• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

01.12.2017

10:15

(VIDEO) ZVEZDA SRUŠILA "KRALJA" USRED MADRIDA! Antić trojkom doneo veliku pobedu srpskom šampionu!

Crvena zvezda

(VIDEO) ZVEZDA SRUŠILA "KRALJA" USRED MADRIDA! Antić trojkom doneo veliku pobedu srpskom šampionu!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su fantastičnu pobedu nad Realom usred Madrida u 10. kolu Evrolige - 87:83! Veliki trijumf crveno-belima doneo je Pero Antić trojkom sedam sekundi pre kraja

Kakvo veče za crveno-bele! Tamo gde se malo ko nadao da mogu, košarkaši Crvene zvezde napravili su senzaciju i na pleća oborili španskog "kralja".

Trenutak odluke dogodio se u poslednjih 10 sekundi, kada je kod vođstva crveno-belih od jednog poena, Luka Dončić izgubio loptu, a u kontri je Pero Antić pogodio trojku i tako stavio tačku na meč.

Zvezda je potpuno zaslužila pobedu, jer je vodila u tri četvrtine meča. Ubacili su igrači srpskog prvaka čak 16 trojki, a domaćem timu su dozvolili samo pet ofanzivnih skokova.

Pogotovo u trećoj četvrtini Real nije imao nikakvo rešenje za odbranu Zvezde, mučio se u napadu, a prednost tima koji vodi Dušan Alimpijević je rasla do 13 razlike.

Real je u poslednjoj četvrtini uspeo da stigne prednost srpskog tima, čak i da dođe do izjednačenja, ali su u samom finišu crveno-beli imali jače živce i upisali treću pobedu u Evroligi u ovoj sezoni.

REAL MADRID - CRVENA ZVEZDA 83:87
(24:19, 15:27, 19:21, 25:20)

Dvorana: "Vizink centar". Sudije: Hristodulu, Lotermozer, Pastušjak.

REAL MADRID: Kozer 8, Rendl 3, Fernandez 10, Radončić, Dončić 20, Mačulis, Rejes 8, Kampaco 5, Justa 3, Kerol 12, Tavareš 4, Tompkins 10.

CRVENA ZVEZDA: Radičević, Dangubić 6, Davidovac 7, Lazić 3, Antić 11, Dobrić 10, Feldin 10, Janković, Ročesti 18, Lesor 6, Jovanović, Bjelica 16.

TOK MEČA:

ANTTIIIIIĆĆĆĆ!!! Trojka sedam sekundi pre kraja! Zvezda vodi 87:83! Pobeda je na dohvat ruke!


Davidovac je ubacio jedno od dva bacanja (82:81), a onda je dobio još jednu šansu da ode na bacanja i ovog puta je bio siguran u oba slučaja! Zvezda ima tri poena prednosti na 1:15 pre kraja - 84:81.

Čeka nas dramatičan finiš! Real je stigao do izjednačenja (81:81), ostalo je koji sekund manje od dva minuta do kraja!

Džejsi Kerol ubacuje u trojku, pošto je ostao potpuno sam i na 3:30 pre kraja Real je smanjio zaostatak na četiri poena - 79:75. A, Rudi Fernandez sa bacanja dodaje još dva poena za Real - 79:77.

Dangubić za tri poena! Ne da Zvezda prednost - 73:69. I PONOVO Dangubić trojka! Idu crveno-beli na 76:69, odbili su nalet Reala i naterali Madriđane da uzmu tajm-aut.

Samo poen prednosti za crveno-bele posle pogotka Kerola (67:66). I najzad! Ročesti! Trojka Amerikanca, da se prekine serija Reala i da se malo utiša publika - 70:66.

Poslednju četvrtinu otvorio je Rudi Fernandez trojkom, kojom je smanjio na 67:61. I u sledećem napadu trojku ubacuje i Džejsi Kerol, pa vođstvo Zvezda za manje od minut je palo na tri poena - 67:64.


Treća četvrtina:

Dobila je Zvezda i treću četvrtinu! Davidovac je poentirao tri sekunde pre kraja za vođstvo od 67:58!

Pokušavaju Španci da maksimalno ubrzaju igru, Rendl je prvi put na terenu i odmah je pogodio trojku, ali Dobrić odgovara za dva i drži 65:54 za srpskog prvaka.

Antić pogađa trojku! Zvezda dominira usred Madrida, ima sjajnih 60:47! Real je potpuno haotičan u napadu, gotovo bez ikakve igre!

Trojka Ročestija odmah posle tajm-auta, u četvrtoj sekundi napada - 55:47. A, onda zakucava Bjelica! Vraća se Zvezda na "+10" - 57:47.

Šest vezanih poena Reala, prilično lakih, četiri su bila iz kontre, tek prednost Zvezde se istopila na 52:47.

Krenulo je drugo poluvreme sa tri trojke: prvo je ubacio Real, a onda Feldin dve za Zvezdu - 52:41! Jedanaest razlike vode crveno-beli!

Druga četvrtina:

Najefikasniji igrač kod Zvezde je Ročesti sa 12 poena, dok je Bjelica ubacio 11. U Realu Dončić je ispred ostalih sa 12 poena.

Ročesti neverovatnim pogotkom, možda i uz faul, donosi Crvenoj zvezdi vođstvo na poluvremenu od 46:39!

Trojka Lazića iz ugla! Prednost crveno-belih porasla je na pet poena - 39:34.

Ročesti je ubacio sedam uzastopnih poena za Zvezdu - 36:32.

Odlično se drži Zvezda, Ročesti je pogodio u solo prodoru da smanji na 32:31, a onda je posle osvojene lopte pogodio ponovo i to uz faul, za vođstvo srpskog tima od 34:32!

Drugi faul u napadu Rejesa, udario je u lice Lazića (30:27).

Ne da se Zvezda! Posle faula Rejesa u napadu, Dobrić je pogodio trojku i smanjio na 28:27.

Kerol poenima iz rolinga diže vođstvo Reala na 28:21. A, Bjelica pogađa treću trojku i to je njegovih 11 poena - 28:24.

Prva četvrtina:

Slovenački vunderkind nastavlja da sipa! Luka Dončić je ubacio novu trojku i došao do 12. poena, a Real vodi 24:19. To je i rezultat prve četvrtine.

Novim poenima Dončića, a onda i polaganjem Kerola posle kontre, Real je okrenuo sa 21:19.

Trojka Dončića na koju odmah odgovara Antić istom merom, Zvezda i dalje vodi - 19:17.

Dva poena Tompkinsa posle odbitka, pa zakucavanje Dončića iz kontre, tek Real je izjednačio na 14:14, a Zvezda sada traži minut predaha.

Druga trojka iz trećeg pokušaja za Milka Bjelicu - 14:10.

Serija Zvezde 6:0 krunisana trojkom Bjelice samo što je Dončić ušao u igru, vođstvo crveno-belih 11:8, a Madriđani su uzeli tajm-aut.

Lesor je pogodio jedno od dva bacanja - 8:6 posle četiri i po minuta igre.

Tompkins je ušao u igru i pogodio drugu trojku Reala - 8:5.

Tavares je ubacio prve poene na utakmici, a odgovorio je Ročesti trojkom za vođstvo Zvezde - 3:2.

Po dva neiskorišćena napada na obe strane na početku utakmice. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija