• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

26.10.2017

10:43

NEMA NERVOZE U ZVEZDI ZBOG PORAZA! Čović: Imamo novog trenera i novi tim, račune ćemo sabrati u aprilu!

Crvena zvezda

NEMA NERVOZE U ZVEZDI ZBOG PORAZA! Čović: Imamo novog trenera i novi tim, račune ćemo sabrati u aprilu!

Podeli vest

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je da niko u klubu nije nervozan zbog nedavnih poraza u Evroligi i ABA ligi i da treba istrpeti novi stručni štab, kao što je bilo slučaj sa prošlim, pošto kako je naveo, radi kako treba

Zvezda je vezala dva poraza u ABA ligi prvi put posle par sezona, a izgubila je i dve utakmice u Evroligi, dok je pobedila Barselonu.

- Na sve što se događa gledam sasvim normalno, jasno smo rekli da Zvezda ide u novi ciklus i da to ne možemo da poredimo sa prethodnim godinama. Ovaj ciklus mogu da poredim sa početkom prošlog. Postoji određeni broj ljudi koji misli da bi to moglo ovako ili onako, njihovo je pravo da razmišljaju na taj način. Mi nemamo nikakvu nervozu, liga ide dalje, imamo 17 kola u ABA i 27 kola u Evroligi. Duga je sezona, april je daleko, biće još utakmica. Ovo je novi tim, potrebno je određeno vreme i strpljenje. I novi stručni štab treba da istrpimo kao što smo istrpeli prošli - rekao je Čović novinarima u Beogradu.

Zvezdu od ove sezone predvodi Dušan Alimpijević, a na pitanje kako mu deluje novi trener, Čović je odgovorio:  

Prognoze su bile da ćemo ove godine ostvariti jednu pobedu i Evroligi, a ja to volim, pošto ne možemo da razočaramo

Nebojša Čović, predsednik Zvezde

- Dobro. Zvezda je igrala izvanredno sve tri utakmice u Evroligi, u ABA je mogla i bolje. Imali smo ubitačni tempo koji je počeo 13. oktobra i takav raspored, dva derbija protiv Budućnosti i Cedevite. Sasvim dobro sve ide, stručni štab i trener rade posao kako treba. Treninzi su dobri kada se stigne da se trenira, više su bili u putu nego u salama - naveo je on.

Čović je rekao da je tim "napregnut sa aspekta finansija" i da za ekipu i za troškove "treba dobro da se potrudimo i oznojimo da obezbedimo sredstva".

On je naveo da tim nije "zatvoren", pošto broji 15 članova, a može da ih bude 20 i dodao da nije nezadovoljan navijačima, pošto Zvezda puni dvorane.

Čović je ocenio da se Zvezda ni u jednoj utakmici i porazima protiv Žalgirisa i Himkija nije obrukala i dodao da ga raduje što je pobeđena Barselona.

- Ekipa je mlada, ima 11 novih igrača, to nije alibi, igramo sa onima koje imamo. Prognoze su bile da ćemo ove godine ostvariti jednu pobedu i Evroligi, a ja to volim, pošto ne možemo da razočaramo - naveo je on.

Upitan o pisanju medija o dolasku Dorela Rajta, koji je na kraju otišao u Bamberg, Čović je rekada su to "pisanja bez odgovornosti".

- Hoće li se ti mediji izviniti i reći da su pisali zbog podizanja tiraža. Marko Kešelj uredno trenira, da li će igrati svaku utakmicu - verovatno neće. Voleo bih da mi igrači ne izostaju zbog povreda, kao (Nemanja) Dangubić. Na treneru i stručnom štabu je kojih 12 igrača će igrati i koju će imati minutažu - rekao je Čović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ćela

pre 6 godina

Da se ti pitaš ??? A ti , kako si pobegao iz ustanove ???

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija