• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

26.09.2017

18:47

(FOTO) POLICIJA KELNA PISALA "DELIJAMA"! Saopštenje u pet tačaka za navijače Crvene zvezde!

Crvena zvezda

(FOTO) POLICIJA KELNA PISALA "DELIJAMA"! Saopštenje u pet tačaka za navijače Crvene zvezde!

Podeli vest

Policija grada Kelna već je preduzela rigorozne mere i brine o svakom detalju, pa je čak i sponzorisala jednu objavu na Fejsbuku za područje Srbije kako bi se navijači Crvene zvezde informisali pred dolazak na gostovanje

Keln je na nogama jer u četvrtak gostuje Crvena zvezda u drugom kolu Lige Evrope, a navijači crveno-belih će u velikom broju krenuti put ovog grada.

Upravo je to razlog zgob kojeg policija u Kelnu strahuje od nereda i navijačkih tuča.

- Dragi fudbalski navijači, policija Kelna ima zadatak da osigura bezbednost svih učesnika i posetilaca. Podržite nas i budite dobri domaćini i gosti, neka vaš susret protekne uz poštovanje. Kao policijske snage, mi ne razlikujemo mirne i nasilne navijače, borimo se protiv svakog ko pokrene inicijativu da vrši agresiju ili pravi nerede, na stadionu ili u gradu. Podržite nas i doprinesite bezbednosti - navodi se na početku saopštenja koje mogu direktno videti mnogi korisnici Fejsbuka u Srbiji, čak uz prilog u PDF formatu na srpskom.

Saopšteno je da su karte rasprodate i da će biti dostupna gradska linija za prevoz, zatim i da neće biti točenja alkohola na stadionu. Očekuje se gužva u saobraćaju i zato se preporučuje gradski prevoz, uz molbu da se  ranije dođe na stadion, kom se neće prilaziti bez pokazivanja karte.

I ITALIJANI STREPE OD NEMIRA U KELNU: Zvoni alarm, stiže Ivan Grozni!

U saopštenju policije posebno se navode sledeće tačke:

PONAŠANJE GLEDALACA

- Pomozi da fudbal učinimo atraktivnijim. Preuzmi svoj deo odgovornosti kao gledalac, pridržavaj se pravila stadiona i instrukcija policije. Ko god to ne uradi, suočiće se sa zakonom.

RASIZAM I KSENOFOBIJA

- Pridruži nam se u borbi protiv rasizma i ksenofobije. Dobro se osvrnite oko sebe i budite aktivni u borbi protiv ovoga, jer i to podleže merama policije.

KORIŠĆENJE PIROTEHNIKE

- Na javnim manifestacijama je zabranjeno paljenje pirotehničkih sredstava. Pirotehnika može da uzrokuje najteže telesne povrede. Obratite se ciljano licima koja se ne drže zakona. Tako pomažete spašavanju života i zdravlja. Nošenje i paljenje pirotehničkih sredstava krivično se goni i može pored kazne da dovede do zabrane ulaska na stadion na celom saveznom području.

PRISTUPAČNOST POLICIJE

- Policija će biti na prilazima stadionu u pojačanom sastavu. Ako imate probleme ili pitanja, molimo vas da kontaktirate policajce, u slučaju urgentnog slučaja, pozovite 110.

SLUŽBA JAVNOG REDA 

Služba javnog reda kluba 1. Keln je na stadionu i direktnim okolnim površinama odgovorna za bezbednost i tok utakmice bez problema. Pripadnici službe imaju domaće pravo. Oni smeju da zabrane licima pristup ili odstrane lica sa stadiona. Pripadnici službe smeju da zadrže lice koje je sumnjivo za krivično delo do dolaska policije. Sledite upute Službe bezbednosti kako bi se obezbedio tok manifestacije bez problema.

Na dan utakmice za navijače je od osam lasova na raspolaganju parking stadiona "P4". Javni saobraćaj (KVB-tramvaj linija broj 1 vodi Vas u centar grada i kasnije ponovno na parking). Karte su rasprodate! Molimo da krenete prema stadionu samo ako imate važeću ulaznicu. Na stadionu je zabranjen alkohol. Na stadionu nema mogućnosti da gledate direktan prenos utakmice ili kupite alkohol - zaključuje se u saopštenju.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija