• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

15.12.2017

19:53

ZVEZDA SE VRATILA IZ MRTVIH! Spektakularan povratak crveno-belih serijom 17:0 za treću pobedu u nizu!

Crvena zvezda

ZVEZDA SE VRATILA IZ MRTVIH! Spektakularan povratak crveno-belih serijom 17:0 za treću pobedu u nizu!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde nakon drame u završnici meča pobedili su u 12. kolu Evrolige Valensiju rezultatom 86:82 

Crvena zvezda je bila u minusu 13 poena tokom poslednje deonice, a onda je predvođena Perom Antićem, Džejmsom Feldinom i Dejanom Davidovcem napravila nemilosrdnu seriju od 17:0, odnosno ukupnih 27:10 za veliku pobedu, treću u nizu u Evroligi.  Zvezda je popravila skor na 5-7 i učvrstila se u sredini tabele uoči gostovanja Mornaru iz Bara i Fenerbahčeu

Fenomenalnu partiju pružio Feldin sa 26 poena, pet asistencija i tri skoka, Tejlor Ročesti je dodao  13 poena, a Pero Antić 10 i imao i četiri uhvaćene lopte, dok je devet poena dodao Nemanja Dangubić.  U Valensiji najbolji je bio Fernando San Emeterio sa 17 poena, Tibor Plais imao je 13 i sedam skokova, dok je Alberto Abalde ubacio 12. 

Bilo je potrebno crveno-belima da se malo zagreju, pa su Španci na startu poveli 7:2. Ali, onda su se razigrali Ročesti i Dangubić, koji su napravili seriju 9:0, odveli Zvezdu na 15:9, a srpski šampion je nakon odlične četvrtine vodio 26:22. 

Nastavili su Beograđani u drugoj četvrtini gde su stali tokom prvih 10 minuta. Sada Dobrić i Lazić prave seriju od 7:0 i donose Zvezdi dvocifrenu prednost od 33:22. Nažalost nisu uspeli da sačuvaju ovo vođstvo do kraja poluvremena. Valensija je uspela da nametne svoj ritam, i istopi prednost Zvezde koja je nanizala nekoliko promašaja i drugo poluvreme dočekala sa dva poena više (40:38).  

Euroleague.net

Usledio je loš period, Zvezda je igrala očajno treću deonicu, Valensija je bila u naletu, pa je pred poslednjih 10 minuta igre vodila 63:56 i činilo se da crveno-beli nemaju snage za povratak.

Rasla je prednost domaćina koji je imao i 13 poena više. Ali, onda je Davidovac pogodio trojku, a Feldin je potpuno vratio goste u život. Nastavili su gosti da lome domaćine i serijom 17:0 preokrenuli su na 74:72 i stekli četiri poena prednosti na 2,30 do kraja.

Ali, zbila je Valensija redove i čak povela 77:76. Ročesti je ipak doneo novo vođstvo crveno-belima koji su poveli 80:77 na 40 sekundi pre kraja. Tinjala je nada da domaćin može do pobede, strepeli su navijači Zvezde, koja je ipak do kraja sačuvala vođstvo i pobedila 86:82.


VALENSIJA - ZVEZDA 82:86 (22:26, 16:14, 25:16, 19:30)

Dvorana: Pabelon Fuente. Sudije: Rižik, Zamojski, Koromilas

VALENSIJA: Tomas 8, Abalde 12, Van Rosom 9, Rudež, Dubljević 4, Vives 3, Martinez, San Emeterio 17, Plajs 13, Grin 10, Dornekamp 6, Hlinason.

ZVEZDA:  Dubljević 9, Davidovac 6, Lazić 2, Antić 10, Feldin 26, 5as, Janković 4, Ročesti 13, Lesor 5, Enis, Jovanović 2, Bjelica 4.

 Euroleague.com

TOK MEČA:

Četvrta četvrtina:

Kraj, pobeda crveno-belih 86:82!

Milko seče pas San Emeteriju, Feldin ide na penale i oba puta pogađa za 80:77. Van Rosom baca loptu u aut! Zvezda ima loptu i 17 sekundi!

Dangubić promašuje šut za tri, ali Feldin donosi novo vođstvo Zvezdi 78:77. Tajm-aut za Valensiju, 43 sekunde pre kraja.

Van Rosom istrčava kontru i postiže prve poene Valensije u poslednjih pet minuta utakmice. San Emeterio sada pogađa za tri i opet Valensija vodi 77:76.

Opet Feldin pogađa, sada sa penala i Zvezda ponovo ima prednost (74:72). Feldin još jednom ide na liniju za slobodna bacanja, Zvezdina serija ide na 17:0. 

Feldin dovodi Zvezdu na 72:69, a onda trojkom Antić poravnava rezultat  -72:72. Serija Zvezde 13:0

Trojaaaa Davidovca. Feldin sada uzima loptu, ide na prodor i opet pogađa. Zvezda prilazi na  72:66. Imaju li snage crveno-beli da se vrate?

Plajs donosi  maksimalnih "plus 9" Valensiji 69:56. Brzo domaćin stiče dvocifrenu prednost 70:59.Crveno-beli su van ritma, ništa ne štima, ni u dobrani ni u napadu.

Treća četvrtina:

Posustaju crveno-beli, prave domaćini seriju 9:2 i na kraju treće deonice vode 63:56.

Vives je lako poentirao, potom i Plajs za 51:47. Ali, trojku ubacuje Davidovac, bude se gosti, egal je - 52:52.

Igra se koš za koš, ne daju crveno-beli Špancima da se odlepe - 47:47.

Sjajno je Bjelica poslužio Lesora, koji pogađa i jedno slobodno bacanje. Izjednačeno je 43:43.

Tomas pogađa trojku i preokreće na 41:40, a Grin povećava prednost Valensije 43:40.

Starsportphot

Druga četvrtina:

Istopili su domaćini prednost Zvezde. Vives pogađa trojku, potom poentira i Grin i Zvezda posle prvog poluvremena vodi 40:38.

Požrtvovani Lazić, završio je u prvom redu tribina!

Grin pogađa jedno bacanje,a potom je Abelde bio maksimalan sa linije za slobodno bacanje i Španci smanjuju rezultat na 40:33.

Plajs smanjuje vođstvo Beograđana , a onda Vives pravi prekršaj, a Ročesti ne promašuje - 40:29.

Trojka Španaca, ali Dangubić momentalno uzvraća isto merom, Zvezda ide na +11 - 38:27.

Plajs je sada pogodio s poludistance, a onda je Antić  iznudio faul. Potom je Bjelica nakon kontre iznudio faul, pogodio je jedno  slobodno bacanje, Zvezda vodi 35:25.

Dobro je , Van Rosom je promašio za tri, ali Lesor pravi faul na Dubljeviću. Potom još nekoliko promašaka domaćina, crveno-beli čuvaju prednost - 33:23. Španci traže tajm-aut.

Nesportska lična, a Lazić sa penala pogađa, a potom je i Dobrić bio precizan sa linije za slobodna bacanja, Zvezda vodi 33:22. 

Lep prodor Dobrića, fauliran je i imaće dva slobodna bacanja, pogodio je jedan, a onda posle promašaja dao i dvojku, vodi Zvezdu na 29:22.

Starsportphoto©

Prva četvrtina: 

Sjajna četvrtina za Zvezdu koja vodi 26:22.

Uzvraća i Valensija, ali crveno-beli vode 20:17. Antić pogađa trojku potom i Feldin poentira, 20:16 za Zvezdu.

Razigrao se Ročesti, nanizao je Amerikanac šest vezanih poena, pomogao je i Dangubić i Zvezda je preokrenula na 15:9.

Španci su bolje otvorili meč, preko Grina i Tomasa poveli su sa 7:4, dok su za Zvezdu pogodili Janković i Dangubić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija