• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

20.10.2017

22:00

ALIMPIJEVIĆ DOČEKAO SVOJIH 5 MINUTA: Kritičari su nas motivisali! Tim je sazreo za nedelju dana!

Crvena zvezda

ALIMPIJEVIĆ DOČEKAO SVOJIH 5 MINUTA: Kritičari su nas motivisali! Tim je sazreo za nedelju dana!

Podeli vest

Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević rekao je da njegova ekipa ostvarila izuzetno veliku i važnu pobedu, za koju je zaslužna i "prekomerna kritika", koja je motivisala igrače

Crveno-beli su slavili protiv Barselone 90:82, u drugom kolu Evrolige i tako upisali prvu pobedu u novoj sezoni najelitnijeg takmičenja.

- Veoma velika i važna pobeda za nas, naročito što smo imali dva teška meča pre nje i dva poraza na jednu loptu. Ovo je pobeda tima koji je sazreo u roku od nekoliko dana. Ima još prostora za napredak, a ovakve utakmice nas čine većim i boljim. Još jednom smo pokazali da ne paničimo i da u odsudnim trenucima igramo pametno - rekao je Alimpijević i dodao:

Ne možete porediti četvorogodišnji ciklus i ekipu na vrhuncu posle četiri godine i ovaj tim, koji je na početku

Dušan Alimpijević, trener KKCZ

- Sad moramo da se okrenemo ABA ligi, koja je prioritet. Pobeda će značiti ako budemo napravili podlogu za Cedevitu. Ako pobedimo njih za vikend onda ova pobeda ima težinu - smatra trener crveno-belih.

Mladi stručnjak je posebno istakao reakciju ekipe posle dva poraza koje je Zvezda doživela od Žalgirisa i Budućnosti.

- Tim je posle dva poraza dobro reagovao, to se videlo već na prvom treningu posle Budućonsti. Među njima nema sujete, ni kod mladih ni kod starijih igrača. Ispoštovali su svoje zadatke i nosioci igre i oni koji su ušli 15 sekundi - poručio je Alimpijević.

On se osvrnuo i na prevelike kritike koje su njegov tim i on pretrpeli u poslednjih nedelju dana.

- Imali smo dva poraza na jednu loptu i ljudi su odmah počeli da prave poređenja sa prošlogodišnjom ekipom. Ne možete porediti četvorogodišnji ciklus i ekipu na vrhuncu posle četiri godine i ovaj tim, koji je na početku. To je besmisleno. Ne bežim od odgovornosti. Kritika nas je motivisala da damo najbolje. Pobeda je dokaz da radimo dobro - istakao je mladi trener.

Alimpijević je za kraj posebnu zahvalnost uputio navijačima, koji su još jednom napravili sjajnu atmosferu.

- Navijači su još jednom pokazali da je sa njima sve moguće. Uživali smo u utakmici. Svim protivnicima je teško da igraju u našoj hali, još jednom je pokazano da ovde padaju veliki timovi. Ponovo se dokazalo da novac nije presudna stvar - zaključio je Alimpijević.

(FOTO/VIDEO) ZVEZDA ZASIJALA PROTIV BARSE! Ročest i Bjelica vodili crveno-bele do pobede!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17