• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.12.2017

13:21

(VIDEO) ZVEZDA PRVA PONOVO! Crveno-beli pobedili Mornar i preskočili Budućnost!

Crvena zvezda

(VIDEO) ZVEZDA PRVA PONOVO! Crveno-beli pobedili Mornar i preskočili Budućnost!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde su u 12. kolu ABA lige kao gosti pobedili ekipu Mornara u Baru - 82:74

Ovo je bila sedma uzastopna pobeda Zvezde u ABA ligi, a ukupno deseta u regionalnom šampionatu.

Mornar je mnogo bolje otvorio meč i posle prve deonice imao dvocifrenu prednost (29:19). Međutim, u drugih deset minuta su uzvratili gosti i na poluvreme otišli sa prednošću (47:44).

U dugom poluvremenu su puleni Dušana Alimpijevića u potpunosti kontrolisali igru, odbijali sve napade domaćina i na kraju zasluženo slavili.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Džejms FeldinStefan Janković sa po 18 poena, 13 je dodao Tejlor Ročesti, a 10 Dejan Davidovac.

Na ovoj utakmici je debitovao i Dilan Enis, koji je igra dva i po minuta i pogodio jedno slobodno bacanje.

Na drugoj strani je Uroš Luković bio najbolji sa 18 poena, Nidam je dodao 15, a Reli-Ros 14.

MORANAR - ZVEZDA 74:82 (29:19, 15:28, 12:19, 18:16)

Dvorana: "Topolica". Sudije: Radović, Jovčić, Koljenšić.

MORNAR: Pavićević, Ćalić, Mićović, Nidam, Mijović, Pavić, Vujošević, Mugoša, Rejli-Ros, Vranješ, Bakić, Luković.

ZVEZDA: Dangubić, Davidovac, Lazić, Antić, Dobrić, Feldin, Janković, Ročesti, Lesor, Enis, Jovanović, Bjelica.

TOK MEČA

Četvrta četvrtina:

- Sa penala Zvezde povećava prednost i rešava pitanje pobednika - 72:81, minut do kraja. Mugoša je pogodio dva bacanja, a onda prvi poeni Enisa u dresu Zvezde za kraj meča - 74:82.

- Luković je pogodio dva penala, a onda tehnička treneru domaćeb tima Mihajlo Pavićeviću, koji je ušao u polemiku sa nekim od navijača. Feldin je pogodio slobodno bacanje - 72:78.

- Vrlo bitan ofanzivni skok i poeni Bjelice - 70:77. Zvezda će poslednja tri minuta igrati bez Tejlora Ročestija koji ima pet ličnih grešaka, a prethodno je iz istog razloga i Nemanja Dangubić završio meč.

- Biće mnogo penala do kraja utakmice, jer su oba tima na šest i po minuta do kraja meča ispunila bonus - 65:70. Posle koša Lukovića usledila je trojka Feldina, koji je tako utišao publiku - 67:75.

- Hvataju priključak domaći na početkui poslednje deonice preko Mugoše u Lukovića - 62:68.

- Priliku na startu poslednje deonice dobija i novajlija u crveno-belom dresu Dilan Enis.

Treća četvrtina:

- Za kraj četvrtine poeni Jankovića za dvocifrenu prednost gostujućeg tima - 56:66.

- Serija 5:0 domaćeg tima i Barani smanjuju prednost Zvezde - 55:63. Janković je potom bio polovičan sa penala, a na drugoj strani je Vujošević pogodio jedno od dva bacanja - 56:64.

- Trojka Feldina za dvocifrenu prednost šampiona Srbije i ABA lige - 45:56. Razigrao se Davidovac i sada on zatrpava koš Mornara - 48:61.

- Koš uz faul Feldina, a potom je Davidovac bio polovičan sa linije za slobodna bacanja, da bi onda ubacio dvojku - 44:53.

Druga četvrtina:

- Usledila je serija gostiju 9:2, i šampion je napravio preokret - 42:44. Uzvratio je Reli-Ros i izjednačio, ali onda trojka Jankovića - 44:47 za kraj prvog poluvremena.

- Razigrani su košarkaši oba tima, silovito zakucavanje Jankovića, uzvratio je sjajnim prodorom Nidam, ali je odmah odgovorio Ročesti - 40:35.

- Brutalna blokada Reli-Rosa na Lesoru. Bek Mornara je bukvalno odsmečovao loptu u aut.

- Tehnička treneru kao da je probudila goste, koš uz faul Lesora i trojka Dangubića - 32:27. Nidam čuva prednost domaćeg tima u ovim trenucima - 36:31.

- Bjelica je poenima otvorio drugu deonicu, ali je onda usledila tehnička Alimpijeviću, što Reli-Ros koristi - 32:21.

Prva četvrtina

- Gotovo perfektna četvrtina Barana, koji posle prve deonice imaju dvocifrenu prednost - 29:19.

- Posle trojke Reli-Rosa Mornar beži na +13 - 25:12. Seriju domaćina prekinuo je Davidovac sa penala - 25:14.

- Izuzetna igra domaćina, koje predvodi sjajni plejmejker Nidam. Barani su bez promašaja iz igre u prvih šest minuta i vode 22:12.

- Bolji početak domaćih košarkaša, koji posle tri minuta igre vode 7:2. Održavaju prednost igrači Mornara, a u crveno-belom timu su na početku raspoloženi jedino Ročesti i Feldin - 13:8.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
joledr

pre 6 godina

KAD VIDIS IH DA TI SAD NA PUTU NEGDE STOJE, GAZI ZVEZDO KO DA NE POSTOJE !!!

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59