• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Stefanović

14.09.2017

07:00

LUKA DONČIĆ DOLAZI U ZVEZDU: Želim da igram pred "delijama", završiću karijeru u crveno-belom dresu!

Crvena zvezda

LUKA DONČIĆ DOLAZI U ZVEZDU: Želim da igram pred "delijama", završiću karijeru u crveno-belom dresu!

Podeli vest

Najbolji mladi košarkaš Evrope Luka Dončić (18) kaže za Informer da namerava karijeru da završi u Crvenoj zvezdi

Slovenački reprezentativac je apsolutni hit na Evropskom prvenstvu u Istanbulu, a u utorak je maestralnom partijom doneo "zmajčekima" pobedu nad Letonijom u četvrtfinalu.

- Veliki sam navijač Zvezde i voleo bih jednog dana da zaigram u crveno-belom dresu. Naravno, to nije moguće sada, ali kad budem stariji ili pred kraj karijere, rado ću doći u Zvezdu. Želim da igram pred "delijama", oni stvarno prave odličnu atmosferu - kaže Dončić za Informer, i dodaje:

Učio od Tea
Volim Miloša Teodosića, puno sam gledao kako on igra i učio od njega
Luka Dončić, košarkaš Real Madrida

- Video sam da crveno-beli sada imaju skoro novi tim, ali verujem da će sve ispasti dobro na kraju. Prošle sezone u Evroligi su bili baš odlični. Žao mi je što nisu prošli u drugu fazu. Nadam se da će ove sezone uspeti u tome. Video sam da su doveli Peru Antića, što je stvarno veliko pojačanje.

Navija za Srbiju

Košarkaš Real Madrida je u dosadašnjih sedam utakmica na EP u proseku postizao 15,7 poena i imao 7,7 skokova i 3,1 asistenciju. Momak srpskog porekla rođen u Sloveniji ističe da bi veoma voleo da se u finalu sastane sa "orlovima".

- Finale Evrobasketa Srbija - Slovenija bilo bi savršeno. Navijao sam za to. "Orlovi" igraju dobro na ovom prvenstvu i pored toga što su oslabljeni, i to poprilično. Ne igra im skoro cela prva petorka - ističe Dončić, čija ekipa danas (20.30) igra u polufinalu protiv Španije.

Duel sa "crvenom furijom", koja je apsolutni favorit, neće biti nimalo jednostavan.

Želeo sam da igram samo za Sloveniju

Iako je bilo pomena da bi košarkaš Real Madrida mogao da igra za Srbiju, Dončić kaže da nikada nije razmišljao da nosi dres "orlova".
- Ja sam Slovenac, rođen sam u Sloveniji. Otkad sam počeo da igram košarku, želeo sam da igram za reprezentaciju Slovenije i nije bilo nikakvih drugih priča niti sam imao dilemu. Nikad nisam razmišljao da igram za neku drugu zemlju - objašnjava košarkaš Reala.

- Svi znamo kakav je tim Španije. Moramo da odigramo izuzetnu utakmicu ako želimo da se nađemo u finalu. Biće veoma teško protiv Marka i Paua Gasola. Videli smo šta su radili u prošlim utakmicama. Međutim, mi moramo da igramo svoju igru i ne smemo da se opteretimo njihovom veličinom - naglašava Dončić.

Naslednik velikana

Dončića već sad porede sa velikanima evropske košarke Draženom Petrovićem, Dejanom Bodirogom i drugima.

- Svima je želja da budu najbolji, pa tako i meni. Uradiću sve kako bih postao najbolji igrač u Evropi. Ali još nisam na tom nivou. Imam još dosta da radim i da učim - kaže Dončić, i otkriva ko su mu košarkaški uzori:

- Volim Miloša Teodosića, puno sam gledao kako on igra i učio od njega. Njegove asistencije su nezamislive. Pored njega, dosta sam naučio i od svog saigrača u Realu Serhija Ljulja.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sale

pre 6 godina

"Dodji da ostarimo zajedno"! Valjda u Evropi ima jos starackih domova?!

slaven

pre 6 godina

Samo tako Doncicu,samo radi i rezultat sigurno dolazi,iskreno i ja ocekujem finale srbija vs slovenija veveras ocekujem vasu veliku pobedu,navijam za zmajceke

FMP

pre 6 godina

Ovaj decko je mlad pa se malo pogubio,odavno je to FMP,CZ nepostoji od 2011.

David

pre 6 godina

Zao mi te je decko,odlucio si se da budes janjicar,a janjicari nikad ne mogu nista veliko da urade,pa ces medalju sa tom reprezentacijom gledati samo na televiziji.Odrekao si se svojih gena,Srbija je kosarkaska velesila,i bez tebe,Dragica I slicnih izdajnika roda svoga, ce uskoro doci dan kada ce biti olimpijski pobednik!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija