• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

30.01.2018

20:06

ZVEZDA JE BILA PRVI IZBOR! Ben oduševljen: Svi smo kao jedna velika porodica!

Crvena zvezda

ZVEZDA JE BILA PRVI IZBOR! Ben oduševljen: Svi smo kao jedna velika porodica!

Podeli vest

Fudbaler Crvene zvezde El Fardu Ben rekao je da mu je srpski klub bio prvi izbor kada je čuo da se pojavila ponuda i istakao da sa njim želi da redovno igra Ligu šampiona

- Bio mi je potreban klub u kojem ću igrati redovno i Zvezda je bila moj prvi izbor kada se pojavila ponuda. To je veliki klub, tim je dobar, a navijači sjajni - rekao je Ben u razgovoru sa novinarima na Zvezdinim pripremama u Turskoj.

Kao jedan od glavnih razloga dolaska, napadač sa Komora je naveo to što je prošle sezone u grčkom Panioniosu saradjivao sa tada trenerom tog kluba, a sada Zvezde Vladanom Milojevićem.

- Igraču je mnogo lakše kada ga trener već poznaje i ako ga je on zvao da dođe. Sigurno da mi je to što je Milojević trener olakšalo odluku da pređem u Zvezdu - kazao je El Fardu Ben.

Zvezda ove sezone ima odičan tim, što je pokazala igrama u Ligi Evropa. Nadam se da ćemo već sledeće uspeti da udjemo u grupnu fazu Lige šampiona El Fardu Ben, fudbaler Zvezde

Dodao je da je pun samopouzdanja i da veruje da će se brzo uklopiti u novu sredinu, a ekipu već doživljava kao porodicu.

Svi igrači se trude da mi pomognu, ovaj tim je kao porodica. Pun sam samopouzdanja i verujem da ću se brzo uklopiti u sistem igre - poručio je Ben.

Pomaže mu i to što Damjana Le Taleka poznaje odavno jer su rodom iz istog mesta u Francuskoj. Kazao je da ga se seća dok je bio napadač i da mu je čudno što sada igra u poslednjoj liniji tima.

- Pitao sam ga pre nego što sam došao o timu i još nekoliko stvari. Lako je odgovarao na sve što sam ga pitao tako da mi je samim tim olakšao odluku da predjem u Zvezdu - istakao je napadač.

Ovaj 28-godišnji krilni napadač je kazao da mu nije problem na kojoj poziciji će ga koristiti trener Milojević, ali je uz osmeh rekao da ne bi voleo poput Le Taleka da igra u odbrani.

Ben je rekao da je već naučio pojedine srpske reči, uglavnom psovke, najviše zbog toga što je u Olimpijakosu za saigrače imao nekoliko fudbalera iz Srbije.

- Sad kada sam u Zvezdi, moraću sa sudijama da razgovaram na francuskom - rekao je Ben kroz osmeh.

On je dodao da se nada da će i Zvezda, poput bivšeg kluba Olimpijakosa biti redovan učesnik Lige šampiona.

- Zvezda ove sezone ima odičan tim, što je pokazala igrama u Ligi Evropa. Nadam se da ćemo već sledeće uspeti da udjemo u grupnu fazu Lige šampiona - rekao je ofanzivac crveno-belih.

Zbog ugovora precrtan u Olimpijakosu!

Ben se istakao u duelima sa Zvezdinim "večitim" rivalom Partizanom u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Ipak, posle toga nije mnogo igrao za grčki klub, pre svega jer nije produžio ugovor koji mu je isticao na leto.
Prvi trener (Besnik Hasi) mi ništa nije govorio, a drugi (Oskar Garsija) je probao da mi pomogne, ali i on mi nije rekao koji su razlozi. Rekao bih da to što nisam igrao nema veze sa mojim kvalitetima, već je zato što nisam produžio ugovor - rekao je Ben.

Benov debi za Zvezdu očekuje se 13. februara protiv CSKA u šesnaestini finala Lige Evropa, a to će najverovatnije biti pred praznim tribinama.

On je istakao da se nada da će žalba biti uvažena i odluka biti promenjena jer je po njegovim rečima teško igrati bez navijača jer je to "kao da igrate trening utakmicu ili sa drugarima na ulici".

- Biće teško, ali svi verujemo u pobedu i daćemo maksimum da do nje i dodjemo. Važno je da ne bude povreda pre te utakmice - rekao je Ben.

Govoreći o svom životu, Ben je naveo da je rodjen na ostrvu Majot koje je bilo francuska kolonija, ali da je odrastao u Francuskoj.

- Sanjao sam da postanem profesionalni fudbaler, ali nisam mogao da zamislim da ću igrati u velikim klubovima poput Zvezde i Olimpijakosa. Velika je čast za svakog igrača da bude učesnik Lige šampiona i Lige Evropa - zaključio je Ben.

Otac mu je takođe bio fudbaler, a od igrača se ugledao na Ronaldinja, za koga je rekao da je jedan od najvećih ikada i da je zbog njega zavoleo taj sport.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija