• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

01.02.2018

18:13

(VIDEO) BAJKOVIĆ NA NOVOM POČETKU! Ljubimac "delija" o Zvezdi, novom poslu, Robiju, CSKA...

Crvena zvezda

(VIDEO) BAJKOVIĆ NA NOVOM POČETKU! Ljubimac "delija" o Zvezdi, novom poslu, Robiju, CSKA...

Podeli vest

Bivši golman Crvene zvezde i veliki ljubimac navijača Boban Bajković od nedavno je postao jedan od trenera golmana u omladinskoj ekipi Crvene zvezde

Bajković je proletos završio igračku karijeru, ali je odlučio da ostane u fudbalu i posveti se trenerskom poslu u omladinskoj školi crveno-belih.

- Od četrnaeste godine sam u Zvezdi i ovo mi nije ništa novo i strano. Ceo život sam se u ovom klubu osećao lepo, tako je i sada. Jedino što je novo je posao, ali i to mi je sve poznato. Ono što sam ja radio kroz karijeru radim i sad sa ovim momcima - rekao je Bajković za klupski sajt i dodao:

- Naravno, potrebno mi je iskustvo, opet počinjem od nule, kao i kad sam ovde dolazio kao talentovano dete. Ali puno mi je srce i presrećan sam što sam ovde i u ovoj ulozi. Sa familijom sam u Beogradu, radim u klubu koji volim i šta mogu više da tražim - istakao je popularni Bajko.

Prosinečki mi je prvi čestitao na novom poslu. Dok smo bili u Zvezdi, Robi i ja smo imali taj običaj da rano ujutru pre treninga idemo na kafu
Boban Bajković

On je naglasio da su uslovi u omladinskoj školi odlični.

- Ja sam oduševljen. Ovako nije bilo kad sam ja bio klinac. Vidi se da se ulaže u omladinski pogon, nisam mogao da verujem da su tereni i sve što ih prati ovako napravljeni. Sećam se kako je sve ovo izgledalo kad sam odlazio iz Zvezde za Belgiju, prepuno rupa i nemoguće za igru. Ali sada je sve savršeno, kako ovde tako i tamo gde trenira prvi tim - kazao je Bajković.

Ljubimac "delija" je objasnio i kako je došlo do toga da se prihvati trenerskog posla u voljenom klubu.

- Čim sam rešio da završim igračku karijeru dobio sam poziv od ljudi iz kluba i vrlo brzo smo se sve dogovorili. Kod mene se tu ne postavlja pitanje kada te Zvezda pozove. Odmah sam došao i počeo da radim sa decom, da budem sa njima, jer znam koliko me vole. Na meni je da pomognem koliko mogu oko samog branjenja, a kada je reč o poslu i samim treninzima tu su ostale kolege da pomognu meni - rekao je Bajković i nastavio:

Bez straha na CSKA

Crvenu zvezdu čekaju dueli protiv CSKA iz Moskve u šesnaestini finala Lige Evrope.
- Sledi ta utakmica protiv CSKA i mislim da su šanse 50:50, mislim da možemo da prođemo dalje. Pokazali smo snagu kroz ovaj prvi ciklus evropskih utakmica, a sada možemo da vidimo da ruska ekipa na pripremama ne pokazuje ništa čega bi trebalo da se plašimo. Nisu bauk - zaključio je Boban Bajković.

- Treneri Gašić i Katić mi ukazuju na ono što treba da radim i naučim, kako bi što pre ušao u ''štos''. Nije to meni ništa strano, ali ipak sam sad sa one druge strane terena gde se gledaju drugačije stvari, poput priprema i analiza. Ja znam da mladim golmanima mogu da prenesem dosta svog iskustva i da ih posavetujem - podvukao je Cetinjanin.

On je naglasio i da se seća svojih početaka.

- U svakom trenutku vidim sebe u ovim mladim momcima, vidim sebe kada sam imao 15 godina. I sve su ovo talentovana deca, inače ne bi ni bila u Crvenoj zvezdi. Naš klub uvek traži i bira najbolje golmane, a evo na primer Gordić koji je sada prvi golman omladinske selekcije to i pokazuje. Vidi se da ima kvalitet i da može da bude budućnost Zvezde - poručio je Bajković.

Neizbežna tema je i Robert Prosinečki, prvi trener koji je verovao u kvalitete Bobana Bajkovića i koji mu je dao priliku da pokaže da je "materijal" za Zvezdu.

- Dok smo bili u Zvezdi, Robi i ja smo imali taj običaj da rano ujutru pre treninga idemo na kafu, a zatim smo to nastavili i u Azerbejdžanu. Prosinečki mi je prvi čestitao na novom poslu i svakodnevno se čujemo. Trenutno je u SAD gde ga čekaju prijateljske utakmice, a rekao mi je da mu je mnogo drago zbog mene. Ko zna, možda nekad ponovo budemo sarađivali, a ovoga puta kao dva trenera - zaključio je Bajković.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17