• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.02.2018

11:02

(VIDEO/FOTO) SA NULOM U MOSKVU! Zvezda ima čemu da se nada u revanšu protiv CSKA!

Crvena zvezda

(VIDEO/FOTO) SA NULOM U MOSKVU! Zvezda ima čemu da se nada u revanšu protiv CSKA!

Podeli vest

Sa nulom u Moskvu! Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su nerešeno na "Marakani" sa CSKA u prvoj utakmici šesnaestine finala Lige Evrope i tako očuvali šansu da u revanšu izbore prolaz u naredno kolo takmičenja - 0:0

U sjajnom atmosferi, koju su napravile "delije", iako tribine nisu bile pune, igrači Crvene zvezde su pružili snažan otpor favorizovanom ruskom timu.

CSKA je imao veći posed lopte, više šuteva na gol, veći broj obećavajućih akcija, ali je Zvezda imali više pravih šansi za pogodak.

Pogotovo će ostati žal za zicerom koji je promašio Nemanja Radonjić u 35. minutu, kada je sam izašao na golmana Igora Akinfejeva i šutirao pravo u njega!

Bizu pogotka bili su crveno-beli i u drugom poluvremenu, u dva navrata. Najpre u 49. minutu, kada je Le Talekov udarac golman ruskog tima odbranio na spektakularan način, a onda i u 76. minutu, kada je pokušaj Krstičića glavom s peterca prošao za koji centimetar pored stative.

Zvezda nema čega da se plaši u revanšu u sredu u Moskvi, pokazala je da pogotovo iz kontre i te kako može da ugrozi gol CSKA. Jedan pogodak u prestonici Rusije mogao bi mnogo toga da promeni, pogotovo što su "armejci", iako deluje kao izvanredno uigran tim, pokazali veliku jalovost u napadu, da te stvorene situacije pred šesnaestercom srpskog tima pretvore u pravu šansu ili gol.

CRVENA ZVEZDA - CSKA 0:0

Stadion: "Rajko Mitić". Gledalaca: 35.642. Sudija: Pavel Račkovski (Poljska). Žuti kartoni: Berezucki, Golovin (CSKA). 

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Stojković, Le Talek, Savić, Rodić, Donald, Jovičić, Krstičić, Ben, Radonjić (od 78. Srnić), Pešić (od 85. Račić).

CSKA: Akinfejev, Vasin, Berezucki, Vernblum, Fernandes, Kučajev, Natko, Džagoev, Golovin, Vitinjo (od 84. Čalov), Musa.

UŽIVO:

Kraj.

90'. Mirno se igra u finišu meča, niko neće da rizikuje...

85'. Druga izmena u Zvezdi: Uroš Račić ulazi umesto Aleksandra Pešića.

84'. Lukav udarac Muse sa ivice šesnaesterca, lopta je prošla metar od stative.

79'. Repriza akcije od pre tri minuta! Samo drugačiji režiseri: centrirao je Srnić, skočio Pešić i tukao glavom pored gola.

78'. Evo prve izmene: umesto Radonjića na teren ide Srnić!

76'. ŠANSAAA! Krstičić! Odličan centaršut Bena na peterac, tu je skočio Krstičić, skrenuo loptu glavom, a ona je fijuknula tik pored stative!

Toplo je navijačima CSKA u Beogradu...

Informer

70'. Još se nijedan trener ne odlučuje na izmene...

67'. KAKAV KIKS "armejaca"! Posle velike greške Savića, imao je CSKA kontru tri na jedan i onda je Musa odigrao katastrofalan pas na 20 metara od gola i Rodić je izbacio loptu u aut.

- Prema zvaničnoj statistici UEFA, posed lopte je 60-40% u korist CSKA.

62'. Još jedan pokušaj Golovina sa distance, laka odbrana Borjana.

60'. Šansa za Zvezdu! Centaršut Stojkovića na 10-11 metara, skočili su Ben i Rodić, sudarili se, a udarac pojačanja crveno-belih je završio pored gola.

58'. ZA DLAKU! Ben je oborio Kučajeva na pola koraka od šesnaesterca!

Vitinjo je šutirao iz slobodnjaka direktno u gol, ali pravo u dobro postavljenog Borjana. 

- Na tribinama je po zvaničnim informacijama 35.642 gledaoca.

56'. Ne ustručavaju se fudbaleri CSKA da šutiraju sa 20 i više metara. Pokušao je sad Vitinjo, daleko je to završilo od mreže crveno-belih.

51'. Opasno i na drugoj strani! Lukav udarac Golovina po zemlji, po klizavoj travi, Borjan je izbacio loptu u polje.

49'. LE TALEK! KAKVA ŠANSA! Kakva odbrana Akinfejeva! Sa 10-ak metara je defanzivac Zvezde skrenuo loptu pod prečku, a golman CSKA je maestralno odbranio!

Informer

Tuku petarde i sevaju baklje iz dela stadiona gde su smešteni navijači CSKA na početku drugog poluvremena.

starsport

Kraj prvog poluvremena

43'. Ahmed Musa je oprobao šut sa nekih 20 metara, ali je to bilo daleko do gola Zvezde.

41'. Nekako je opao intenzitet igre posle promašene šanse Radonjića. Rusi su malo opreznije zaigrali, više drže loptu, dok je Zvezda u bloku na svojoj polovini.

35. ZICEEEERRRRR! AU ŠTA JE PROMAŠIO RADONJIĆ! Jeziva greška Vernbluma, promašio je loptu glavom na 30 metara od gola, odneo je Radonjić, protutnjao do šesnaesterca, izašao sam na golmana i šutirao direktno u njega!

34'. Šutirao je Musa sa ivice šesnaesterca, izblokirao ga je Le Talek.

30'. Treći korner zaredom za CSKA u dva minuta...

28'. OPASNO! Šansa za CSKA, Golovin je bio na 11-12 metara od gola Borjana, srećom je loše šutirao, a i Le Talek je izblokirao i lopta je otišla u korner.

27'. Akcija Zvezde, Rodić i Radonjić su kombinovali, na kraju centaršut, ali hvata Akinfejev.

22'. Kontra Zvezde, Radonjić je vukao loptu, došao na 20 metara od gola, šutirao - pored stative.

21'. OPASNO sada na drugoj strani! Džagoev je protutnjao po levoj strani, ali na sreću njegov pas u sredinu pred gol nije bio precizan.

19'. Evo šanse! Slobodan udarac za Zvezdu na 17 metara od gola! Srušen je Ben u solo prodoru!
NIŠTAAA! Ben je šutirao, lopta je fijuknula preko zida, ali i preko prečke!

15'. Obećavajuća akcija Zvezde, lopta sa "motala" oko šesnaesterca gostiju, na kraju - korner.

14'. Velika greška Borjana! Izleteo je s gola i ispao u prazno, ali na sreću bilo je skroz iskosa, pa Musa nije mogao da šutira, a centaršut mu je presečen.

13'. Prva prava akcija Zvezde: Pešić je "izbacio" Radonjića samog na golmana Akinfejeva, ali je krilni napadač crveno-belih bio u ofsajdu.

11'. Ponovo je opasno! Musa je bio u šesnaestercu Zvezde, nameštao se na asistenciju, čekao da mu pristignu saigrači, a onda je njegov pokušaj pasa presečen.

10'. ZICER za CSKA! Izvanredan dribling Vitinja, na petercu je izbacio Le Taleka, bio je potpuno sam ispred Borjana na 10-11 metara od gola i šutirao pravo u golmana Zvezde!

5'. Oprezan početak na obe strane, drži se lopta što se duže može, bez zaletanja... 

Počinje utakmica!

- Interesantno je da stadion nije pun! Ima solidan broj praznih stolica na istočnoj tribini.

- Podrška za Zvezdu i iz dalekog Orlanda, od crnogorskog NBA asa Nikole Vučevića:

- Zvezda danas bez Ričmonda Boaćija, koji nije ni na klupi, a debitovaće novajlija Ben. I Rusi su oslabljeni, nedostaju im drugi brat Berezucki, Šenikov i Žamaletdinov.

Informer

- Utakmica će početi minutom ćutanja za tragično preminule ruske državljane, koji su nastradali u avionskoj nesreći pre dva dana u okolini Moskve.

Evo i Rusa na tribinama:

Informer

Informer

- Evo kakva je situacija na "Marakani" 55 minuta pre početka utakmice:

Informer

- Kuriozitet je da je poslednja prolećna evropska utakmica u Beogradu odigrana u martu 2005. godine i tada je isto gost bio CSKA, dok je domaćin bio Partizan. Završeno je rezultatom 1:1.

- A, navijači Crvene zvezde polako pune tribine "Marakane".

- Na tviter profilu UEFA Lige Evrope možete da se javite i kažete za koga navijate.

- Ruski navijači su stigli na "Marakanu" i objavili su fotografije sa lica mesta na tviteru:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
GAJA

pre 6 godina

...samo da ne bude kao sa Krasnadorom....da sudije ne vide što svi vide...Tvorza je u pravu što je protiv kamera....to pa hokejaška pravila....

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija