• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.02.2018

13:09

(FOTO) ZVEZDA BRANI ŽUĆKOVU LEVICU! Crveno-beli preko "pantera" do finala Kupa!

Crvena zvezda

(FOTO) ZVEZDA BRANI ŽUĆKOVU LEVICU! Crveno-beli preko "pantera" do finala Kupa!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su FMP Železnik 98:82 (27:28, 24:16, 22:17, 25:21) i prošli u finale Kupa Radivoja Koraća

Braniće crveno-beli trofej u Kupu Radivoja Koraća, a rival će im biti Partizan ili Mega Bemaks, koji čine drugi polufinalni par.

Zvezda se mučila samo u prvoj deonici, u kojoj je primila čak 28 poena. Ipak, u drugih deset minuta su puleni Dušana Alimpijevića "zategli" odbranu, a u napadu je "podivljao" Dilan Enis, koji je pogodoi šest trojki!

U drugom poluvremenu je Zvezda čuvala prednost, i na kraju došla do zaslužene pobede.

Enis je postigao 20 poena za 19 minuta, Milko Bjelica je dodao 16, Tejlor Ročesti 14, a Branko Lazić poen manje.

U poraženom timu je Dragan Apić bio najefikasniji sa 21 poenom, a dva manje je ubacio Filip Čović.

CRVENA ZVEZDA - FMP 98:82
(27:28, 24:16, 22:17, 25:21)

Dvorana: "Čair". Gledalaca: 4.500.

ZVEZDA: Antić, Bjelica 16, Dangubić, Davidovac 3, Dobrić, Enis 20, Feldin 7, Kešelj 9, Lazić 13, Lesor 8, Omić 8, Ročesti 14.  

TOK MEČA

Četvrta četvrtina:

- Priveli su kraju crveno-beli ovu utakmicu, a tačku je trojkom stavio Kešelj - 98:82.

- Omić je vezao četiri poena, a onda druga trojka Kešelja za novu maksimalnu prednost - 93:76. Još dva minuta do kraja utakmice.

- Nastavlja se trojkaški obračun. Pogodio je Radanov za FMP, vratio je Lazić - 86:73.

- Posle tajm-auta Dušana Alimpijevića, Feldin je vratio trojku, a onda je i Kešelj pogodio van linije 6,75, pa je tajm-aut sada zatražio trener "pantera" - 81:70.

- Ne predaje se FMP, vezao je Simanić pet poena i "panteri" hvataju priključak - 75:70. 

starsport

Treća četvrtina:

- Trojka Davidovca za maksimalni +14 (71:57). Usledilo su dva zakucavanja Odža, odgovorio je Bjelica polaganjem - 73:61 na kraju treće deonice.

- Igra se koš za koš poslednjih nekoliko minuta i crveno-beli čuvaju dvocifrenu prednost - 68:57.

- Ročesti i Bjelica su se razigrali na startu drugog poluvremena i Zvezda je opet došla do dvocifrene prednosti - 59:48.

starsport

Druga četvrtina:

- Serija FMP-a 6:0 u finišu četvrtine i "panteri su smanjili zaostatak - 51:44.

- Simanić je fauliran pri šutu za tri i pogodio je dva tri penala, a onda šesta trojka Enisa. Plej Zvezde ne može da promaši, ubacio je 20 poena - 51:38.

- Odgovorio je trojkom Čović, ali to je smao razljutilo Enisa, koji je posle odličnog prodora ubacio još dve trojke, ukupno pet - 48:35.

- Dve trojke je vezao Dilan Enis i Zvezda je prvi put stekla osetniju prednost - 40:32. 

- Serija 5:0 Zvezde i svih pet poena postigao je kapiten Branko Lazić, a trener "pantera" Vladimir Jovanović je zatražio tajm-aut - 32:28.

starsport

Prva četvrtina:

- Dilan Enis je uz zvuk sirene pogodio trojku i smanjio prednost tima iz Železnika - 27:28.

- Igra se koš za koš, crveno-beli čuvaju minimalnu prednost - 23:20. Međutim, usledila je serija 7:0 "pantera", koji su preokrenuli - 23:27.

- Simanić je ubacio trojku, odgovorio je Lazić istom merom, a onda i trojka Ročestija - 11:11. Zakucavanje Bjelica a onda i Lesora za vođstvo Zvezde - 15:13.

- Prve poene na utakmici postigao je Čović, koji je pogodio uz faul, uzvratio je trojkom Bjelica - 3:3. Povredio se Lazarević već posle nepunog minuta igre i iznet je sa terena. Raspoložen je Čović, koji je vezao još pet poena - 3:8.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
volim crno bele

pre 6 godina

Ja to ne vidim kao bratski duel vec duel jednog kluba to jest prvi tim protiv drugog.

ti da nesto vidis

pre 6 godina

ne bi navijao za klub u raspadanju.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija