• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.02.2018

09:41

(VIDEO) 'TROJKA' ZVEZDE PRED PUT U MOSKVU! Javor pao na "Marakani", Pešić raspucan!

Crvena zvezda

(VIDEO) 'TROJKA' ZVEZDE PRED PUT U MOSKVU! Javor pao na "Marakani", Pešić raspucan!

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde su u 23. kolu Superlige, prvom u prolećnom delu sezone, pobedili ekipu Javora sa 3:0

Zvezda je prva sa 60 bodova, 12 više od drugoplasiranog Partizana koji ima utakmicu manje. Javor ima 15 i pretposlednji je na tabeli.

Crveno-beli su rutinskom pobedom počeli prolećni deo domaćeg šampionata, a dvostruki strelac bio je Aleksandar Pešić.

Goste je načeo Luka Adžić već u šestom minutu, a Pešić je mrežu Ivanjičana pogađao u 29. i 72. minutu.

Imala je Zvezde još nekoliko prilika, pre svega Ben, ali se novajlija iz Olimpijakosa propisno ispromašivao.

Trener Vladan Milojević je "promešao" tim pa u startnih 11 nije bilo Damijana Le Taleka, Vujadina Savića, Slavoljuba Srnića i Nemanje Radonjića, dok je Mičel Donald izostao zbog suspenzije, a Ričmond Boaći je i dalje povređen.

Senku na ovaj meč bacila je povreda Luke Adžića, koji je u 71. minutu uplakan iznet sa terena.

Zvezdu u sredu 21. februara očekuje revanš meč protiv CSKA u Moskvi u okviru šesnaestine finala Lige Evrope. 

ZVEZDA - JAVOR 3:0 (2:0)

Strelci: Adžić u 6, Pešić u 29. i 72. minutu. 

Stadion: "Rajko Mitić". Sudija: Ilija Brdar.

ZVEZDA: Borjan, Stojković, Frimpong, Babić, Rodić, Račić, Krstičić (od 60. Milijaš), Adžić (od 71. Milić), Ilić (od 64. Srnić), Ben, Pešić.

JAVOR: Đogatović, Ristovski, Marčić (od 46. Maričić), Kornelijus, Crnomarković, Đerić, Sević, Petković (od 62. Cvetković), Mrkaić, Amanović, Panić.

TOK MEČA

Drugo poluvreme

87'. Dobra akcija Zvezde, ali na kraju Pešić nije uspeo da uposli Bena. U kontri je Amanović još jednom šutirao, ali je Borjan opet bio siguran.

80'. Odličan udarac Amanovića sa više od 20 metara, ali je Borjan odbranio.

72'. GOL! Ponovo je Pešić zatresao mrežu Javora. Asistent je bio Ben.

71'. Umesto Adžića na terenu je Nemanja Milić. Adžić je uplakan napustio teren.

67'. Pokušao je Adžić, ali previše slabo je šutirao i Đogatović nije imao problema. Adžić je ostao da leži na travi i izgleda da je reč o težoj povredi. 

65'. Dugo je trajala akcija Javora, ali je Borjan sve to pratio i pokupio loptu ispred protivničkog napadača.

63'. Nova promena u domaćem timu, umesto Luke Ilića na terenu je Slavoljub Srnić.

60'. Prva izmena u Zvezdi. Umesto Nenada Krstičića na terenu je Nenad MIlijaš.

59'. Još jedna prilika za Bena i još jedan promašaj! Gužva pred golom Javora, na kraju je Krstičić dodao do Bena, ovaj opalio iz prve, ali pored gola.

54'. Previše je Ben ležeran u ovom meču. Sada je dobio loptu od Pešića, dugo se namešta i onda je njegov udarac izblokiran.

52'. Ben je imao zicer, mogao do prvog gola za Zvezdu, izašao sam na golmana Javora, ali se zaigrao, a Đogatović je uspeo da mu uzme loptu. Neverevatno šta je uradio novajlija Zvezde. 

49'. Sević je iz slobodnjaka ubacio loptu u kazneni prostor Zvezde, ali je Stojković na vreme intervenisao i otklonio potencijalnu opasnost. 

47'. Sević je opalio po lopti sa velike udaljenosti, ali je završila visoko preko gola golmana Borjana koji je samo pogledom ispratio. 

46'. Izmena u ekipi Javora. Drugo poluvreme utakmice umesto Marčića odigraće Maričić.

starsport

Prvo poluvreme

Crveno-beli zasluženo vode posle prvih 45 minuta igre, gosti nisu pošteno ni pripretili golmanu Borjanu, pa će morati mnogo bolje u nastavku utakmice ako žele do ostave bar bolji utisak.

45'. Igraće se još 60 sekundi!

42'. Račić se žali na povredu posle duela sa igračem Javora, ukazuje se pomoć mladom igraču Zvezde. Brzo je stao na noge, ali i zaradio žuti karton zbog faula.

37'. Još jedan prekid za Javor, i novi, ali vrlo loš pokušaj Sevića. Borjan sada nije imao mnogo posla.

35'. Frimpong je posle jednog neopreznog faula zaradio žuti karton. 

starsport

29'. GOL! 2:0 za Zvedu! Pešić je duplirao prednost crveno-belih sa penala! Lopta je otišla u jednu, golman Javora u drugu stranu. Bio je ovo 18. gol najboljeg strelca šampionata.

28'. Penal za Zvezdu! Pešić je bio u naletu kada ga je oborio Crnomarković u svom kaznenom prostoru, a sudija Brdar je odmah pokazao na belu tačku. Crnomarković je zaradio žuti karton.

23'. Ubacio je loptu Adžić u peterac Javora, ali nije tu bilo njegovih saigrača, pa je završila u naručju golmana gostiju. 

18'. Rodić je imao zicer, posle sjajnog pasa Krstičića, nije se nabolje snašao bek crveno-belih, šutirao je sa oko 11 metara, ali pravo o golmana Javora Đogatovića.

14'. Sević je šutirao po sredini gola sa oko 15 metara od gola, a Borjan je vrhovima prstiju poslao loptu preko gola. Umalo Javor da poravna rezultat.

12'. Faul Borjana nad jednim igračem Javora koji će sada dobiti šansu da iz slobodnjaka pripreti domaćinu. 

6'. GOL! Vodi Zvezda 1:0, strelac je mladi Luka Adžić! Pešić je poslao dobru loptu po zemlji do talentovanog igrača crveno-belih, koji se nije dvoumio, nego je sa oko desetak metara rutinski smestio iza leđa golmana Đogatovića.

- Utakmica je počela minutom ćutanja u čast nedavno preminulom Nebojši Glogovcu.

- Trener Zvezde Vladan Milojević odlučio je da odmori nekoliko prvotimaca, a samo je Mičel Donald odsutan zbog suspenzije, dok je Ričmong Boaći i dalje povređen.

- Boaći je još na nekim ispitivanjima i analizama. U nedelju ćemo znati nešto više, ni ja trenitno ne znam sve, pa ne bih da pričam o tome. Videćemo narednih dana - kazao je trener Vladan Milojević, a napadač po svemu sudeći neće biti spreman ni za revanš meč sa CSKA.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
vremenska prognoza

pre 6 godina

... u Srbiji lepo i suncano vreme a kolege najavljuju jos toplije i do plus 15..... ali u nasoj lijepoj susednoj republici prava zima ...trenutno je -12 a bice i hladnije... preporucuje se da se toplo obucu i da ko ima mogucnosti ode na JUG da se zagreje...

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija