• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nedeljnik

10.11.2017

07:00

ZVEZDAN TERZIĆ OTVORIO DUŠU: Kokeza je sramota! Predsednik FSS je iz VRTIĆA OTIŠAO NA FAKULTET!

Crvena zvezda

ZVEZDAN TERZIĆ OTVORIO DUŠU: Kokeza je sramota! Predsednik FSS je iz VRTIĆA OTIŠAO NA FAKULTET!

Podeli vest

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Slaviša Kokeza trebalo bi da se stidi što je iz vrtića otišao na fakultet, poručio je u intervjuu za "Nedeljnik" generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić

Generalni direktor Crvene zvezde je istakao da sa Kokezom nema ličnih problema, ali da mu neće oprostiti što je radio na štetu Zvezde utičući direktno da crveno-beli ostanu bez titule 2017. godine, a sve to iza leđa predsedniku države Aleksandru Vučiću.

Pored sukoba sa Kokezom, Terzić je pričao i o smeni selektora Slavoljuba Muslina, čudu koje je na "Marakani" napravio trener Vladan Milojević, ali i poznanstvima sa ljudima sumnjivih biografija.

O SLAVIŠI KOKEZI

- Zvezdu opstruišu na putu ka vrhu, a sve to Aleksandru Vučiću iza leđa. Tu direktno mislim na Slavišu Kokezu, sa kojim nemam lični problem. Čak smo bili u prijateljskim odnosima početkom mog mandata u Zvezdi. Nisam ja oterao Kokezu iz Zvezde, već navijači. Uspesi kluba poklopili su se sa njegovim odlaskom i tada mu je proradila sujeta. Nemam ni danas problem sa njim, iako mu kao navijač neću oprostiti titulu od prošle godine. On nema osećaj ni za fudbal ni za ozbiljan sistem. Preskočio je mnogo stvari. Svi smo nekad bili mali, išli u vrtić, osnovnu školu, srednju školu, na fakultet, prošli nešto u životu. Nije sramota biti mali, sramota je ići iz vrtića na fakultet.

O NAVIJAČIMA

Navijači Zvezde su ozbiljna snaga. Naravno da ne gledamo sve na isti način i da njihove emocije prevladavaju. Imali smo nesporazume, ali oni dolaze iz njihove velike ljubavi prema klubu i mog profesionalnog stava, a to dvoje se često sudara. Moramo da osluškujemo šta kaže tribina, ali odluke donosimo s profesionalne tačke gledišta. Tribina je 2015. godine tražila odlazak kompletne uprave, uključujući i mene, ali sam spletom okolnosti ostao.

O VLADANU MILOJEVIĆU

- Ove godine smo krenuli težim putem - novi trener, novi sportski direktor. Očigledno je Milojević dobro poslagao stvari i ima ogroman uticaj na rezultate. Što kaže grčka poslovica: bolje je da jedan lav vodi 11 magaraca, nego da jedan magarac vodi 11 lavova. Uloga lidera je mnogo bitna, ali potrebno je da se slože kockice. Ovde imamo lavove i na klupi i na terenu.

O ALEKSANDRU VUČIĆU

- Vučić me je doveo u Zvezdu. Godine 2013. pozvao me je u kabinet i rekao: "Terza, ti si jedini čovek koji može da vodi Crvenu zvezdu". Da nije doveo mene, Zvezda bi verovatno išla nekim drugim putem. Možda boljim, možda gorim, ali zato što je doveo mene, Zvezda ide ovim putem. Kad je tribina ustala protiv kompletne uprave, govorio je: "Terza, moraš da ostaneš, ti jedini možeš ovo da radiš". Svestan je ludila i ambijenta u kojem živimo. Pazite, formalno je mene doveo Upravni odbor Zvezde, ali naravno da najmoćniji čovek u zemlji može da kaže: "Ja cenim tog i tog, ali razmislite da li biste ga doveli".

O KRIMINALCIMA U FUDBALU

- Došao sam u OFK Beograd za direktora 1997. godine, pravo iz kopački, a deset godina kasnije predstavljen sam kao čovek koji je povezivan sa mnogim negativnim pričama. Mene je dotadašnji predsednik kluba Srdan Andrejević, inače načelnik Državne bezbednosti Beograda, Srbije i Jugoslavije, pripremao da preuzmem klub. Imali ste Zvezdu i Partizan sa Mirkom Marjanovićem i Tomicom Raičevićem. Sartid je vodio Duško Matković, potpredsednik SPS, Vojvodinu Živko Šokolovački iz JUL, u Spartaku je bio Kertes, direktor Carine, sa svim crnim parama Srbije. Budućnost je vodila Vlada Crne Gore, Sutjesku Brano Mićunović, Zetu Rajo Božović, Milicionar Vlajko Stojiljković i Rođa Đorđević, zatim ste imali Arkanov Obilić, Železnik Juse Bulića i Zvezdaru Trojke. Svi su bili moćni ljudi, a onda se pojavio neki mali Terzić. Bila su nezgodna vremena, morao sam odlično da naučim da plivam sa krokodilima oko sebe.

O ARSENALU

Ljudi sa strane su drugačije gledali prečku Vujadina Savića na "Emiratima" nego ja, jer profesionalci su fokusirani na rezultat. Sutradan sam pomislio: eto, prečka je sprečila snimanje filma "Munje 2".

O SLAVOLJUBU MUSLINU

- Smeniti selektora koji je otišao na Svetsko prvenstvo jeste neuobičajen potez, ali duboko sam nezadovoljan kako je Srbija igrala kroz kvalifikacije. Sa ovom formacijom i ovim sistemom nisam očekivao ništa na Mundijalu. Naravno, sad je ključna stvar - ako skinete neki kaput, morate da obučete bolji. Utisak je da je Srbija skinula kaput i ostala gola na hladnoći. Sad su reprezentaciju poslali na turističko putovanje sa v. d. selektorom koji ih sigurno neće voditi u Rusiju. Mnogo je tu autogolova.

O BRANU MIĆUNOVIĆU

- Brana Mićunovića ne doživljavam kao prijatelja, već kao člana porodice. I on mene. To je najmudriji, najinteligentniji čovek kog sam ikad sreo u životu. Čovek koji ima izgrađen sistem vrednosti, drugačiji od ostalih. Čast i kodeks su kod njega na najvišem nivou. Ali njegov uticaj na Crvenu zvezdu je nikakav, niti on ima takvih aspiracija. To može da imputira samo neko ko je zlonameran.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
dejan

pre 6 godina

Dok si sa Kokezom svaki dan rucao u Fransu nije ti smetala njegova " strucna sprema ", bili ste kao nokat i meso. Sto ste ga uopste izabrali sa predsednika FSS ako je covek nepismen, kako ti to tvrdis....mozda je po tvojim kriterijumima to tacno obzirom da si ti Dr.....

Krcun ubio vise Srba nego svi

pre 6 godina

Terza priča o nečijem fakultetu ha,ha,ha

Amater

pre 6 godina

OVA POSLOVICA NIJE PRIKLADNA ZA OVAJ INTERVJU,KAKO GOD TI MISLIO NEKOGA SI NAZVAO MAGARCEM.DZABA TI FAKULTET ILI TI MISLIS DA SU FUDBALERI MAGARCI.

Galileo

pre 6 godina

Ono kada Terzic deli moralne pridike. Dalje ne moze u glib ovo drustvo, kada se ovakvim tragi likovima daje ovoliko prostora, a da ne pominjemo cinjenicu da seta slobodan. Vucic je znao da samo on moze da vodi Zvezdu, jer zaista je malo tako i toliko moralno osakacenih osoba kao sto je Zvezdan Terzic. U CZ-u plakao da ga puste, jer ce u suprtonom umreti, pa ucinjeno dobro delo zloupotrebio za bekstvou Ameriku, gde polupismen upisuje studije. Dakle, bolje iz vrtica na studije, nego iz CZ-a.

pana

pre 6 godina

Svaka čast Brani, samo mi nije jasno odakle ti glodaru u tom okruženju

jov

pre 6 godina

nisu to samo u fudbalskom savezu sa pola osmoljetke, takvih kadrova ima u svim sferama našeg društva , pogotovo u jkp i državnoj upravi... Treba isterati te kadrovike!

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija