• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

29.01.2018

13:37

(FOTO) DOBRIĆ RASTURIO PARTIZAN! Zvezda juriša na prvo mesto, crno-beli daleko od plej-ofa!

Crvena zvezda

(FOTO) DOBRIĆ RASTURIO PARTIZAN! Zvezda juriša na prvo mesto, crno-beli daleko od plej-ofa!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Partizan rezultatom 86:74  u 18. kolu ABA lige 

Zvezda je odličnom odbranom kada se lomio meč i sjajnim šutem za tri poena stigla do ubedjivog trijumfa nad večitom rivalom koji je u igri bio do sredine treće četvrtine. 

Crveno-beli su se novom pobedom izjednačili sa ekipom Budućnosti na vrhu ABA lige sa po 14 pobeda, dok se Partizan ovim porazom udaljio od mesta koje vodi u plej-of.

Junak Zvezde bio je 23-godišnji bek Ognjen Dobrić koji je pogodio šest trojki iz sedam pokušaja, a meč završio sa 18 poena. Lesor je crno-belima ubacio 12, a jedan poena manje imao je Danbugić, koji je postigao i dve trojke. Crno-belima nije pomogao ni sjajni Novica Veličković koji je bio najefikasniji sa 20 poena, 17 je ubacio Gos, a 15 Marinković. 

starsport

Partizan je bolje počeo i poveo 12:5, ali je onda usledila serija Zvezde od 7:0, pa su crveno-beli stekli šest poena više (22:16), pa onda stali. To su iskoristili crno-beli uzvratili serijom 8:0 preko Novice Veličkovića i nakon prvih 10 minuta imali dva poena više 24:22.

Druga četvrtina je uglavnom bila isprekidana brojnim faulovima, ali je Zvezda uspela da pobegne na sedam poena. Ipak su crno-beli stigli da dođu na minus tri, ali je Dobrić trojkom Zvezdu odveo na odmor sa šest poena više. 

Crveno-beli su meč prelomili tokom treće četvrtine. Držao se Partizan 25 minuta, a onda je domaćin zatrpao koš rivala. Prednjačio je razigrani Dobrić, koji je sa dve vezane trojke odveo Zvezdu na 71:56 posle serijedomaćina od 16:2. Zvezda, a ponajviše Dobrić, nastavila je da zatrpava koš gostiju do maksimalnih 18 poena prednosti početkom poslednjeg perioda, pa su rutinski priveli meč kraju. 

ZVEZDA - PARTIZAN 86:74 (22:24, 27:19, 22:14, 15:17)

Dvorana: "Aleksandar Nikolić". Sudije: Herceg, Obrknežević, Stefanović.

ZVEZDA: Kešelj, Dangubić 12, Davidovac 7, Lazić 8, Dobrić 18 (6/7 trojke), Janković 8, Ročesti 5 (10as), Omić 6, Lesor 13, Enis 7, Jovanović, Bjelica 2

PARTIZAN: Vilijams-Gos 17 (6sk, 5as), Van 4, Si 7, Tadić, Aranitović 9, Marinković 15, Tanasković, Veličković 20 (10sk), Pecarski, Gavrilović, Gagić 2, Šalić.

starsport

TOK MEČA

Četvrta četvrtina

Kraj! Pobeda Zvezde 86:74

Dangubić se prošetao do obruča, apa Gos ubacuje sa penala dva od dva.

Ročesti poentira, pa laki poeni Lazića za 83:68. Čanak je dobio tehničku zbog protesta.  Tajm-aut traži Partizanov trener. 

Trojkaaaa! Lazić sada poentira za crveno-bele - 79:61. Vanja Marinković na drugoj strani ubacuje tri opoena za Partizan koji smanjuje na 79:64.

Nastavljaju crveno-beli da zatrpavaju koš večitog rivala. Posle dvojke Omića, Janković je ubacio novu trojku i Zvezda vodi 76:61.

starsport

Treća četvrtina

Dobriiiiiić - njegova peta trojka iz šest pokušaja. Zvezda ide na 71:57 pred poslednjih 10 minuta igre.

Gos prekida seriju Zvezde, a potom tehničku dobija Gavrilović. Opet Dobrić i opet trojka za 68:56. Maksimalnih 12 poena za crveno-bele.

Zvezda ima dvocifreno vođstvo nakon slobodnih bacanja Omića i serije 9:0 - 64:54.

Partizan skoro tri minuta bez poena!

Greška crno-beli u napadu, Enis stiže do lopte, ali je fauliran na drugoj strani pod košem. Čanak traži tajm-aut. Enis je potom ubacio oba slobodna bacanja za 62:54.

Posle promašaja Bjelice, ni crno-beli nisu realizovali napad. Ali, Lesooooor! Još jedno sjajno zakucavanje. "Ali-up" Dobrića i Lesora posle neprecizne kombinacije Gosa -  60:54 za crveno-bele.

Enis krade loptu i brutalno zakucava, a onda Dangubić ne postiže trojku. Gos nakon dobre akcije Partizana ubacuje dva poena, ali Enis odgovara trojkom sa osam metara. Zvezda vodi 58:54. 

Veličković je dobio duel sa Bjelicom i poentirao ali i dobio dodatno bacanje koje pogađa. Dovodi crno-bele na 53:52.

Četiri vezana poena Lesora i vodi Zvezdu na 53:48, nakon što je Marinković ubacio jednu trojku za Partizan.

starsport

Druga četvrtina

Novica ne postiže trojku, a je Dobrić bio precizan i četvrtom trojkom stavlja tačku na prvo poluvreme. Zvezda vodi 49:43.

Marinković krade loptu, crno-beli su na "minus 3" - 46:43. A imala je Zvezda sedam poena više.

Dobra odbrana Crvene zvezde, Veličković je poslao loptu u aut. Onda Omić hvata loptu u reketu posle neuspešnog šuta Dobrića za tri i izvlači faul Veličkovića.  Omić je oba puta bio neprecizan.

Najveća prednost Zvezde 43:36! Gos ipak ponetira odmah sa druge strane uz dodatno bacanje i Partizan smanjuje rezultat na 43:39.

Trojka na trojku - Veličković je odgovorio Dobriću. Lesor je zabeležio ofanzivni skok i pogodio - 41:36.

Krenuo je Lesor na zakucavanje preko Sija, ali je zaustavljen faulom i on pogađa samo drugo bacanje. S druge strane Gos nije bio maksimalan pa je rezultat 36:33.

starsport

Razigrao se Janković, ubacuje trojku, Zvezda ima pet poena više - 35:30. Sada pravi faul, a Veličković je bio polovičan sa penala - 35:31.

Kakva dva neverovatna poteza Jankovića. Prvo je zakucao za vođstvo Zvezde, a onda je Vonu lupio blokadu. U narednom napadu Lazić trojkom vodi Zvezdu na 32:28.

Rezultatska klackalica u "Pioniru", sada do prednosti stiže Partizan, pa Alimpijević traži tajm-aut.

Omić ubacuje prve poene za Zvezdu u ABA ligi, nerešeno je 27:27. 

Problem za crno-bele, Šalić već ima tri faula.  Odmah je otišao na klupu, a umesto njega na terenu je Gagić. 

Trojka Davidovca na startu druge četvrtine. Ali, Von s druge strane pogađa 2+1 i crno-beli vode 27:25.

starsport

Prva četvrtina

Si trećom trojkom za crno-bele dovodi Partizan na "minus 1" - 22:21. Bum - još jedna trojka za Partizan, Novica je doneo vođstvo crno-belima posle prve četvrtine - 24:22Partizan je napravio seriju 8:0!

Veličković je smanjio rezultat posle penala, a potom faul pravi Gos i šalje na liniju za slobodna bacanja Davidovca. Zvezda ide na 22:16.

Bjelica sa penala preokreće rezultat na 16:14 za Zvezdu. Treća trojka Zvezde iz 7 pokušaja, Dobrić je ovog puta bio precizan i domaćin vodi 19:14. 

Brza akcija crno-belih,  Aranitović je završio, ali Lesor opet poravnava rezultat sa linije za slobodna bacanja - 14:14.

Novim poenima Gosa Partizan je pobegao na 12:5. Ali, brzinska serija Zvezde 7:0 preko Lesora, Ročestija i Dangubića, koji je postigao novu trojku i egal je u "Pioniru" - 12:12.

starsport

Dangubić smanjuje minus, ali Gos odmah u narednom napadu ubacuje trojku i vodi crno-bele na 10:5.

Vanja Marinković ubacuje pet vezanih poena za Partizan koji vodi 7:3.Danbgubić je ubacio trojku za crveno-bele.

- Alen Omić, koga su navijači Crvene zvezde izvređali prilikom debija u crveno-belom dresu pre nekoliko dana protiv Olimpijakosa, dočekan je na derbiju ovacijama sa tribina. 

-  Za cveno-bele neće igrati Pero Antić ni Džejms Feldin. U redovima Partizana nema  Mihajla Andrića


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)
Live TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)

Broj nestanaka maloletne dece iz godine u godinu je u porastu. Najveći procenat je onih koji sami odu od kuće. Ipak, među nestalima ima i sasvim male dece, ali srećom, njihov broj je izuzetno mali. Porodice nestale dece na prvom mestu obraćaju se državnim organima, ali odgovore traže i od astrologa, vračara, a konkretnu pomoć od privatnih detektiva. Gost "Info jutra" bio je Braca Zdravković, privatni detektiv.

29.03.2024

10:35

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija