• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Stevanović

09.01.2018

07:00

IMA NADE ZA CRVENU ZVEZDU! Taktika crveno-belih: Žalba odlaže izvršenje kazne!

Crvena zvezda

IMA NADE ZA CRVENU ZVEZDU! Taktika crveno-belih: Žalba odlaže izvršenje kazne!

Podeli vest

Mogućnost da Zvezda pred punim tribinama dočeka moskovski CSKA u šesnaestini finala Lige Evrope i dalje postoji, poručuju s "Marakane"

Crveno-beli su uvereni da imaju čvrste argumente za žalbu na odluku Evropske fudbalske unije, kojom im je određeno da protiv Rusa 13. februara igraju bez prisustva publike!

Zvezda je kažnjena zbog transparenta sa natpisom "Hiljadu doživotnih da su ti dali, svaki častan Srbin tebe slavi", koji su "Delije" okačile na meču sa BATE u Borisovu.

Idealno bi bilo kad bi se proces odugovlačio do meča sa CSKA jer onda kazna ne bi bila pravosnažnaIzvor Informera iz Zvezde

Nevladina organizacija FARE (Football against racism in Europe - Fudbal protiv rasizma u Evropi) podnela je prijavu UEFA da je ovim natpisom odata počast generalu Ratku Mladiću, koji je osuđen za ratne zločine. Pored jedne utakmice bez publike, Zvezda mora da plati i 50.000 evra.

Privatna svojina

Crveno-beli su ove sezone već bili kažnjeni zatvaranjem jedne tribine i sa 8.000 evra. To se desilo u 2. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope zbog transparenta koji je vređao gej populaciju. U UEFA slučaj iz Borisova posmatraju kao ponovljen prekršaj, ali na "Marakani" tvrde da još nije sve izgubljeno.

- Imamo mi niz pravnih argumenata na koje ćemo se pozvati, ali ne možemo da ih otkrivamo u javnosti. Ono što bi nam moglo biti od koristi jeste činjenica da je za meč sa CSKA već prodato blizu 30.000 karata, a na Zapadu se izuzetno poštuje pravo privatne svojine. Neko je za te ulaznice dao novac, klub bi pretrpeo veliku finansijsku štetu ako bi se igralo pred praznim tribinama. Ista stvar se desila i splitskom Hajduku, pa je pomilovan zahvaljujući prodatim kartama - kaže odlično obavešteni izvor Informera iz Zvezde.

RASPORED PRIPREMNIH UTAKMICA

Zvezda - Dinamo Brest 28. januar
Zvezda - Amkar 1. februar
Zvezda - Ujpešt Doža 4. februar
Zvezda - Zenit 7. februar

Crveno-beli su o kazni obavešteni u petak, zatim su zatražili njeno obrazloženje iste i to će dobiti do srede. Nakon toga imaju tri radna dana da najave žalbu, pa onda još pet da je sastave i pošalju.

To znači da žalbu mogu da podnesu najkasnije 22. januara, a ukoliko UEFA o njoj ne odluči do 13. februara, meč će biti odigran pred navijačima jer žalba odlaže izvršenje kazne.

Ipak, prema rečima našeg izvora iz kluba, malo je verovatno da će UEFA toliko čekati sa konačnom odlukom.

- Idealno bi bilo kad bi se proces odugovlačio do meča sa CSKA, jer se onda kazna ne bi bila pravosnažna, pa bi protiv Rusa imali publiku na tribinama. Međutim, šanse da se to desi su male, jer ima sasvim dovoljno vremena do 13. februara. Realno je da očekujemo da početkom narednog meseca bude poznato kakva je Zvezdina kazna. Uz to, ne postoji ni mogućnost da dobijemo delimičnu kaznu, u smislu da nam zatvore jednu tribinu ili nešto slično. Ili će nam jednostavno ukinuti kaznu i pustiti nas normalno da igramo ili će ova kazna ostati na snazi - objasnio je naš sagovornik.

mojugao

SVETOZAR MIJAILOVIĆ

PREDSEDNIK ZVEZDE

Angažovaćemo stručnjake, podnećemo žalbu i učinićemo sve kako procedura nalaže. Pokušaćemo da osporimo odluku UEFA. Ne bih detalje iznosio u javnost.

Neobičan sistem

Pre nego što je UEFA donela odluku o kazni, od Zvezde je traženo da se izjasni o optužbama. Očigledno je da na "Marakani" nisu dovoljno dobro spremili svoju odbranu, pa će zbog toga ovog puta biti angažovani pravnici sa iskustvom u ovakvim slučajevima.

- Pravni sistem koji se primenjuje u UEFA nije blizak našim pravnicima. Dobili smo preporuke da su određene advokatske kancelarije u Švajcarskoj upućene u ovu tematiku i da bi mogle da pomognu u sastavljanju kvalitetne žalbe. Ovih dana tražimo, razmatramo, pa ćemo u najskorijem periodu i angažovati jednu od tih kancelarija - zaključio je naš izvor.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija