• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Stefanović

29.01.2018

12:50

BEZ HRVATA I MUSLIMANA NE BI BILO BARIJA! Legende Zvezde brane Omića od "delija"!

Crvena zvezda

BEZ HRVATA I MUSLIMANA NE BI BILO BARIJA! Legende Zvezde brane Omića od "delija"!

Podeli vest

Zvezda nikad ne bi postala prvak Evrope da su za nju igrali samo Srbi, kažu za Informer legende crveno-belih Vladimir Cvetković i Ljupko Petrović

Tvorci najvećeg uspeha u istoriji crveno-belih ne mogu da shvate zašto najvatrenije pristalice kluba ne žele da prihvate košarkaša Alena Omića samo zato što je musliman iz Bosne.

Vođe "delija" su najavile čak i da će bojkotovati utakmice zbog Omića. Svoje nezadovoljstvo navijači su iskazali na meču sa Olimpijakosom u petak (89:78), kada su skandirali "Omiću, odlazi" i razvukli transparent na kom je pisalo "Šiptar, Hrvat, Balija nisu moja bratija".

Skandiranje protiv Omića nije ni sportski ni zvezdaški, a posebno nije ljudski. To nije odlika pravih navijačaVladimir Cvetković, legenda Zvezde

Akcija iz snova

Legendarni košarkaš Zvezde i bivši direktor fudbalskog kluba Vladimir Cvetković smatra da je postupak "delija" skandalozan.

- Mnogo igrača iz Hrvatske i Bosne igralo je u košarkaškom klubu Crvena zvezda ranije, a da ne pričam koliko ih je bilo u fudbalskom klubu. Setite se samo jedne od najlepših akcija u istoriji Zvezde, u prvoj utakmici polufinala Kupa evropskih šampiona protiv Bajerna u Minhenu, kad smo pobedili 2:1. Rumun Belodedić je uzeo loptu i dodao je Hrvatu Prosinečkom, koji ju je proigrao Srbinu Biniću, a ovaj je centrirao i na kraju je Makedonac Pančev dao gol - prisetio se Cvetković zvezdanih trenutaka kluba s "Marakane". 

OMIĆ ZBOG "DELIJA" DOŠAO U ZVEZDU: Najbolji navijači, nisam video transparente!

On je istakao da sport i politika ne bi trebalo da se mešaju.

- Navijači ne bi trebalo da koriste sportsku manifestaciju za izlive besa i mržnje. Nije ni sportski ni zvezdaški, a posebno nije ljudski. To nije odlika pravih navijača, to je palo na pamet nekome ko nije zvezdaš. Ako ovako nastave, mogli bi i crnci da im zasmetaju, pa šta smo onda uradili - istakao je Cvetković.

Binić: "Delije" znaju šta rade

Mišljenje Petrovića i Cvetkovića ne deli nekadašnji fudbaler Zvezde Dragiša Binić.
- Siguran sam da navijači odlično znaju zašto rade to što rade. Ne može da se sadašnja situacija poredi sa onom od pre nekoliko godina kada smo bila jedna zemlja - rekao je Binić.

Ljupko Petrović, koji je bio trener Zvezde u pohodu na evropsku titulu 1991, kaže da nikad nije gledao koji igrač je odakle došao.

Rat sve promenio

- Ranije je u Zvezdi je bilo bitno samo da li neko zna da igra ili ne. Nama su u timu bili Savićević, Šabanadžović, Prosinečki, Belodedić i niko nije postavljao pitanje odakle je ko. Sada je sve mnogo drugačije zbog rata koji se desio. Umesto da idemo ka pomirenju, gajimo mržnju. To je uzrok ovih događaja. Zato sam se i protivio osnivanju regionalne fudbalske lige, jer bismo imali mnogo ovakvih scena - kazao je Petrović i dodao:

- Nisu takvi samo naši navijači, to se dešava u svim zemljama. Ne bi trebalo samo naše da osuđujemo. Ružne situacije se dešavaju i kod drugih. Ipak, mi bi trebalo da se bavimo našim problemima - zaključio je Petrović. 

(FOTO) KO NAVIJA ZA ZVEZDU BIĆE UVEK MOJA BRATIJA! Omić odgovorio "delijama" na uvrede!  

(VIDEO) "DELIJE" VIŠE NE DOLAZE NA KOŠARKU! Potvrđeno pisanje Informera, bojkot zbog Omića!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija