• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sport klub

28.12.2017

13:10

OVAKO JE ZVEZDA OKONČALA DOMINACIJU PARTIZANA! Dejan Radonjić otvorio dušu!

Crvena zvezda

OVAKO JE ZVEZDA OKONČALA DOMINACIJU PARTIZANA! Dejan Radonjić otvorio dušu!

Podeli vest

Dejan Radonjić je za četiri i po godine rada u Crvenoj zvezdi osvojio devet trofeja i odveo crveno-bele do plej ofa Evrolige, iako su mu prilikom dolaska prognozirali ostanak na klupi samo dva do tri meseca. Okidač za uspehe bio je trijumf nad Partizanom plej-ofu ABA lige

- Za četiri godine i tri meseca bilo je različitih situacija koji su bili značajni za moj rast, i dobrih i loših - moja osnovna ideja vodilja kod svake od tih situacija bila je da pronađem nešto što će me vući napred. Raditi u Crvenoj zvezdi znači da su ti momenti češći nego drugde. Četiri godine Evrolige, veliki broj igrača sa kojima sam radio i različita početna pozicija u svakoj godini, logično je da je to za mene bilo ogromno iskustvo - kazao je Radonjić u opširnom intervjuu za Sport Klub.

Trudio sam se da u svakom trenutku budem tu za njih, ali da istovremeno postavim stvari tako da se zna ko šta treba da radi. Krajnji cilj bio je da budemo spremni da se žrtvujemo jedni za druge, i igrači, ali i mi iz stručnog štabaDejan Radonjić, bivši trener Zvezde

Odbrana je za vreme Radonjića na klupi bila zaštitni znak Zvezde, a bivši šef stručnog štaba kaže da je i atmosfera bila izuzetno bitna.

- Dolasci i odlasci, kao i izostanci zbog povreda, realnost su svake ekipe, pa je zato jako važno da se odnosima unutar tima trener posveti od prvog dana. Nastojao sam da izgradim ambijent sa odredenim pravilima koja se poštuju i koja nam pomažu da kao ekipa izvučemo maksimum iz sebe. Razgovarao sam sa igračima i grupno i "jedan na jedan" - trudio sam se da u svakom trenutku budem tu za njih, ali da istovremeno postavim stvari tako da se zna ko šta treba da radi. Krajnji cilj bio je da budemo spremni da se žrtvujemo jedni za druge, i igrači, ali i mi iz stručnog štaba.

Posebno se osvrnuo na  polufinalnu seriju plej-ofa ABA lige u sezoni 2014/2015, u kojoj su crveno-beli izborili plasman u Evroligu srušivši Partizan, koji na celu sa Duškom Viujoševićem nije izgubio seriju od Crvene zvezde duže od decenije.

- Serija sa Partizanom nije bilo nimalo prijatna jer su svi pričali da Partizan nikada nije dobijen u seriji na tri utakmice, da će opet da bude isto i da ćemo da izgubimo... Ne mogu svih priča ni da se setim, verujte mi, ali mi smo ušli u seriju spremni jer smo od prvog dana radili na psihičkoj spremi kroz razgovore i svakodnevni rad. Zato sam bio siguran da je ekipa mentalno spremna, a jednako je naravno važno da bude i košarkaški spremna.

starsport

Drugi duel polufinalne serije Radonjić posebno apostrofira. 

O odlasku sam sve rekao

O razlozima odlaska iz kluba Radonjić nije želeo da ponovo da priča.

-Sve što sam mislio, rekao sam na kraju prošle sezone kad sam odlazio. Pri tome stojim i sada, taj moj osećaj nije stvoren preko noći, već u nešto dužem periodu. Kažem, to mislim i danas, nema šta više da se doda.

- Prvi meč smo odigrali solidno, ne baš tako dominantno. Posle toga su bila dva dana pauze, dva kompleksna dana, možda i dva najvažnija dana tokom mog boravka u Zvezdi - rad, razgovori, analize, sastanci, uradili smo sve da dočekamo treći meč spremni, on je bio "biti ili ne biti", morali smo da pokažemo da možemo da se podignemo protiv najvećeg protivnika u najtežim mogućim okolnostima, uz sav taj pritisak. Treći meč smo odigrali jako dobro. Atmosfera je bila paklena, u sali mislim da nije bilo nikoga ko je mislio da Partizan neće dobiti. Mi smo ipak bili hladni i ostali smireni čak i u trenucima kada je Partizan pretio da preokrene. U tim momentima svaki od igrača razumeo je važnost serije i zato su svi odreda bili koncentrisani do krajnih granica, mislim da se to i videlo na terenu. 

I "delije" su odradile svoj deo posla.

- Moram da istaknem da nam je mnogo značilo i to što su navijači pred taj meč došli na trening. Tu sam rekao da ćemo da dobijemo, i nisam samo njima rekao, znam da je zvučalo cudno, blago rečeno, ali verovao sam u to i na kraju mogu da kažem da sam bio u pravu.

Beta

Radonjić je kako kaže postepeno razvijao i odnos sa navijačima Zvezde. 

- Znamo svi šta je bilo pre, koliko je dug bio niz bez trofeja i koliko dugo je Partizan bio nadmocan. Koliko god da se pokušavalo da se prekine ta dominacija, nikako nije uspevalo i stvoren je ambijent koji nije lak ni za koga, pa ni za trenera koji je najčešće menjan. Na kraju celog procesa u dvorani sam se osećao veoma dobro - uživao sam u radu i u atmosferi, bez obzira na to da li je na tribinama bilo više od 20 hiljada ili samo hiljadu ljudi. Uspostavio se odnos poverenja i na kraju mog boravka energija u sali bila je znatno drugačija nego na početku. Mnogi su mislili da se to poverenje nikada neće stvoriti, pošto je ranije bilo mnogo nepoverenja, frustracija i straha od neuspeha - do te mere da se postavljalo pitanje hoće li ikada doći do toga. Eto, došlo je.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija