• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

08.10.2017

18:45

(FOTO) DA SE ZNA KO JE ŠAMPION! Zvezda se vratila posle "-13" i srušila Olimpiju!

Crvena zvezda

(FOTO) DA SE ZNA KO JE ŠAMPION! Zvezda se vratila posle "-13" i srušila Olimpiju!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Olimpiju u Ljubljani u trećem kolu ABA lige rezultatom 82:73

Zvezda je tokom prvog poluvremena bila u minusu i 13 poena, ali vratio se šampion ABA lige do kraja poluvremena, a potom predvođen sjajnim Jankovićem, Dobrićem i Ročestijem upisao treći trijumf u regionalnom takmičenju nekoliko dana pred početak sezone u Evroligi.

Odličan je bio Ognjen Dobrić sa 17 poena,Tejlor Ročesti je meč završio sa 16 poena, sedam skokova i  četiri asistencije), a Stefan Janković sa 13 poena i pet skokova, dok je Matijas Lesor pored 12 koševa imao i devet skokova.

Zvezda je dobro počela, povela sa 5:0, ali Olimpija je brzo preokrenula, lako izlazila na kraj sa lošom odbranom gostiju, pa je početkom druge četvrtine imala i 13 poena viška (31:18).

 Zvezda se postepeno vraćala a najzaslužniji što je u tome do kraja poluvremena i uspela je bio sjajni Stefan Janković koji je za sedam i po minuta ubacio 11 poena, pa je šampion ABA lige ipak nakon dve četvrtine vodio 43:42. Takođe, Olimpiju su koštale i tri tehničke greške, a ostala je i bez kapitena Gregora Hrovara koji je napravio nesportski faul, crveno-beli su pojačali u napadu  i odbrani i u boljem raspoloženju dočekali drugi deo utakmice. 

Olimpija je bolje otvorila drugo poluvreme, ali je Zvezde napravila seriju 13:2 i preokrenula rezultat na 56:49, a potom i stekla do tada najvećih devet poena više.  Domaćin je pripretio i tokom poslednjih 10 minuta meča, ali u finišu razigrani Lesor nije dozvolio iznenađenje.

 

 


OLIMPIJA - ZVEZDA  72:83 (29:18, 13:25, 16:21, 15:18)

Dvorana: Tivoli. Sudije: Sreten Radović, Igor Dragojević, Miloš Koljenšić.

OLIMPIJA: Kastrati 6, Barbarič, Radulović 2, Oliver 11, Špan 5, Bunić 3, Badžim 12, Morgan 10, Šćekić, Betl 17, Jurček, Hrovat 7.

CRVENA ZVEZDA: Kešelj 2, Radičević 4, Dangubić 5, Lazić 4, Lazarević 2, Antić, Dobrić 17, Janković 13, Ročesti 16, Lesor 12, Jovanović, Bjelica 7.

 

TOK MEČA

Četvrta četvrtina:

Kraj, pobeda Zvezde 83:72.

Prilazi Olimpija na sedam poena 78:71, ali Ročesti vodi crveno-bele na 80:71.

Dobriiić! Izuzetno važna trojka i Zvezda vodi 76:67  minut i 48 sekundi pre kraja meča.

Lesor ubacuje deseti poen, ima i devet skokova. Opet Lesor, laki njegovi poeni za "+8" crveno-belih - 73:65.

Sjajna rampa Jankovića, pa Ročesti konačno poentira i Zvezda vodi 69:63. Dobrić pravi treću ličnu grešku, pa Betl sa penala smanjuje rezultat na 69:64.

Pet vezanih poena za Olimpiju koja dolazi na 67:63. S druge strane ne ubacuju Dobrić i Ročesti, crveno-beli skoro tri minuta bez koša.

Ročesti  uz faul ubacuje prve poene u poslednjoj četvrtini. Badžim trojkom dovodi Olimpiju na  šest poena 67:61.

aba-liga.com

Treća četvrtina: 

Zvezda pred poslednjih 10 minuta igre ima šest poena prednosti - 64:58.

Laki poeni Lazića. Kešelj poentira posle prodora i donosi Zvezdi "plus 9" i primorava Okorna da potroši još jedan tajm-aut - 62:53 za Beograđane.

Novi poeni Zvezde iz kontranapada, a onda Lesor donosi najveću prednost gostims- 56:49. Šteta, u dva navrata lako ispada Zvezdina odbrana i Olimpija je i dalje u igri iako gubi 58:51.

Radičević je lako prošao, sada serija gostiju od 6:0 i vodi Zvezda 48:47. Lesor zakucavanjem čuva minimalnu prednost, a onda Dobić nakon asistencije Radičevića vodi Zvezdu na 52:49.

Pet vezanih poena Olimpije koja preokreće na 47:43. Dobra odbrana Zvezde. Bjelica posle faula sa linije za slobodna bacanja smanjuje rezultat na 47:46.

aba-liga.com

Druga četvrtina:

Nastavlja Janković sa sjajnom igrom, postiže osmi poen i samo je dva poena prednosti za Olimpiju - 40:38.  Opet Janković, nastavlja seriju trojkom, a Dobrić donosi ponovo vođstvo Zvezdi 43:42 u finišu poluvremena. 

Lep potez Jankovića i Zvezda je na pet poena zaostatka - 38:33. Šteta, Oliver poentira iz teške situacije. Nova tehnička, treća, za Olimpiju. Lepo polaganje Jankovića nakon asistencije Ročestika i Okorn traži rajm aut. Zvezda je prišla na 40:36, dva minuta do kraja poluvremena.

Ročesti ubacuje četiri vezana poena, ali opet lako ispada odbrana Zvezde, a onda Bubnić postiže trojku, šampion ABA lige gubi 38:29.

Iz jedne nesportske i dve tehničke greške Olimpije, Zvezda postiže dva poena. Olimpija vodi 31:23. Sada Lesor nakon sjajne asistencije Radičevića dovodi crveno-bele na 31:25 i tera trenera Olimpije da traži tajm-aut.

Nastavlja Olimpija gde je stala u prvoj četvrtini. S druge strane trojka Dobrića za Zvezdu, pa nakon faula Dangubić sa penala smanjuje na 31:22. Hrovat potom dobija nesportsku, pa tehničku.  Kapiten Olimpije je zato isključen i u besu je skinuo dres i napravio scenu. Besan je i trener Olimpije Gašper Okorn i dobija tehničku.

Starsportphoto

Prva četvrtina:

Raspoloženi igrači Olimpije, crveno-beli samo preko Ročestija smanjuju na 24:18. Kešelj promašuje za tri poena, potom ne pogađa ni Ročesti, a Hrovat povećava vođstvo Olimpije na 29:18 na kraju prvih 10 minuta igre.

Povećavaju Ljubljančani na 18:12. Škripi odbrana Zvezde, ponovo laki poeni Olimpije koja ide na 20:14.

Poenima Špana vodi Olimpija 11:7. Serija domaćina 9:0, koju sada prekida Ročesti. Potom Horvat postiže trojku, ali uzvraćaju crveno-beli istom merom preko Dobrića. Olimpija vodi 16:12. 

Trojkom Olimpija smanjuje na 7:5. Lesor propušta šansu sa penala da odvede Zvezdu na veću razliku, a do domaćin koristi i dolazi do vođstva 9:7. Alimpijević traži tajm-aut.

Zvezda ekspresno dolazi do vođstva od 5:0 na startu utakmice poenima Bjelice i trojkom Dangubića. Domaćin je smanjio na 5:2, ali Dobrić vraća pet poena više gostima.

Džejms Feldin večeras nije u sastavu Zvezde, povredio se tokom treninga u subotu, pa crveno-beli nisu želeli ništa da razikuju. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Popović: U Srebrenici nije bilo genocida!
Politika

Popović: U Srebrenici nije bilo genocida!

Ministarka pravde Maja Popović izjavila je da predlog rezolucije o međunarodnom danu sećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine ima za cilj favorizovanje priče o stradanju Bošnjaka i da negira stradanje Srba, ističući da bi njeno potencijalno usvajanje u UN moglo biti izvor novih sukoba i destabilizacije u regionu.

23.04.2024

10:25

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija