• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Stevanović

09.11.2017

07:04

ZVEZDA DOVODI TROJICU! Informer otkriva koji su igrači na meti crveno-belih za zimski prelazni rok!

Crvena zvezda

ZVEZDA DOVODI TROJICU! Informer otkriva koji su igrači na meti crveno-belih za zimski prelazni rok!

Podeli vest

Crvena zvezda će u predstojećem prelaznom roku učiniti sve da angažuje Milana Jevtovića iz Rozenborga, Mirka Ivanića iz BATE Borisova i Dominika Dingu iz Urala, saznaje Informer

S druge strane, klub bi u januaru mogli da napuste stranci Mičel Donald, Gelor Kanga i Ričmond Boaći. 
Donaldu i Kangi ugovor ističe narednog leta, tako da je zimski prelazni rok poslednja prilika da crveno-beli bar nešto zarade na njima.

Boaćiju, međutim, ugovor važi do 2020, tako da može da ide samo u slučaju ozbiljne ponude. U Zvezdi očekuju da za njega dobiju najmanje šest miliona evra, a interesovanje za reprezentativca Gane zasad su pokazali kineski Šangaj Šenhua, belgijski Anderleht i engleski Everton.

Pristojne ponude

Na "Marakani" su izuzetno zadovoljni onim što su ovi stranci doneli timu. Ipak, deluje da se svako od tih igrača pomalo zasitio, Donald i Kanga imaju ugovore do narednog leta i sad je idealna prilika da budu prodati. Prema rečima našeg izvora, čim stigne dobra ponuda, slobodni su. 

Profit od transfera 10.000.000 evra

Fudbalski klub Crvena zvezda zaradio je 10.000.000 evra na prodaji igrača, a od toga je najviše inkasirano od prelaska braće Ivana i Luke Ilića u Mančester siti (5.000.000 evra). Osim njih, crveno-beli su zaradili 1.300.000 evra za Srđana Plavšića, 2.000.000 evra za Mihaila Ristića, za Filipa Manojlovića 1.200.000 evra i 500.000 evra za Džona Ruiza. 

- Mnogo je svako od njih dao klubu, a klub im je vratio, jer je svima sad u Ligi Evrope porasla cena. Sigurno ćemo za njih imati pristojne ponude i mogu da idu. I njima je potrebno novo iskustvo, a i Zvezdi sveža krv. Naravno, nećemo ih se odreći po svaku cenu. Uostalom, sad je i njima lepo, jer igraju Evropu - objasnio je naš izvor.

Istovremeno, u Zvezdi već imaju spreman spisak sa zamenama, a prioritet su igrači sa srpskim državljanstvom. Naravno, poželjno je da imaju iskustva na međunarodnoj sceni, jer se na "Marakani" nadaju da će i na proleće igrati u Evropi.

- Dinga, Ivanić, Jevtović, sve su to igrači sa srpskim pasošem i inostranim iskustvom. Ne bi zauzimali mesto strancima, a mogli bi mnogo da doprinesu. Interesantni su nam, ali još ćemo razmatrati. Na kraju ćemo izabrati najbolje rešenje - zaključio je naš izvor. 

O potencijalnim pojačanjima govorio je i generalni direktor kluba Zvezdan Terzić. Prema njegovim rečima, Zvezda će dovoditi samo igrače koji zadovoljavaju niz uslova. 

- Nije nama u januaru potrebno 100 igrača. Doći će samo oni za koje procenimo da su dovoljno kvalitetni za Crvenu zvezdu. Ne mislim samo igrački, već i ljudski, karakterno. Moraju da znaju da igraju pod pritiskom, pred punim tribinama. Ovde je drugačije nego u nekim drugim klubovima u kojima su možda ti igrači bili. U Zvezdi, ako od 20 utakmica ne dobijete 19, vi ste u problemu. Nema mnogo mesta radovanju prethodnom uspehu - jasan je Terzić.

Povećane plate

Ove sezone klub je dosta zaradio od transfera i takmičenja, pa su povećane plate domaćim igračima, što nekima može biti i motiv više da dođu na "Marakanu".

- Prvi put smo probili granicu od 10.000 evra mesečno za platu domaćih igrača. Svim domaćim igračima sad smo dali po 15.000 evra, plus dobre bonuse. Dakle, godišnju platu od 180.000 evra u ovom trenutku ima najplaćeniji igrač sa srpskim pasošem - zaključio je Terzić.
 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija