje!

Podeli vest

Ludnica na "Marakani"! Posle 10 godina Crvena zvezda će igrati u grupnoj fazi Lige Evrope, pošto je pred 50.000 gledalaca pobedila ruski Krasnodar sa 2:1

 

Veče za pamćenje na "Marakani", o kojem će se još dugo pričati. Zvezda je nošena hukom navijača došla do velike pobede i do fenomenalnog plasmana u Ligu Evrope.

Odigrali su crveno-beli ponovo izvanredan meč. Nije se čestito utakmica ni zahuktala, a Nemanja Radonjić je pogodio mrežu Krasnodara i doneo Zvezdi vođstvo od 1:0.

Nervozni Rusi nisu imali nikakav odgovor na igru srpskog tima, gotovo da nisu stvorili šansu za pogodak. A, samo što je lopta krenula sa centra u drugom delo Gelor Kanga je postigao spektakularan gol za 2:0! O tom pogotku Gabonca će navijači još dugo pričati.

Rusi su tek u poslednjih 20 minuta počeli da prete. Imali su dve-tri dobre prilike, a onda je kao grom iz vedra neba došao penal. Sudija Štiler iz Nemačke je mirne duše počastio Krasnodar za jedanaesterac, koji je iskoristio Grankvist.

Junak "Marakane" večeras je - Milan Borjan! Šta je golman Zvezde odbranio u 90. minutu, to je za nevericu! Skinuo je zicer Grankvistu i odveo svoj tim u evropsku jesen!

 

CRVENA ZVEZDA - KRASNODAR 2:1 (1:0)

Strelac: Radonjić u 7. i Kanga u 46. minutu za Zvezdu, a Grankvist iz penala u 80. za Krasnodar.

Stadion: "Rajko Mitić". Sudija: Štiler (Nemačka).

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Stojković, Savić, Frimpong, Rodić (od 51. Gobeljić), Donald, Kanga, Srnić, Milić (od 70. Račić), Radonjić (od 76. Pešić), Boaći.

KRASNODAR: Sinicin, Petrov, Grankvist, Martinovič, Ramirez, Mamajev (od 59. Pereira), Gazinski, Kabore (od 46. Žigulev), Vanderson, Smolov (od 66. Ivan), Klason.

UŽIVO:

95'. Slobodnjak za Ruse na 17 metara od gola, lopta je pogodila živi zid!

91'. ZICER! KAKVA odbrana Borjana! Sa peterca je glavom šutirao Grankvist, a golman Zvezde maestralno odbranio!

90'. Šest minuta sudijske nadoknade!

88'. Nekontrolisan udarc Gazinskog, daleko od gola Zvezde.

80'. PENAL! Pravo niotkuda penal za Krasnodar! Neverovatno... Duel Klasona i Stojkovića, a sudija je pokazao na belu tačku! Ispravnije bi bilo da je pokazao na prekršaj za crveno-bele!

GOL! Grankvist je smanjio na 2:1.

79'. Veliki pritisak Krasnodara, igra se na polovini Zvezde...

75'. KAKVA ŠANSA! Mnogo sreće za Zvezdu sada! Vanderson je uhvatio volej maltene sa peterca, potpuno sam, a lopta je fijuknula preko prečke!

72'. Kanga muči igrače ruskog tima, bukvalno mu ne mogu ništa!

66'. Krasnodar je već izvršio sve tri izmene! Rusi baš nemaju ideju večeras na krcatoj "Marakani"!

65'. Zanimljiv pokušaj Smolova, hteo je sa pola terena da lobuje Borjana, međutim, nije to bilo ni blizu gola.

58'. OPASNA šansa za Krasnodar! Ponovo je Vanderson sve sam uradio, sa desetak metara, potpuno otvoreno, tukao je na gol Zvezde, ali pravo u Borjana.

53'. Neverovatno kako je grubo Ramirez presekao kontru Zvezde, srušivši Milića s leđa, ali je dobio samo žuti karton.

49'. Opasno je pred golom Zvezde, slobodnjak za Krasnodar, centaršut, lopta se odbijala od igrača, a Frimpong je "očistio"!

46'. GOOOLLLL! Kakav gol Gelora Kange, kakva bomba! Samo što je krenula sa centra, Zvezda je povela sa 2:0 neverovatnim pogotkom tamnoputog veziste!

Kraj prvog poluvremena.

45'. Krenuo je Radonjić jedan na jedan pred šesnaestercem Rusa, ali ga je zaustavio Martinovič.

42'. Solo akcija Smolova, šut sa šesnaesterca, pravo u ruke Borjanu.

40'. STATIVA! Kontra Zvezde, koju su napravili Kanga i Boaći, a golgeter crveno-belih je šutirao sa ivice šesnaesterca i pogodio okvir gola!

37'. Slobodan udarac za Krasnodar na nekih 27-28 metara od gola, oprobao se Smolov, lopta je otišla pored gola. 

35'. Još jedna prilika! Tukao je Kanga, lopta je odbijena, na nju je natrčao Milić i šutirao snažno, ali iznad prečke.

34'. To je bila situacija koju je čekala Zvezda: kontra, pas za Boaćija, koji je krenuo ka golu Krasnodara, ali su ga stigli gostujući igrači i zaustavili njegovo dodavanje ka Radonjiću.

32'. ŠANSAAA!!! Slobodan udarac za Zvezdu, centaršut i sjajan udarac Vujadina Savića, lopta je za koji centimetar prošla preko gola!

30'. KAKVA reakcija Frimponga! Išao je Vanderson sam ka golu, a štoper Zvezde je sjajnim startom izbacio loptu čak u aut!

27'. Opasna kontra Krasnodara koja je završena centaršutem Vandersona po zemlji i ispucavanjem Savića.

26'. Pao je Klasen samo što je zakoračio u šesnaesterac posle duela sa Stojkovićem, sudija je bio odmah do njih i pokazao da se igra nastavi.

25'. Zvezda se malo povukla, Rusi sada više drže loptu, dok crveno-beli vrebaju šansu za neku kontru i loptu u prostor Boaćiju.

Starsportphoto©

23'. VELIKA šansa za Krasnodar! Vanderson je prošao po desnoj strani, centrirao po zemlji, lopta je došla do Klasona, koji je iz prve šutirao i pogodio Stojkovića!

19'. Izuzetno je nervozan Čarls Kabore, već ima žuti karton, ali nastavlja da pravi prekršaje...

17'. Dobar udarac Radonjića, ali je izblokiran i Zvezda je dobila korner.

14'. Pokušao je Krasnodar da organizuje akciju i ponovo po svojoj levoj strani, međutim, odbrana Zvezde za sada funkcioniše bez greške.

10'. Prvi opasan napad Rusa, Vanderson je kombinovao po levoj strani, ali ništa od svega toga.

7'. GOOOLLL! Nemanja Radonjić! Vodi Zvezda 1:0! Milić je tukao, golman Krasnodara odbio loptu, na koju je natrčao Radonjić i pogodio mrežu!

2'. ŠANSA! Srnić i Milić su sjajno kombinovali, ali je udarac izblokirao jedan defanzivac gostiju.

Trese se "Marakana" od podrške "delija"!

 

Pune se tribine "Marakana", neće imati gde igla da padne!

Informer
Informer

- Krasnodar je jači večeras u odnosu na prvu utakmicu za glavnog ofanzivca Fedora Smolova.

- Iznenadio je trener Zvezde Vladan Milojević sa sastavom, jer igra bez dva klasična defanzivna vezna, a sa čak petoricom ofanzivnih igrača!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Srba

pre 6 godina

Sve najbolje i Zvezdi i Partizanu u vecerasnjim utakmicama. Bilo bi zaista lepo da imamo dva predstavnika u UEFA Europa League.

Dule

pre 6 godina

Svaka cast zvezdi, igrali su nevidjeno dobro a Kanga je iskidao onim golom. \n

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija