• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Stevanović

05.02.2018

07:00

ZVEZDI OD UEFA ZAVISI MILION EVRA! Klub iz Ljutice Bogdana nada se dobrim vestima iz Niona!

Crvena zvezda

ZVEZDI OD UEFA ZAVISI MILION EVRA! Klub iz Ljutice Bogdana nada se dobrim vestima iz Niona!

Podeli vest

Fudbalskom klubu Crvena zvezda od današnje odluke Evropske fudbalske unije (UEFA) zavisi zarada od milion evra! 

Ukoliko UEFA ukine suspenziju "Marakane" i dozvoli da Zvezda pred punim tribinama dočeka moskovski CSKA u prvom meču šesnaestine finala Lige Evrope, onda će srpski klub ostvariti rekordnu zaradu od jedne utakmice u sezoni.

Odluka je u stvari doneta u petak, ali će danas biti saopštena crveno-belima. Prema nezvaničnim saznanjima, UEFA se smilovala i uslovno kaznila Zvezdu uz 50.000 evra novčano, ali potvrda te informacije tek bi trebalo da stigne danas.

Pozitivne misli

Direktor marketinga Zvezde Goran Broćić objasnio je šta bi ukidanje prvobitne kazne UEFA značilo za klub u finansijskom smislu.

Igrač više
Bukvalno ćemo odigrati kvalitetnije ako budemo imali podršku "delija" s tribinaVujadin Savić

- Iz više razloga bi nam značilo ako se UEFA smiluje, a finansije su svakako jedan od važnih segmenata. Ne smemo ništa da licitiramo, ali se svi nadamo da ćemo tu utakmicu igrati pred publikom. Sa prodajom karata i onim što bi navijači potrošili u klupskom šopu, dobitak za klub bi bio oko milion evra. Tu ne mislim o nagradama od UEFA i svemu ostalom što nam svejedno sleduje, već isključivo o onom što bismo zaradili od publike - jasan je Broćić.

Zasad je prodato oko 28.000 ulaznica u pretprodaji, po nešto povoljnijim cenama, pa je Zvezda zaradila blizu 400.000 evra. Nije precizirano šta će sa tim ulaznicama da se desi ukoliko prvobitna kazna UEFA ostane na snazi i kako bi navijači bili obeštećeni. Ipak, na "Marakani" su optimisti i nadaju se da neće morati da vraćaju novac, već da će prodati i preostale karte.

28.000 ulaznica već je prodato za meč Zvezda - CSKA


- Nama bi puna "Marakana" nemerljivo mnogo značila. I tu sad ne mislim na finansijski deo. Bitna nam je atmosfera zbog igrača, zbog rezultata, zbog slike koju šaljemo u svet, zbog klupskog imidža, a sve to zajedno predstavlja pozitivan marketing na duže staze - istakao je Broćić.

Euforija u ekipi

Gobeljić: Istorijski meč ne može bez publike

Marko Gobeljić je objasnio da će za Zvezdu meč protiv CSKA biti istorijski i da bi zato bilo veoma loše da navijači ne prisustvuju takvoj utakmici.
- Videlo se u proteklih šest meseci kako izgleda "Marakana" kad zagrmi 50.000 ljudi. Bila bi velika šteta pre svega za nas, a onda i za fudbal da ne bude publike. Ovom utakmicom na neki način pišemo istoriju Crvene zvezde, san svakog od nas je da igra i baš bi bila šteta da ne bude navijača - rekao je Gobeljić.

Euforija među Zvezdinim igračima takođe je na maksimumu. Od petka uveče, kad se u javnosti prvi put pojavila informacija da će s "delijama" na tribinama dočekati CSKA, svi u ekipi s nestrpljenjem čekaju meč godine.
Kapiten Vujadin Savić, koji je i sam često bio na severnoj tribini, objasnio je šta ekipi znači podrška punog stadiona.

- Veoma bih voleo da igramo pred navijačima i očekujem pravi spektakl na "Marakani" ako UEFA donese pozitivnu odluku po klub. Svi se nadamo takvoj odluci i sa nestrpljenjem iščekujemo konačnu reč iz Niona. Navijači su nam dodatna snaga, pogotovo ovom timu, gde je više od pola nas oduvek ludo za Zvezdom. Tačno znam kako bi to uticalo na nas, bukvalno bismo igrali kvalitetnije - zaključio je Savić.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
papundek

pre 6 godina

Sad kad se UEFA smiluje onda mozemo ocekivati da ce opet neko uraditi sranje a klub ispastati!

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija