• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

21.02.2018

11:02

(FOTO/VIDEO) PEŠIĆ I BEN PROMAŠILI OSMINU FINALA LE! CSKA prekinuo Zvezdinu evropsku bajku!

Crvena zvezda

(FOTO/VIDEO) PEŠIĆ I BEN PROMAŠILI OSMINU FINALA LE! CSKA prekinuo Zvezdinu evropsku bajku!

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su u revanš meču šesnaestine finala minimalnim rezultatom, pa su završili učešće u ovom takmičenju u ovoj sezoni

Posle beogradskih 0:0, pobeda od 1:0 bila je dovoljna "armejcima" da se plasiraju u osminu finala Lige Evrope.

Strelac jedinog gola bio je Alan Džagoev u nadoknadi prvog dela igre.

U začetku akcije kod gola Mario Fernandes je igrao rukom, ali sudija Žorž Souza to nije registrovao.

(VIDEO) FERNANDES RUKOM POČEO AKCIJU KOD GOLA! Zvezda oštećena u Moskvi!?

Prethodno je CSKA, uglavom posle grešaka fudbalera Zvezde, mogao da ugrozi Borjana, ali "armejci" nisu uspeli u tome, dok su na drugoj strani crveno-beli imali nekoliko poluprilika u prvom delu igre, mešutim, nije bilo velike opasnosti po Akinfeeva.

U nastavku je bilo mnogo više šansi na obe strane, Borjan je skinuo zicer Džagoevu, dok su Pešić u 81. i Ben u 90. minutu promašili odlične prilike, od kojih je Pešićeva bila kolosalna.

Pešić sa pet metara nije uspeo da zahvati loptu, a Ben je loše šutirao i lopta je otišla pored gola.

CSKA - ZVEZDA 1:0 (1:0)

Strelac: Džagoev u 45+1. minutu

Stadion: "VEB arena". Sudija: Žorž Souza (Portugal).

CSKA: Akinfejev, V. Berezucki, Ignaševič, Vasin (od 26. Nababkin), Fernandes, Natho, Vitinjo (od 77. Milanov), Kučaev, Džagoev, Vernblom, Musa.

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Stojković, Savić, Le Talek, Rodić, Jovičić (od 88. Račić), Donald (od 79. Srnić), Ben, Krstičić, Radonjić (od 88. Adžić), Pešić.

TOK MEČA

Drugo poluvreme:

- 90'. Ben je promašio odličnu priliku! Krstičić je glavom spustio loptu do bena, koji je ušao u kazneni prostor, ali je loše šutirao i lopta je otišla pored gola.

- 89'. Odmah je Adžić prošao po levoj strani, tukao iskosa, ali je Akinfeev odbranio.

- 88'. Umesto Jovičića i Radonjića na terenu su Račić i Adžić.

- 83'. Fauliran je Ben, a posle centaršuta je intervenisala odbrana CSKA. Tražili su igrači Zvezde igranje rukom, ali je Berezucki ramenom udario loptu.

- 81'. Šta je promašio Pešić!? Centaršut sa desne strane, špic Zvezde je ostao sam kao duh i sa pet metara nije uspeo da skrene loptu u mrežu!

- 79'. Prva promena u Zvezdi, umesto Donalda na terenu je Slavoljub Srnić.

- 78'. Pokušao je Radonjić udarcem sa 30 metara, ali lopta se jedva dokotrljala do Akinfeeva.

- 77'. Druga izmena u domaćem timu, umesto Vitinja, na terenu je Milanov.

- 75'. Vitinjo je pokušao da proigra Kučaeva, ali je u poslednjem trenutku loptu izbacio Savić.

Reuters

- 72'. Dugo je trajala akcija Zvezde, Jovičić je centrirao sa desnog boka, Pešić je bio pred golom, ali je loše zahvatio loptu.

- 70'. Greška Donalda je mogla skupo da košta Zvezdu! Musa je ukrao loptu, šutirao sa 18 metara, ali je Borjan je bio na mestu.

- 68'. Faulirao je Berezucki Radonjića, koji je bio u punom trku, i defanzivac CSKA je dobio žuti karton.

- 64'. Borjan je spasao gol! Džagoev je ostao sam u petercu, šutirao je glavom, ali je golman Zvezde refleksno reagovao i sjajno odbranio uradac strelca jedinog gola.

- 62'. Još jedna greška Souze, koji je pokazao na korner ikao je Kučaev poslednji igrao loptom posle duela sa Stojkovićem.

- 61'. Centrirao je Radonjić, intervenisao je Berezucki ispred Pešića, koji je uz to bio u ofsajdu.

Reuters

- 58'. Napad Zvezde, povukao je Jovičić, prevario dvojicu protivničkih igrača, dodao do Pešića, ali je ovaj loše odigrao ka Benu. Kontru "armejaca" završio je Vitinjo udarcem sa oko 20 metara, ali preko gola.

- 55'. Puno prostora je imao Vitinjo, namestio se za udarac, ali je sa 25 metara tukao pravo u Borjana.

- 53'. Opasno je bilo pred golom CSKA, ali je Ben bio u ofsajdu. Pešić je centrirao, Donald nije zahvatio loptu glavom, a Ben je bio u nedozvoljenoj poziciji.

- 51'. Sada žuti karton za Vernbloma zbog preoštrog starta na Nemanji Radonjiću.

- 49'. Prvi žuti karton na utakmici dobio je Le Talek i to čini se više zbog prigovora, nego zbog faula. U istom minutu šansa za domaćina, posle kornera je šutirao Vernblom, ali je Borjan odbranio.

- Jasno je da na ovom meču neće biti produžetaka, a Zvezda sada mora da postigne gol da bi prošla dalje.

Reuters

Prvo poluvreme: 

- Na početku akcije posle koje je CSKA poveo Fernandes je igrao rukom, ali sudija Soza to nije video.

- 45+1! Gol! Vodi CSKA, strelac je Džagoev! Pad koncentracije kod crveno-belih u najgorem mogućem trenutku, Kučaev je ostao sam na levoj strani, centrirao ka Džagoevu, kojem nije bilo teško da sa nekoliko metara smesti loptu iza leđa Borjana.

- 44'. Vitinjo je pokušao sa oko 25 metara, ali je lopta otišla preko gola.

- 40'. Šta su uradili fudbaleri Zvezde!? Kontra 3 na 2, Ben je sa desne strane poslao loptu ka Radonjiću, ali je Pešić u želji da dođe do lopte zakačio i sprečio saigrača da ima zicer.

- 36'. Kontra Zvezde, povukao je Ben, dodao do Jovičića, ali je ovaj slabo šutirao.

- 34'. Bilo je veoma opasno po gol Zvezde! Borjan je izleteo da boksuje, pao je preko Muse, gol je ostao prazan, ali na sreću Zvezde, Kučaev nije bio precizan.

- 27. Opet gužva pred golom Zvezde, Džagoev je pao, Rusi su tražili penal, ali je sudija samo odmahnuo rukom.

- 26'. Prva izmena u CSKA. Vasin se po svemu sudeći povredio, a zamenio ga je Nababkin.

- 25'. Još jednom je bilo opasno pred golom Zvezde, ali je izblokiran Vitinjo. Na drugoj strani je sevnula kontra. Pešić je pokušao da doda Benu, lopta se na kraju odbila do Radonjića, ali je ovaj očajno šutirao pored gola.

Reuters

- 23'. Neoprezan je bio Ben, ali na njegovu sreću to protnivnik nije iskoristio.

- 21'. Napadala je u talasima Zvezde, nekoliko puta su zapretili "armejcima" u jednom napadu, a najopasniji je bio udarac Krstičića, ali je izblokiran.

- 18'. Još jedna greška Stojkovića, ali su crveno-beli imali mnogo sreće! Džagoev je dodao do Muse, a pomoćni sudija je podigao zastavicu. Na usporenom snimku se vidi da je Musa bio u liniji sa Le Talekom.

- 16'. Dugo je trajao napad CSKA, na kraju je Džagoev pokušao sa oko 25 metara, ali su ga zajedničkim snagama izblokirali Savić i Rodić.

- 11'. Greška Stojkovića, ali je Le Talek odlično reagovao ispred Muse i otklonio opasnost.

Reuters

- 9'. Odlična inrevencija Borjana! Džagoev je dodao do Muse, koji se stuštio u kazneni prostor, pokušao da "zavrne" loptu, ali je Borjan na vreme izašao i sprečio dodavanje ka Vernblomu.

- 5'. Slobodan udarac za CSKA, Vitinjo je centrirao, ali je intervenisala odbrana Zvezde. Jovičić je povukao kontru, ali nije uspeo da proigra Bena.

- 1'. Prvi napad i odmah pokušaj Bena posle kontre crveno-belih, ali nije bilo problema za Akinfeeva.

- Utakmica je počela!

- Na tribinama je i Marko Pantelić, koji utakmicu prati u društvu Jovana Teodosića, brata Miloša Teodosića.

Informer

- Utakmicu će iz lože gledati i košarkaši Himkija Čarls Dženkins i Stefan Marković.

Instagram

- Izgleda da je teren u dobrom stanju, a snega i leda ima na tribinama, koje su prilično prazne manje od pola sata pre početka utakmice.

Informer

- Pola sata pre početka utakmice, informacija iz Moskve glasi da je temperatura 12 stepeni Celzijusovih ispod nule.

Informer

- Oko sat i po vremena pre početka utakmice fudbaleri Crvene zvezde su stugli na "VEB arenu".




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
asid

pre 6 godina

Dobro smo prošli, mogli smo da na'ebemo k'o što će Partizan večeras!

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija