• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Stevanović

02.02.2018

10:41

BOAĆI IPAK ODLAZI!? Mrkela: Rusija i Kina u igri, samo ekstra igrač može da zameni Kangu!

Crvena zvezda

BOAĆI IPAK ODLAZI!? Mrkela: Rusija i Kina u igri, samo ekstra igrač može da zameni Kangu!

Podeli vest

Napadač Crvene zvezde Ričmond Boaći možda bude prodat do kraja meseca, poručio je sportski direktor kluba Mitar Mrkela

Crveno-beli su se nadali da će sad uveliko brojati milione zarađene na transferu reprezentativca Gane, ali on je i dalje u klubu i da stvar bude gora - povređen. Međutim, šansa da napusti Zvezdu, postoji.

- I dalje je otvorena opcija da Boaći ode tokom februara. U opticaju su Rusija i Kina - počeo je Mrkela, a onda objasnio kako stoji stvar sa Boaćijevom povredom.

Danijel Aleksić je odličan fudbaler i pričao sam sa njim, ali nije profil igrača kakav je KangaMitar Mrkela, sportski direktor Zvezde

- Optimista sam da će on da bude spreman da igra prvu utakmicu protiv CSKA. Snimak pokazuje da nije reč o težoj povredi. Naravno, uradiće i novi snimak, jer pravo stanje se vidi 48 sati nakon povrede. Prognoza je da će pauzirati desetak dana, a nakon nekih terapija koje će početi sutra, očekujem da će to da ide i brže - jasan je Mrkela.

Ekipu je napustio vezista Gelor Kanga, a uprava će teško naći adekvatnu zamenu za njega. 

- Gelor Kanga je dobar igrač, žao mi je što nije više sa nama, želim mu sve najbolje u Sparti. Takav je život profesionalnih fudbalera i igrača Crvene zvezde. Proveo je tu par lepih godina, kako i on sam kaže. Zadužio je Crvenu zvezdu i klub mu želi sve najbolje - objasnio je sportski direktor crveno-belih.

O potencijalnoj zameni razmišljaće se samo ako naiđe igrač koji je jednako kvalitetan kao i Kanga.

- Svaki igrač je specifičan i nikad ne možete da kažete da će odlaskom nekog biti isto i da će ga neko zameniti na isti način. Postoji više opcija kako će tim da izgleda bez Kange. Neće dolaziti zamena za njega, izuzev ako to ne bude neki ekstra fudbaler. Recimo, Danijel Aleksić je odličan fudbaler i pričao sam sa njim, ali nije profil igrača kakav je Kanga - jasan je Mrkela.

Pavkov na čekanju
Ostanak Boaćija utiče i na sudbinu napadača Milana Pavkova, koji je prošlu polusezonu proveo na pozajmici u Radničkom iz Niša.
- Pričao sam sa Pavkovim, on je zadovoljio na ovim pripremama, igrao je dobru polusezonu u Radničkom. Okolnosti su se promenile. Da je Boaći otišao, bilo bi prostora za njega da igra, a ovako će tog prostora biti manje. Zajednički ćemo u narednim danima doneti odluku koja je pre svega u interesu igrača. Nije opcija da promeni klub, već ili da ostane u Zvezdi ili povratak na pozajmicu u Radnički - rekao je Mrkela.

Klub je u četvrtak do ponoći morao da prijavi igrače za utakmicu šesnaestine finala Lige Evrope, koju će crveno-beli odigrati 13. februara na "Marakani" protiv CSKA. Jedno mesto su ostavili upražnjeno.

- Prijavili smo igrače za nastavak Lige Evrope. Od novih su tu Ben i Hajdin, dok je jedno mesto upražnjeno. To može i do 48 sati pred utakmicu, ne bih sad licitirao ko će to biti - nedorečen je ostao sportski direktor srpskog vicešampiona.

Sve u svemu, deluje zadovoljan timom koji Zvezda ima u ovom trenutku.

- Spremni smo na sve. Nikad u fudbalu  ne možete reći "to će se desiti tada i tada". Očekivali smo neke stvari ranije, pre svega sa Boaćijem, jer je sve nagoveštavalo u decembru da će se desiti promene. Nisu se desile i zadovoljan sa timom koji imam. Došao je Ben, imamo i više opcija sa Hajdinom koji igra na pozicijama oba beka. Imamo sasvim dobru ekipu za nastavak prvenstva - zaključio je Mrkela. 

ZVEZDI TREBA 4.000.000 EVRA! Klub sa "Marakane" mora pod hitno da nađe novac!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Navijac

pre 6 godina

Posle ove povrede, sada ce i "francuskih" 4 miliona evra biti veliki - nedostizni ?

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!
preokret

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da advokat , Nebojša Živanović, po želji Radoslava Dragijevića oca osumnjičenog za teško ubistvo male Danke Ilić, Dejana Dragijevića više nije pravni zastupnik njega i njegove supruge Svetlane koja je dobila status zastićenog svedoka. Živanović koji je zastupao Dragijeviće pri davanju iskaza o slučaju ubistva dvogodišnje devojčice , pred tužiocem VJT u Zajecaru.

25.04.2024

11:40

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija