• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

08.12.2017

17:16

(VIDEO) ZVEZDA ISPISALA ISTORIJU UEFA! Crveno-beli uradili nešto što niko nikada nije!

Crvena zvezda

(VIDEO) ZVEZDA ISPISALA ISTORIJU UEFA! Crveno-beli uradili nešto što niko nikada nije!

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde ušli su u istoriju UEFA takmičenja kao prvi klub koji je od 1. kola kvalifikacija stigao do nokaut faze

Crveno-beli su u četvrtak uveče pobedili Keln 1:0 golom Slavoljuba Srnića i tako obezbedili drugo mesto koje ih je odvelo u šesnaestinu finala Lige Evrope.

- Čujem da smo jedini koji su krenuli iz prvog kola, a prošli u nokaut fazu. To je zaista lepo. Nije bilo lako, bili smo autsajderi, imali smo tešku grupu, ali uspeli smo. Uspeh posvećujem svima u klubu, upravi koja čini da neometano radimo, svim zaposlenima, omladinskoj školi. Apsolutno smo zaslužili ovo - rekao je posle utakmice protiv Kelna trener Zvezde Vladan Milojević.

Dok crveno-beli čekaju žreb, koji je zakazan za ponedeljak, nije zgoreg podsetiti se puta koji su izabranici Vladana Milojevića prešli od 29. juna, kada su odigrali prvi evropski meč u ovoj sezoni.

Nikada ranije Zvezda nije počela kvalifikacije za neko evropsko takmičenje, a tog 29. juna pobeđena je Florijana sa 3:0, dok je u revanšu 6. jula bilo 3:3.

Drugo kolo kvalifikacija donelo je dvomeč sa Irtišom. Prvi meč u Kazahstanu završen je remijem, a u revanšu je Zvezda slavila sa 2:0.

U trećem kolu su usledili mečevi sa praškom Spartom. Posle 2:0 u Beogradu, Zvezda je slavila i u gostima (1:0) i tako obezbedila plej-of. A tamo je čekao Krasnodar.

Posle poraza od 3:2 u Rusiji, tinjala je nada da bi crveno-beli mogli da se domognu grupne faze Lige Evrope, prvi put posle 10 godina.

U Beogradu je posle velike drame bilo 2:1 za Zvezdu, i crveno-beli su zbog gola više u gostima prošli u grupnu fazu.

Žreb je ekipi iz Ljutice Bogdana dodelio Arsenal, Keln i BATE Borisov.

Na startu grupne faze Zvezda je kod kuće remizirala sa BATE Borisovim - 1:1.

Usledila je velika pobeda na gostovanju Kelnu i onaj projektil Boaćija (1:0).

Potom dvomeč sa Arsenalom - poraz u Beogradu (1:0) i remi bez golova na "Emirejtsu".

U petom kolu još jedan remi bez golova, ovoga puta na gostovanju BATE Borisovu.

I na kraju - pobeda koju su navijači Zvezde čekali četvrt veka - ona koja je na "Marakanu" vratila evropsko proleće!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
straja

pre 6 godina

Uspeh jeste,mozda i veliki.....ali ZVEZDA treba i mora bolje....Ipak bih voleo da se manje slavi a da se radi jos bolje i jos vise na podizanju kvaliteta.Klub zvezdine istorije mora bolje.....nadam se i zelim to!!!

popovic zoran

pre 6 godina

Gospodo iz informera ima li u vasem listu mesta za PARTIZAN ili samo zvezda

AS

pre 6 godina

KOMENTAR TI NIJE NA MESTU. POSLE VAŠE POBEDE I PLASMANA DALJE, SAMO SU O VAMA PISALI. SADA SU OVO DANI I ZA NAŠU RADOST. POSLE ONIH 4:1 ŠTA BI PISALI O VAMA. NEMOJ BITI SEBIČAN. PUSTI I DRUGE DA SE RADUJU A IMAJU I ZAŠTO.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija