• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

08.01.2018

11:43

(FOTO) BUDUĆNOST TROJKAMA PRESUDILA ZVEZDI! Šampion pao u "Morači", Podgoričani na vrhu!

Crvena zvezda

(FOTO) BUDUĆNOST TROJKAMA PRESUDILA ZVEZDI! Šampion pao u "Morači", Podgoričani na vrhu!

Podeli vest

Košarkaši Budućnosti su u 15. kolu ABA lige pobedili Crvenu zvezdu sa 92:86 (22:27, 25:15, 26:25, 19:19)

Nestvarna košarka u "Morači" i na kraju pobeda domaćeg tima, zahvaljujući sjajnom šutu van linije 6,75.

Budućnost je pogodila 16 trojki iz 23 pokušaja, a po tri trojke su postigli Nikola Ivanović, Suad Šehović, Kajl Gibson i Kajl Lendri, dok je Danilo Nikolić ubacio četiri, bez promašaja.

I crveno-beli su tokom većeg dela utakmice odgovarali dalekometnom paljbom, ali ipak nisu uspeli da spreče omaći tim da ih i drugi put u sezoni pobedi.

Ivanović je sa 18 poena bio najefikasniji u pobedičkom timu, jedan manje dao je Gibson, Lendi je dodao 15, a Nikolić 13.

U Zvezdi je Tejlor Ročesti bio najbolji sa 19 poena, Pero Antić je dodao 14, a Nemanja Dangubić 12.

Budućnost je sada na prvom mestu sa 13 pobeda i dva poraza, dok je Zvezda na 12-3.

Podgoričani praktično imaju dve pobede "viška", jer su pobedili Zvezdu i u prvoj utakmici u Beogradu.

BUDUĆNOST - ZVEZDA 92:86 (22:27, 25:15, 26:25, 19:19)

Dvorana: "Morača". Sudije: Pukl, Javor, Majkić.

BUDUĆNOST: Ivanović, Su. Šehović, Barović, Se. Šehović, Starovlah, Gordić, Ilić, Z. Nikolić, Gibson, Popović, Lendri, D. Nikolić.

ZVEZDA: Radičević, Dangubić, Davidovac, Lazić, Antić, Feldin, Janković, Ročesti, Lesor, Enis, Jovanović, Bjelica.

TOK MEČA

Budućnost VOLI


Četrvta četvrtina:

- Trojka Davidovca, na drugoj strani koš Ivanovića, a onda je Davidovac promašio iz naskoka - 90:86. Za kraj poeni Gordića sa penala - 92:86

- Trojka Ivanovića, uzvratio je dvojkom Dangubić - 86:83. Prodor Gordića za 88:83. Tajm-aut Alimpijevića, još minut do kraja.

- Prodor Ročestija, a onda i dva penala Antića - 83:81. Bjelica je potom promašiotrojku za vođstvo. Još tri minuta do kraja.

- Zakucavanje Lazića, a onda Janković polovičan sa penala. Budućnost je ispunila bonus. Nova, četvrta trojka Danila Nikolića - 83:77. Domaćin šutira trojke 15/20!

- Enis je fauliran pri šutu za tri, ali je pogodio samo jedno bacanje. Na drugoj strani prodor Gordića - 80:74.

- Antić trojkom otvara poslednju deonicu, potom prodor Popovića pa trojka Ivanovića za 78:70. Uzvratio je trojkom Feldin - 78:73. 

Budućnost VOLI

Treća četvrtina:

- Posle tajm-auta Alimpijevića trojka Bjelice - 68:64. Još dve trojke do kraja deonice, najpre Ročesti a onda Nikolić stavlja tačku na treću četvrtinu - 73:67.

- Trojka Ivanovića, a Dangubić je uzvratio brutalnim zakucavanjem preko Lendrija - 63:61. Dva penala Ivanovića, a onda i trojka Lendrija - 68:61.

- Poeni Lendrija, uzvratio je Janković - 56:54. Potom trojka Enisa, a zatim i prodor za vođstvo Zvezde - 56:59. Tri slobodna bacanja pogodio je Lendri za izjednačenje - 59:59.

- Problem za Zvezdu - Pero Antić ima četiri lične greške. Četiri vezana penala domaćina, Lesor je uzvratio košem posle ofanzivnog skoka - 54:52.

- Trojka Šehovića uz Faul Feldina, ali je bek Budućnosti promašio bacanje - 50:42. Pet vezanih poena Dangubića, a onda i trojka Ročestija i gosti su izjednačili - 50:50. Tajm-aut Džikića.

Budućnost VOLI

Čak devet trojki iz 11 pokušaja ekipe Budućnosti, dok su gosti na 4/7.

Druga četvrtina:

- Primakla se Zvezda na 44:42, ali je onda usledila nova trojka Gibsona, koji je već ubacio 15 poena - 47:42. Crveno-beli u poslednjem napadu nisu uspeli da smanje zaostatak.

- Prišli su crveno-beli na pola koša zaostatka posle koša Lesora (37:36), ali je Gibson ekspresno uzvratio trojkom - 40:36. Novi koš Ročestija, na drugoj strani dva penala je ubacio Nikolić - 42:38.

- Trojka Nikolića, ali onda na drugoj strani poeni Ročestija a zatim i Bjelice. Mogli su gosti do izjednačenja, ali su se spetljali i izgubli loptu - 36:34.

- Poeni Nikolića za seriju 13:0, koju je prekinuo Lesor pogođenim jednim slobodnim bacanjem - 33:28. Prvi koš iz igre za Zvezdu postigao je Feldin i to psole više od četiri minuta - 33:30.

- Seriju je trojkom nastavio Lendi, pa je Alimpijević zatražio tajm-aut - 31:27. Crveno-beli bez poena više od dva minuta.

- Loš početak Zvezde u drugoj deonici, dve izgubljene lopte i dva promašaja, dok su domaći pogodili četiri penala uz dvojku Ivanovića - 28:27.

Budućnost VOLI

Prva četvrtina:

- Revolveraški obračun u finišu četvrtine. Još dve trojek Atnića, a na drugoj strani po jedna Nikolića i Lendrija. U poslednjim trenucima prodor i poeni Enisa - 22:27.

- Davidovac i Ročesti vraćaju prednost šampionu ABA lige - 13:16. Poeni Gibsona sa penala, uzvratio je trojkom Antić - 15:19.

- Novi poeni Lesora, ali je Gibson vezao pet poena za vođstvo Budućnosti - 13:12.

- Bolji početak crveno-belih, koje vuku stranci Ročesti, Feldin i Lesor - 3:8. Uzvratili su domaći poenima Nikolića i trojkom Šehovića - 8:10.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17