• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

24.10.2017

20:22

(FOTO) RUSI PREJAKI ZA ZVEZDU! Crveno-beli izdržali samo 20 minuta u Moskvi!

Crvena zvezda

(FOTO) RUSI PREJAKI ZA ZVEZDU! Crveno-beli izdržali samo 20 minuta u Moskvi!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u Moskvi od Himkija rezultatom 85:78 u trećem kolu Evrolige

Najefikasniji u ekipi Zvezde bio je Milko Bjelica sa 15 poena, Džejms Feldin je dodao 14, dok je jedan manje postigao Tejlor Ročesti, a Matijas Lesor dodao 12. U ekipi Himkija istakao se Džejms Anderson sa 24 poena, a Aleksej Šved dodao je 18.

Himki je tako posle trećeg kola zadržao maksimalan učinak, dok Zvezda ima jednu pobedu i dva poraza, u narednom kolu, već u četvrtak, igra s Makabijem.

Zvezda je pre svega dobrom igrom u napadu, ali i solidnim izdanjem u odbrani u prvoj četvrtini nadigrala Himki. Raspoloženi su bili Feldin sa 12 poena i Bjelica, pa su crveno-beli u jednom trenutku vodili i sa devet poena (27:18).

Himki je u drugoj četvrtini uspeo da uhvati priključak, prvo je izjednačio na 35:35, a potom i preokrenuo na 43:42, ali je Zvezda poenima Nikola Radičevića sa linije za slobodna bacanja pet sekundi pre poluvremena došla do prednosti.

Zvezda je poenima Bjelica na samom početku treće četvrtine došla da prednosti od 46:43, ali je i nastavku usledio veliki pad. Nedostajalo je koncentracije i pravih rešenja u napadu, dok je Himki s druge strane igrao znatno bolje i agresivnije, čvršće u odbrani nego u prvih 20 minuta.  Proradio je Šved, koji je pokrenuo svoj tim. Serijom 17:4 na polovini deonice vodili  su Rusi 60:48. 

Zvezda je u nastavku uspela da dođe na sedam poena zaostatka, ali su domaćini brzo vraćali dvocifrenu prednost. Imao je Himki odgovor na svaki Zvezdin potencijalni povratak u igru. 

Zvezda je u finišu ponestalo koncentracije u napadu, što je Himki iskoristio i poenima iz kontre rešio utakmicu.


HIMKI - CRVENA ZVEZDA 85:78 (20:28, 23:16, 21:11, 21:23)

Dvorana: "Mitišč areni". Sudije: Migel Perez, Spiros Gontas, Amit Balak. 

HIMKI: Robinson 9, Šved 18, Vjalcev , Zajcev 2, Marković 10 (5as, 5sk), Monja, Gil 6, Todorović , Zubkov 2, Anderson 24 (5sk, 3as), Dženkins 6, Tomas 8 (10sk

ZVEZDA:Radičević 9, Davidovac, Lazić 2, Lazarević , Antić 6, Dobrić 3, Feldin 14, Janković , Ročesti 13 (5as), Lesor 12 (8sk), Jovanović 4, Bjelica 15 (5sk).

 

TOK MEČA: 

 

Četvrta četvrtina:

Kraj! Pobeda Himkija 85:78

Ročesti iznuđuje prekršaj, kojim Himki ispunjava bonus. Barcokas traži tajm-aut. Do kraja meča 60 sekundi.

Marković krade loptu Zvezdi, Robinson istrčava kontru i zakucava. Alimpijević traži tajm-aut, posle serije domaćih 5:0 - 83:74.

Šteta, faul Lazića, Anderson ima tri slobodna bacanja i Himski sada ide na 81:74. Do kraja meča 2.14.

Crveno-beli prilaze na šest poena posle trojke Bjelice - 78:72. Bravo Lesor! Promašio je Radičević ali Lesor popravlja stvari i dovodi Zvezdu na 78:74.

Priđe Zvezda ali Himki uzvrati trojkom -  78:69. Nikako crveno-beli da se vrate u meč.

Ukrao je loptu Lazić pa konačno poentira Feldin, a Radičević nastavlja seriju Zvezde od 6:0 koja prilazi Himkiju na 75:69.

Plus 12 za Himki 75:63 nakon trojke Andersona, Feldin s druge strane nije bio precizan, pa ne pogađa Dženkins.

Tomas i Šved donose Rusima opet dvocifreno vođstvo od 72:61, pa Alimpijević reaguje tajm-autom.

Opet Nikola Jovanović. Zvezda je sada na 64:59. Serija gostiju 4:0. Tomas izvodi penale - oba puta pogađa, pa poentira Šved ali uzvraća Ročesti. Himki i dalje vodi 68:61.

Lepi prvi poeni Jovanovića na utakmici - 64:57, crveno-beli su na sedam poena minusa.

Euroleague.net

Treća četvrtina

Treći uzastopni promašaj Šveda za tri poena. Neće odustati dok ne uđe! Na kraju postiže za dva i stavlja tačku na četvrtinu - 64:55.

Pokušao je Šved za tri i promašio, pokušao je ponovo i opet promašio, ali Antić pogađa prvu trojku  i Zvezda smanjuje na 62:55.

Lesor konačno poentira u smanjuje na 60:50. Ali, domaćin održava dvocifreno vođstvo. Ostaje 10 poena minusa i nakon poena Ročestija - 62:52. 

Polovina četvrtine, a crveno-beli su ubacili samo 4 poena. Serija domaćina 17:4.

Nastavljaju Rusi da pune koš Zvezde, imaju 12 poena više -60:48. Alimpijević traži tajm-aut.

Sjajan prodor Lazića, pa promašuje Radičević, a Šved vodi Himki na 53:48. Novi laki poena Šveda koji ubacuje svoj 14 poen, a Robinson zakucava i donosi Himkiju 10 poena više - 58:48. Ne straju Rusi! 

Žestoko su otvorili drugo poluvreme domaćini. Serijom od 8:0 preko Šveda, Andersona i Robinsona preokrenuli rezultat na 51:46 i naterali Alimpijevića da traži tajm-aut.

Euroleague.net

Druga četvrtina:

Marković je sa penala preokrenuo rezultat u korist domaćina. Dobra finta Radičevića i iznuđen faul Dženkinsa! Radičević dobar i Zvezda vodi 44:43 na kraju prvog poluvremena.

Bjelica je fauliran u šutu za tri poena. Konačno, Bjelica ubacuje sva tri sa penala, a Anderson dovodi Himki na samo jedan poena minusa - 42:41.

Trojkaaaa! Ročesti vraća Zvezdi vođstvo, međutim, ekspresno uzvraća Dženiks - 38:38. Neverovatno, Ročesti opet polovičan sa linije za slobodna bacanja- 39:38. Zvezda nije pogodila četiri uzastopna slobodna bacanja.

Imala je Zvezda šansu da se ponovo odlepi, pošto je Bjelica iznudio faul, a onda je Barcokas zaradio tehničku grešku. Ali, Bjelica i Ročesti su promašili tri slobodna bacanja, a Feldin u dodatnom napadu promašio šut za tri poena. Ostaje 35:35.

Feldin ne daje trojku, ali Dženkins ne greši, poravnava rezultat i tera Alimpijevića da traži tajm-aut- 35:35. Ovo su prvih evroligaških poena za Čarlsa Dženkinsa!

Zvezda se odbranila, ali su potom promašili Bjelica i Lesor, koji se brzo iskupio. Drži Zvezda vođstvo - 35:30.

Himki bez koša preko dva minuta! Ali, onda trojkom Marković i Zubkov posle kontre smanjuju minus na 33:30.

Solo prodor Radičevića koji postiže prve poene. Sjajan Lazić u odbrani, Šved ostaje bez poena, pa Radičević na drugoj strani ide na liniju za slobodna bacanja. Tajm-aut traže domaćini. Radičević sa penala povećava crveno-belima vođstvo 33:25.

Nekoliko promašaja na obe strane, a onda zakucavanje Lesora koji nakon asistencije Radičevića vodi Zvezdu na 30:25

Serija Himkija na startu četvrtine od 5:0 kojom prilazi na 28:25 i odmah Alimpijević traži tajm-aut 

aba-liga.com

Prva četvrtina: 

Feldiiiin! Treća trojka, njegov 11 poen i Zvezda vodi 24:18. Sada Pero Antić i prodoru. Crveno-beli idu na 27:18. Zvezda dobija prvu četvrtinu sa 28:20.

Rešetanje na obe strane. Nove dve trojke, prvo Feldin, pa Šved za Himki. Crveno-beli i dalje u prednosti 20:18.

Dva neiskorišćena napada na obe strane , pa Bjelica trojkom vodi crveno-bele na 17:12, ali Marković uzvraća istom merom - 17:15.

Dobriiiiić za tri i Zvezda opet vodi 14:11, onda pravi faul i šalje Šveda na liniju za slobodna bacanja. Polovičan je Šved, Himki je na 14:12.

Antić ne postiže trojku, ali Bjelica tu da popravi stvari, egal u Moskvi - 11:11.

Šved krade loptu Zvezdi, a Anderson poravnava rezultat na 9:9. Potom promašuju Lazić i Lesor, a Tomas donosi prvo vođstvo Himkiju 11:9.  Tajm-aut traži domaćin.

Lesor pogađa za 9:4, a Gil sada ne pogađa za Himki, međutim, Šved poentira u narednom napadu i smanjuje Himki na 9:6.

Sada domaćin pravi seriju od 4:0, dve akcije i dva zakucavanja Gila, ali Zvezda vodi 7:4. Gil pravi faul na Bjelici.

Lesor je zaustavio Tomasa, a Feldin na drugoj strani ubacuje prvu trojku i Zvezda ide na 7:0. Gil zaustavlja seriju Zvezde, a Bjelica na pogađa trojku. 

Feldin otvara meč prvim poenima za Zvezdu, domaćin nije iskoristio prvi napad, a onda je na drugoj strani poentirao Ročesti za 4:0. Dobar početak crveno-belih.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Žarkov Dragan

pre 6 godina

Nista Himki nije pokazao Zvezda im je sama poklonila pobedu katastrofalnim izvodjenjem slobodnih bacanja i brzopletom igrom sa mnogo izgubljenih lopti i odbrana losa.Tuga!\n

Vladimir Grobar

pre 6 godina

A sta mislis da je tek Himki pokazao?

misa

pre 6 godina

zasto covic ne preuzme sve i postane trener,dosta nam je njegove demagogije kako on sve zna ,ko mu veruje je sam kriv

pare

pre 6 godina

Covica samo pare zanimaju,zato ovog balavca postavio da vodi Zvezdu.Decko nema pojma.Centar visok fali,pley,odbrana nula.Ali Covic prodao sve,pa i Gudurica koji nam je trebao i te kako.Pucacemo tek,ako uskoro i derbi izgubimo,da menjamo nesto(Covica najpre).

Žarkov Dragan

pre 6 godina

U cemu je stvar kada sam u poruci napisao da Himki nije dobro igrao a Zvezda im je poklonila pobedu.\n

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17