• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Stevanović

01.02.2018

22:02

ZVEZDI TREBA 4.000.000 EVRA! Klub sa "Marakane" mora pod hitno da nađe novac!

Crvena zvezda

ZVEZDI TREBA 4.000.000 EVRA! Klub sa "Marakane" mora pod hitno da nađe novac!

Podeli vest

Fudbalski klub Crvena zvezda mora da nađe još četiri miliona evra kako bi normalno izgurao sezonu, saznaje Informer

Klub se nadao da će u ovom prelaznom roku zaraditi bar dvostruko više od toga prodajom igrača, pre svih napadača Ričmonda Boaćija, ali prema svemu sudeći, od toga neće biti ništa.

Crveno-beli su prodali samo Gelora Kangu za milion evra Sparti iz Praga, a procene su da im je potrebno pet miliona evra da izguraju sezonu. Zasad ostaje nejasno na koji način će uprava Crvene zvezde da obezbedi preostala četiri miliona.

Nema prodaja više, svi fudbaleri ostaju u klubu. Pronaći ćemo novac na drugi načinZvezdan Terzić, direktor Zvezde

Nasleđeni dugovi

U više navrata generalni direktor kluba Zvezdan Terzić znao je da kaže da on nije mađioničar Dejvid Koperfild, ali utisak je da će i to morati da postane.

- Nema prodaja više, svi ostaju. Naći ćemo pare na drugi način - kratko je poručio Terzić.

Prema rečima našeg izvora upućenog u dešavanja, samo za osnovno funkcionisanje klub sa "Marakane" mora da nađe između 800.000 i 900.000 evra mesečno.

- Život u Zvezdi košta oko oko 900.000 evra mesečno, i to samo za osnovne stvari. Kad se tome dodaju nasleđeni dugovi koje uprava vraća, cifra postaje mnogo veća. I da se razumemo, opcija odlaganja ne postoji, jer je Zvezda u raznim reprogramima i ne sme da kasni sa ratama - objasnio je naš izvor.

Tokom jeseni zbog dobrih rezultata niko nije ni stavljao akcenat na finansijsku situaciju. Igrači su bili zadovoljni, ali sad je došao trenutak da i njima kasne plate. Ipak, upravu ta stavka najmanje brine.

5 MILIONA EVRA POTREBNO JE ZVEZDI DA IZGURA SEZONU, A ZASAD JE ZARADILA MILION OD PRODAJE KANGE

- Nije to toliko strašno. Domaćim igračima duguju se dve plate, a strancima jedna. Pa toliko se kasni i u Italiji i Španiji. Ne izlazi se iz nekih normalnih okvira. Uostalom, prvotimci su ove sezone što kroz premije, što kroz plate dobili enormno mnogo novca za srpske uslove. Sigurno će svaki imati razumevanja ako primanja nisu baš na vreme - poručio je naš izvor.

Rođendanska želja

Prvotimci su i sami počeli da se šale na račun besparice. Početkom nedelje, kad je bio rođendan Boaćiju, ekipa je spontano počela da mu skandira da ide kako bi klub zaradio novac, a svi oni mogli da dobiju plate. Na pesmu "Boćko, prodaj se" i sam reprezentativac Gane uzvratio je šalom dok je duvao svećice na torti.

- Želja mi je da neko plati za mene deset miliona evra i da odem, a da svi u klubu dobiju plate - rekao je tada Boaći.

Ganac je, međutim, ostao u Zvezdi, a u sredu se povredio na utakmici sa Sileksom. On je prilikom jednog duela povredio list noge i prema prvim procenama moraće da pauzira desetak dana.

On će se vratiti sa priprema u Turskoj za Beograd kako bi išao na terapije i pokušao da se oporavi na vreme za duel sa moskovskim CSKA 13. februara u šesnaestini finala Lige Evrope.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Miga

pre 6 godina

Nikad niko nije odgovarao niti bio kaznjen koga oni kazu a svi djipove voze od 50000 Pa do 150000 hiljada evra toje bato Srbija ???

Lala iz Banata

pre 6 godina

Мени би било доста и...400. па ако има случајно неки "звездаш"....Нек и мене ту "укалкулише"....!?

Progovori Sliko

pre 6 godina

A Mamic Zdravko je tek tako dosao pre neki dan. Bio covek u prolazu pa navratio, ili je dosao da mu se potpisu neki papiri za pozajmicu MOZDA.

josif

pre 6 godina

Uvek ista prica!Momentalni uspeh nije mogao da dugo prikriva iste probleme u kojima se nalazimo vec 10 god.Mislim da stose tice finansija radimo presipanje iz supljeg u prazno jos Delije odmazu sa svojim ispadima,prazan stadion protiv CSKA sigurno predstavlja bar milion evra u minusu.Opet ce sada Terza da nestom palamudi da sve objasni tako daga niko nerazume,pricao zvake das odbijamo svaku ponudu za Ricmonda koja je manja od 8 miliona ovamo ispade dase cenkamo sa Bordom za upola manje pa i od toga nista,o Radonjicu i Srnicu da nepricam,daje bilo bar milion za njih vec bi otisli.Nemoze se ziveti od prodavanje magle.Pozz.MKD

Miki

pre 6 godina

Ostalim klubovima ne treba novac. U njima igrači plaćaju da bi igrali.

Marinko Magla

pre 6 godina

Na drugi nacin ces naci pare...zanimljivo.

bebic04

pre 6 godina

CZ treba da ,,NADJE,, 4 MILIONA EURA? Gde to ima tih miliona da i mi obicni smrtnici odemo tamo i uzmemo te silne milione?Posto Bankomat danonocno u punoj snazi radi a neko ce da pogura ako zaskripi.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija