• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.12.2017

20:30

(FOTO) ŽOC BEZ MILOSTI PREMA ZVEZDI! Crveno-beli bez šanse protiv moćnog Fenera!

Crvena zvezda

(FOTO) ŽOC BEZ MILOSTI PREMA ZVEZDI! Crveno-beli bez šanse protiv moćnog Fenera!

Podeli vest

Seriju od tri vezane pobede Crvene zvezde u Evroligi prekinuo je šampion Evrope Fenerbahče koji je u Istanbulu rutinski trijumfovao rezultatom 82:56

Zvezdi je ovo prvi poraz posle tri vezane pobede i sada na 11. mestu ima skor od pet trijumfa i osam poraza, dok je Fenerbahče treći sa skorom 9/4. Crveno-beli će u četvrtak u Beogradu u 14. kolu dočekati Panatinaikos, dok Fenerbahče gostuje Makabiju u Tel Avivu.
Najistaknutiji u ekipi Zvezde bio je Ognjen Dobrić sa 15 poena, dok je Tejlor Ročesti dodao devet. Fener je do pobede predvodio Jan Veseli sa 15 poena i osam skokova, dok su Bred Vonamejker i Luiđi Datome ubacili po 13.

Posle vođstva Zvezde 9:4, Fener je napravio seriju 8:0, preokrenuo i nakon prve četvrtine vodio 17:11. Turci su loše otvorili drugu deonicu što je Zvezda predvođena Dobrićem iskoristila. Crveno-beli su napravili seriju 14:2 i preokrenuli rezultat na 25:21. 

Ali, vrlo brzo su Marko Gudurić i je leteći Čeh Jan Veseli preuzeo stvari u svoje ruke. Fener je seriju Zvezde uzvratio serijom 11:0, brzo poveo 36:28, a nakon prvih 20 minuta igre bio u plusu osam poena (41:33).

Turci su meč definitivno prelomili tokom treće četvrtine koju su dobili 21:9 i stekli 20 poena više pred poslednjih 10 minuta igre. Ni kada je meč rešen, puleni Željka Obradovića nisu imali nameru da stanu na kočnicu. Nastavili su da rešetaju koš Zvezde, imali i 29 poena više, dok su na kraju trijumfovali rezultatom 82:56.

FENERBAHČE - ZVEZDA 82:56 (17:11, 24:22, 21:9, 20:14)

Hala: "Uleker arena". Sudije: Kristodulo, Roha, Rosi.

FENERBAHČE: Tompson 4, Meli 10, Mahmutoglu Vonamejker 13, Slukas 2, 8as, Nanali 12, Gudurić 6, Veseli 15, 8sk, Guler 4, Kalinić 0, Dikson 3, Datome 13

ZVEZDA: Dangubić 3, Davidovac 1, Lazić, Antić 6, Dobrić 15, Feldin 6, Janković 4, Ročesti 9, Lesor 7, 9sk, Enis 3, Jovanović 2, Bjelica.

TOK MEČA: 

Četvrta četvrtina

Kraj! Ubedljiva pobeda Fenera 82:56.

Turci igraju kao da je meč tek počeo, ne staju, ne pada im na pamet da malo prikoče. Na dva minuta pre kraja vode domaćini 81:52.

Jovanović poentira dva posle predaha, potom Meli ne pogađa, ali se iskupio nakon kontre, zakucava za 75:50. Do kraja meča pet minuta pobednik je davno rešen.

Meli ostaje sam, ubacuje trojku a Alimpijević traži tajm-aut. Šampion Evrope vodi 73:48.

Dobrić i Lesor prave seriju 4:0 i smanjuju minus na 62:46. Veseli postiže svoj 15. poen, a onda Naneli dodaje trojku za plus 22 - 68:46. 

Euroleague.net

Treća četvrtina

Do kraja četvrtine dva minuta, a Fener ima 18 poena viška - 58:40. Tek deveti poen za Zvezdu u ovoj deonici ubacio je Feldin a Vonamejker stavlja tačku - 62:42 na deonicu.

Janković promašuje šut a Nikolo Meli ga kažnjava košem posle okreta - 53:40. Sada trojka Vonajmejkera i ide Fener na 56:40.

Dobrić konačno pogađa sa penala, a potom Bjelica ostaje sam za tri, ali ne poentira. Tompson donosi Feneru 15 poena više, a onda Antić sa linije za slobodna bacanja smanjuje rezultat na 49:36. 

Zvezda i dalje bez poena, tri minuta se igra u trećoj četvrtini. 

Trojka Vonamejkera na startu treće deonice, pa Datome sa linije za slobodna bacanja donosi Feneru najveću prednost od 14 poena -  47:33.

Euroleague.net

Druga četvrtina

Fener ide na 38:31, a nakon novog faula Enisa i na 41:31 poenima Vonamejkera. Feldin stavlja tačku na prvo poluvreme 41:33.

Gudurić je pao nakon duela sa Enisom. Srpski bek je pao na parket i požali se na povredu, a sudije dosuđuju nesportski faul. Umesto Gudurića bacanja će izvesti Datome.

Važna trojka Dangubića koji smanjuje zaostatak Zvezde na 36:31. 

S druge strane Bjelica je zaustavljen, a Meli ubacuje trojku. Turci vode 36:28 i Alimpijević traži tajm-aut. Serija Fenera 11:0.

Alimpijević je poludeo nakon starta na Lesoru što su sudije ignorisale, pa trener Zvezde dobija tehničku. Naneli sa penala povećava vođstvo, a potom pogađa i Gudurić za 33:28.

Starsportphoto©

Opet Veseli i opet egal - 28:28. Naneli posle faula Jankovića pogađa oba slobodna bacanja. Fenerbahče vodi 30:28. Do kraja poluvremena 2.30.

Antić se zapričao sa sudijama i dobio tehničku!

Četiri vezana poena Veselog, opet je nerešeno - 25:25! Ali, ne dugo, Ročesti trojkom donosi Zvezdi novu prednost 28:25. Ovo je njegova prva trojka večeras.

Dobriiiiić! Nova trojka i vodi Zvezdu na 25:21. Serija Beograđana 14:2 u drugoj četvrtini!

Žestoka borba za loptu, a Lazić je izvukao deblji kraj, dobio je drugu ličnu. 

Novi dobar prodor Ročestija, opet je nadmudrio Veselog i Zvezda opet vodi 22:21.

Laki poeni Datomea, ali momentalno uzvraća Dobrić. Zvezda sada na "minus jedan", Ročesti je lako prošao do koša i poentira za 21:20.

Novi poeni Gudurića koji donosi Feneru osam poena  prednosti. Potom Pero Antić smanjuje na 19:13, a Dobrić trojkom tera Obradovića da traži tajm aut. Crveno-beli su prišli na 19:16.

starsport

Prva četvrtina

Konačno, poentira Antić i prekida seriju Fenera 12:11. Loša reakcija Zvezde u odbrani i Datome postiže trojku, Davidovac nije uspeo da odgovori istom merom, a Gudurić stavlja tačku na prvu četvrtinu - 17:11. 

Ne staju Turci, Slukas pogađa sa penala, vodi Fener na 12:9, serija domaćina 8:0.

Naneli postiže četiri poena i Fener prilazi na 9:8. Veseli produžava seriju domaćina na 6:0 preokreće rezultat na 10:9 i Alimpijević traži tajm-aut.

Feldin je siguran sa penala, pa Lesor promašuje u narednom napadu Zvezde, ali dobija dva slobodna bacanja i povećava vođstvo Zvezde na 9:4.  

Naneli poravnava, pa serija Zvezde 4:0 preko Lesora i Ročestija za vođstvo 6:2, ali Tompson odmah smanjuje na 6:4.  

Meli u dva navrata, pa onda i Kalinić promašuju zicere. S druge strane ni Zvezdi nije krenulo bolje, ali prva dolazi do poena preko Feldina - 2:0. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija