• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

26.10.2017

20:51

(FOTO) OD OVOGA MOŽE DA SE RIKNE! Zvezda u poslednjim sekundama srušila Makabi u Areni!

Crvena zvezda

(FOTO) OD OVOGA MOŽE DA SE RIKNE! Zvezda u poslednjim sekundama srušila Makabi u Areni!

Podeli vest

U četvrtom kolu Evrolige košarkaši Crvene zvezde su posle velike drame savladali Makabi sa 87:84

Gubila je Zvezda od Makabija i 10 poena, ali su crveno-beli predvođeni Bjelicom i Ročestijem istopili minus, uveli utakmicu u dramatičnu završnici i nakon neviđene drame upisali drugi trijumf u Evroligi.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Ročesti sa 22 poena i pet asistencija, Feldin je ubacio 19 uz osam uspešnih dodavanja, dok je Bjelica imao 16.  Kod gostiju, Tomas je ubacio 28, a Pjer Džekson 14 poena,  Džona Bolden i Majkl Rol su ubacili po 11. 

Zvezda je povela 7:3, a onda su Izraelci uzvratili serijom 7:0 i preokrenuli na 10:7, a prednost su zadržali do kraja. Najviše problema crveno-belima su tokom prvog dela meča pravili izuzetno raspoloženi Tomas i Bolden.

Starsportphoto
 

Trojkama su Izraelci uzvraćali kada bi usledila opasnost od domaćina, kada bi se srpski šampion primakao na poen ili dva. Tomas je bio maksimalan za tri poena, ubacio je tri trojke iz tri pokušaja, dok je Bolden takođe tri puta bio precizan, ali iz šest pokušaja. Makabi je na kraju prvih 20 minuta imao 10 poena više - 49:39, iako je Zvezda tokom druge četvrtine nakon dve mini serije od 4:0 i 8:2 bila samo na poen od gostiju ali nije uspela da preokrene. 

Crveno-beli su tokom treće deonice nadoknadili 10 poena minusa i poveli. Početkom četvrtine crveno-beli su živnuli zahvaljujući Ročestiju, a Zvezda je serijom 5:0 došla na 54:52. Potom je na scenu stupio Bjelica, ubacio trojku pa ukrao loptu, a onda poentirao i preokrenuo rezultat, a potom trojkom doneo crveno-belima 62:61 pred poslednjih 10 minuta utakmice. 

Tokom poslednje deonice vodila se velika borba, smenjivali su se jedni i drugi u vođstvu. U završnici je viđena prava drama. Na minut i po pre kraja Zvezda je imala napad, a Ročesti je pogodio za 84:82. Makabi je u sledećem napadu pogrešio, ali i Zvezda ,da bi 35 sekundi pre kraja poentirao Džekson za 84:84.

Zvezda je krenula u poslednji napad, Bjelica je izblokiran, ali je lopta došla do Ročestija koji je prodorom  ispod ruke igrača ubacio za 86:84 na 15 sekundi do kraja. Makabi je imao napad za izjednačenje ili pobedu, Tomas nije ubacio trojku, Jovanović je na 4 sekunde pre kraja fauliran, ali je lopta bila sa strane. Zvezda je sačuvala loptu i odnela veliku pobedu. 

 

Starsportphoto


ZVEZDA - MAKABI 87:84 (19:24, 20:25, 23:12, 25:23)

Dvorana: Beogradska arena. Sudije: Luiđi Lamonika, Karlos Peruga, Ana Panter.


CRVENA ZVEZDA: Radičević 3, Davidovac, Lazić 1, Lazarević 3, Antić7, Dobrić 8, Feldin 19, Janković, Ročesti 22, Lesor 6, Jovanović 2, Bjelica 16.

MAKABI: Tomas 28, Rol 11, Kejn 4, Tajus 6, Dibartolomeo 2, Segev, Kol 4, Bolden 11, Parahuski 4, Zosman, Džekson 14.

 

TOK MEČA

Četvrta četvrtina:

Tomas promašuje šut za vođstvo Makabija. Faul nad Jovanovićem posle skoka, Makabi nije u bonusu. Aut za Zvezdu na četiri sekunde do kraja. Sada faul nad Lazićem, a sekund pre kraja kapiten "overava" pobedu - 87:84!

Ludnica u Areni, delije na nogama čekaju kraj!

Ročesti majstorskim prodorom doneo Zvezdi plus dva - 88:86! Neven Spahija je uzeo tajm-aut 15 sekundi pre kraja meča.

Poentira je Ročesti pa greši Džekson, Zvezda vodi 84:82. Šteta! Bjelica greši, ne poentira, a Makabi poravnava 84:84. Do kraja 35 sekundi!

Starsportphoto

Džekson donosi novo poravnanje u Areni, a Dibartolomeu pravi treću ličnu i menja ga Kejn. Rol pravi ličnu a Feldin ima tri slobodna bacanja. Ubacuje dva i Zvezda vodi 82:80. Dva minuta do kraja, Spahija traži tajm-aut!

Zvezda opet vodi, Dobrić je ubacio trojku,ali Tomas preokreće već u narednom napadu. Međutim, Ročesti se pita u Areni, Zvezda vodi 80:78. Do kraja meča 2:15!

Dva promašaja Lazića u nizu, a potom je zaradio faul. Džekson ima dva slobodna bacanja, maksimalan i gosti idu na 76:74.

Tomas vodi Makabi na 72:68, ali Pero Antić odmah uzvraća trojkom i smanjuje na 72:71. Opet je nerešeno u Areni 74:74, trojku je ubacio Feldin.

Ročesti vraća vođstvo, ali odgavara Tajus zakucavanjem za novi egal. Sada se jedni i drugi smenjuju u vođstvu, Ročesti ne ubacuje trojku pri vođstvu gostiju 70:68.

Četvrta trojka Tomasa, ali Feldin svojim 14 poenom poravnava rezultat na 64:64. 

Starsportphoto

Treća četvrtina

Još jedan trojka Bjelice i  Zvezda vodi 62:61 pred poslednjih 10 minuta igre.

Nastavlja Bjelica da muči goste, crveno-beli na poen minusa - 60:59. Šteta, Bjelica dobija četvrtu ličnu, a Tomas sa penala polovičan - 61:59 za Izraelce.

BJELICAAAA! Prvo je ubacio trojku, pa ukrao loptu za preokret Zvezde 57:56. Gosti ipak odmah preko Tajusa vraćaju prednost 58:56. Nema veze, Zvezda je u igri!

Sjajna odbrana Zvezde, greši Kol. Šteta, ne pogađa Feldini, ali ni Bolden, međutim, Tomas prekida seriju domaćina. Makabi ide na 56:52. Do kraja deonice 3:25.

Preko Antića i Ročestija koji ubacuje četiri vezana poena Zvezda dolazi na dva poena minusa - 54:52. Crveno-beli su  serijom 5:0 "obrisali" osam poena minusa. Probudile su se i "delije" u Areni.

Džekson odmah postiže trojku, ali usledio je ekspresan odgovor Feldina na drugoj strani. Ali, ne daju se gosti, Džekson novim poenima donosi vođstvo od 54:47.

Dva promašaja za tri pona jednih i drugih, a onda Ročesti i Bjelica trojkom smanjuju minus Zvezde - 49:44.

Starsportphoto

Druga četvrtina:

Tomas je ubacio treći trojku za "plus 10" Makabija (49:39) i stavlja tačku na prvo poluvreme.

Makabi ima najveću prednost, osam poena - 46:38.

Seriju Zvezde od 6:0 prekida Tomas za vođstvo Makabija 40:36. Lesor je primakao Zvezdu na dva poena, ali Kol i Rol s druge strane donose Makabiju šest poena više 44:38. Alimpijević reaguje, traži tajm-aut.

Dobrić postiže trojku, a i Rol s druge strane ubacuje za dva. Odlično, dva neiskorišćena napada Makabija, a Zvezda poenima Jovanovića i trojkom Ročestija dolazi na minus jedan - 37:36.

Parahovski siguran sa penala posle faula Jankovića - 32:28 vode gosti, a nakon greške Lesora poentira na drugoj strani Džekson i vodi Izraelce na 35:28.

Starsportphoto

Opet Ročesti, serija Zvezde 4:0 i Spahija traži tajm-aut. Makabi ima samo dva poena više, 30:28.

Antić je dobio nesportsku grešku, izuzetno je sada nervozan as Zvezde. Ročesti je ubacio prve poene, pa onde poentira i Lesor uz dodatno bacanje. Izvukla se Zvezda, Jovanović hvata promašaj sa bacanja.

Veliki broj faulova prave košarkaši Zvezde na startu druge četvrtine, pa su ispunili bonus za manje od dva minuta.

Lazarević pravi drugi faul, a Izraelci sa penela idu na plus pet - 27:22.

Bjelica pravi treću ličnu grešku. Dobra sada odbrana Antića, ne pogađa Tajus, a onda ni Antić za tri poena. 

Stefan Lazarević je izgurao Tomasa, poentirao  i uz faul i doveo Zvezdu na 24:22. Potom je napravio faul.

Starsportphoto


Prva četvrtina: 

Novi poeni raspoloženog Tomasa, a Feldin stavlja tačku na prvih 10 minuta meča. Gosti vode 24:19.

Šest poena više ima Makabi 16:10, s druge strane ne pogađaju Janković i Feldin. Dobrić je smanjio sa penala, a onda se Antić samo što je ušao upisao trojkom. Međutim, onda Makabi ubacuje dve vezane trojke, precizni su bili Bolden i Tomas i gosti vode 22:16.

Posle pauze Feldin trojkom poravnava rezultat  na 10:10, ali nažalost Bolden uzvraća istom merom - 13:10 za goste. 

Serija Makabija 7:0. Tajm-aut traži Alimpijević.

Starsportphoto

Feldiiin! Kakva rampa Feldina, ali na kraju Izraelci preko Dibartolomeua ipak poravnavaju na 7:7. Dva puta loptu gubi Bjelica, a Bolden preokreće na 10:7.

Bjelica prvom trojkom vodi Zvezdu na 5:2. Gosti su smanjili sa penala, ali Feldin postiže svoj četvrti poen i crveno-beli vode 7:3.

Džekson postiže prve poene za goste, a Lazić briljira u odbrani, naterao je Džeksona na dve lične, da bi potom Feldin poravnao rezultat 2:2. 

- U Areni je nešto više od 10.000 navijača Zvezde, ali su i ovog puta nadglasali himnu Evrolige!

- Slaba poseta u Areni!  Gornji prsten je prazan.

- Evo kako izgleda parket u Areni! 

 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija