• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

22.10.2017

18:59

ZVEZDA PALA U ZAGREBU! Cedevita slomila crveno-bele posle drame!

Crvena zvezda

ZVEZDA PALA U ZAGREBU! Cedevita slomila crveno-bele posle drame!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u Zagrabu od Cedevite rezultatom 79:74 u petom kolu Jadranske lige

 

Nije Crvena zvezda bila na nivou utakmice protiv Barselone, nije bilo lepršave ighre, niti je srpski šampiona dominirao kao protiv Katalonaca. Ovo je Zvezdi drugi poraz u nizu, pošto je u prošlom kolu pala i protiv Budućnosti.

Hrvatskog prvaka su do trijumfa vodili Musa sa 17, Marfi sa 14, Džonson sa 13 i Stipanović sa 10 poena. U Zvezdi su se istakli Ročesti sa 18, Bjelica sa 12, odnosno Antić i Feldin sa po 11, a dobar je bio Jovanović sa devet i sedam skokova.

Crveno-beli su dobro krenuli,  imali prednost početkom meča, ali je domaćin preuzeo kontrolu u finišu prvih 10 minuta igre. Zvezda je ređala izgubljene lopte, pa je Cedevita serijom 9:0 povela 28:20 sredinom druge četvrtine.

Ipak, pokrenuli su se gosti ulaskom Pere Antić, ubacio je trojku, potom je precizan bio i Bjelica i do kraja poluvremena Zvezda je bila na 39:39. 

U nastavku se igralo poen za poen, ni jedni ni drugi nisu uspeli da slome otpor rivala, pa je usledila drama u finišu meča. Cedevita je u završinici bila nepogrešiva sa linije za slobodna bacanja i na kraju trijumfovala 79:74. 

 

CEDEVITA - CRVENA ZVEZDA 79:74 (19:18, 20:21, 24:22, 16:13)

Hala: Dom sportova. Sudije: Matej Boltauzer, Sašo Petek, Mario Majkić.

CEDEVITA: Ukić 4, Krušlin 5, Džonson 13, Katić 4, Bajo, Nikols 6, Slavica, Žganec, Musa 17, Čeri 6, Stipanović 10, Marfi 14.

CRVENA ZVEZDA: Radičević, Davidovac 3, Lazić 4, Lazarević, Antić 11, Dobrić 4, Feldin 11, Janković, Ročesti 18, Lesor 2, Jovanović 9, Bjelica 12.

TOK MEČA:

Četvrta četvrtina

Kraj! Pobeda Cedevite 79:74.

Feldin pogađa šut za distance, za dva. Još 12 sekundi do kraja.  Nikols odgovara sa još pogodaka sa "crte".

Brz faul Bjelice, peta lična za njega. Na liniju za slobodna bacanja ide Stipanović realizuje oba šuta. Još jedan tajm-aut.

Bjelica pravi faul na isteku napada Cedevite. Nikols donosi domaćinu 75:72. Alimpijević traži tajm-aut.

Zvezda vodi 72:71, a Lazić ide na klupu zbog pete lične. Cedevita sa penala preokreće na 73:72, sada domaćini imaju i loptu, do kraja 45 sekundi. 

Ročesti preko Stipanovića ubacuje svoju četvrtu trojku - 71:70. Drama u finišu meča.

Katić pogađa trojku i Zvezda traži tajm-aut pri rezultatu 71:67. Do kraja utakmice 2,35. 

Poeni Bjelice, a pogađa i dodatno slobodno bacanje i vodi Zvezdu na 67:65. Pero Antić faulira Tonija Katića a sudije ga kažnjavaju nesportskim faulom. Plejmejker pogađa jedno slobodno bacanje, a potom poentira Urkić i ide Cedevita na 68:67.

Jovanović sa penala preokreće rezultat, ali Stipanović odmah uzvraća i Cedevita vodi sa minimalnih 65:64. Feldin je zaradio četvrtu ličnu grešku. Do kraja meča 5.34.

Antić posle faula sa linije za slobodna bacanja donosi novi egal  63:63. 

 Antić je promašio za tri poena, promašaji i na drugoj strani, Musa je bio neprecizan. Prošla su dva minuta igre u poslednjoj četvrtini a nema pogodaka ni na jednoj strani. 

Starsportphoto©

Treća četvrtina

Tačku na treću četvrtinu stavlja Čeri. Vodi Cedevita 63:61 pred poslednjih 10 minuta igre.

Četiri vezane trojke. Posle Marfija i Antića, Ročesti je kaznio grešku domaćina , pa je odmah na isti način odgovorio raspoloženi Marfi. Rezultat je 61:61.

Sada je jedni i drugi smenjuju u vođstvu. Feldin je doneo Zvezdi novu prednost - 53:52. Marfi trojkom vodi Cedevitu na plus tri, ali Antić odmah odgovara istom merom - egal - 56:56.

Nema Zvezda rešenje za Musu koji ubacuje svoj 17. poen, trojkom. Ali, Feldin brzo trojkom, šestom za Zvezdu, preokreće na 47:46. Jovanović već u narednom napadu tera Zdovca da traži tajm-aut, idu crveno-beli na 49:46.

Jovanović je smanjio rezultat sa linije za slobodna bacanja, pa napravio faul.  Zagrepčani vode 43:41.

Musa nastavlja da maltretira odbranu srpskog šampiona.  Nesportski faul Lazića i dva slobodna za domaćine, i lopta sa strane. Cedevita vodi 43:39.

 

Starsportphoto

Druga četvrtina:

Ne koristi Cedevita napad, ali ni Zvezda naredni, dok tehničku dobija klupa crveno-belih. Promašaji Marfija i Ukića -  na kraju prvog poluvremena nerešeno - 39:39.

Samo poen za Cedevitu nakon poena Ročestija, i domaćini traže tajm-aut (36:35). Čuvaju domaćini prednost, ali minimalnu, vratili su se gosti u meč. Do kraja minut, a  Zvezda preko Lazića koji je siguran sa penala preokreće rezultat na 39:38.

Istopila je Zvezda minus domaćina, sada je na dva poena, Antić je bio maksimalan sa linije za slobodna bacanja - 33:31. Šteta, Marfi pogađa trojku za 36:31 za Cedevitu. 

Petu trojku za Zvezdu ubacuje Antić, ali pogađa i Musa nakon ofanzivnog skoka. Bjelica je raspoložen, Zvezda je na 33:29 nakon njegovih poena.

Seriju domaćina od 9:0 prekida Bjelica i smanjuje rezultat na 28:22. Ide Cedevita na maksimalnih 31:22, ali Bjelica odmah smanjuje rezultat na 31:24.

Ljut je trener Zvezde:

- Znate li na šta ličite? Nemojte neodgovorno da se ponašate, u odbrani i napadu - grbi Alimpijević.

Džonson osmim poenom donosi Cedeviti plus pet - 25:20. A, Zvezda ponovo gubi loptu, pa još jednu, a Džonson pogađa s druge strane za 27:20, a Alimpijević traži novi tajm-aut!  

Zvezda trenutno ima sedam izgubljenih lopti.

Igra se i dalje koš za koš. Feldinu je prvo ispala lopta ali je uspeo da poentira, da bi Džonson nakon faula Lazića sa linije za slobodna bacanja bio siguran. Onda Katić krade loptu u Musa laganim poenima  tera Alimpijevića da traži tajm aut. Cedevita vodi 23:20.

aba-liga. com

Prva četvrtina:

Musa i Džonson donose preokret Cedeviti, a Janković promašuje za tri poena, i domaćin posle 10 minuta vodi 19:18.

Dobrić je bio polovičan sa linije za slobodno bacanje, pa sjajno zakucavanje Džonsona s druge strane, na koje Ročesti uzvraća trojkom. Zvezda ide na 17:14.

Cedevita je prišla na dva poena, ali Dobrić vodi srpskog šampiona na 13:8, ipak Krušlin sa penala smanjuje minus na 13:10.

Nikols je smanjio na 6:4, ali Lesor ubacuje lepe poene i idu crveno-beli na 8:4.  Feldin pogađa posle prodora, pa izlazi iz igre zbog krvarenja na licu, a Lazić briljira u odbrani, zaustavio je Ukića. Zvezda drži prednost 10:6

Cedevita je povela, ali Bjelica ubacuje trojku, potom i Ročesti dodaje jednu i crveno-beli idu na 6:2. 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija